Lekker uitleven op De Boswerf in Zeist

Nadat blogger Elsbeth een blog had geschreven over het OERRR speelbos in ‘s-Graveland, kreeg ze van een van onze lezers de tip om eens naar De Boswerf in Zeist te gaan. Laat ze daar nu net in de buurt zijn komen wonen. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen bij dit bezoekerscentrum en natuurspeelbos.

Lekker uitleven op De Boswerf in het Zeisterbos

Bezoekerscentrum De Boswerf ligt middenin het Zeisterbos. Je kunt je auto het beste parkeren op de kleine parkeerplaats aan de Prins Bernardlaan 3 in Zeist. Vanaf daar volg je de borden naar het Bezoekerscentrum. Dat betekent een stukje lopen. En laten de dametjes daar deze ochtend nèt geen zin in te hebben… Geen probleem, mama tilt wel. Maar volgende keer dus wel handig om bij jonge kinderen even een buggy mee te nemen. Of met de fiets te gaan, dan rijd je zo het terrein op.

Zodra het bezoekerscentrum in zicht is, hoef ik niet meer te tillen en rennen ze het grote hek door. Er staat een grote, witte wigwam die indruk maakt op de meiden. Handig: bij de ingang staat een kaart waar precies op staat wat waar op het terrein ligt.

De borden wijzen je de weg.
De borden wijzen je de weg.
Rennen naar de ingang.
Rennen naar de ingang.

We zijn de eerste bezoekers deze ochtend. Dat betekent dat de meiden lekker uit hun dak kunnen gaan op het prachtige speelrek voor het terras, dat ons alle drie aan een reuzespin doet denken. Maar dan wel een hele leuke spin!

Bijzonder is ook de energiefiets die hier staat. Met een dochter in de ‘Waarom-fase’ vergt dit enig uitleg. De WeWatt-bike staat vanaf begin april 2016 drie maanden op De Boswerf.

Verdeeld over het terrein staan verschillende picknicktafels. Ook staat er centraal een leemoven, waar tijdens de georganiseerde activiteiten van gebruik wordt gemaakt voor bijvoorbeeld het bakken van pizza’s of broodjes. Inmiddels begint het wat drukker te worden en lopen we door naar achteren. We komen langs een plaggenhut, die vanwege restauratie op het moment van ons bezoek gesloten is.

Een hele leuke reuzespin.
Een hele leuke reuzespin.
De WeWatt bike van dichtbij bekijken.
De WeWatt bike van dichtbij bekijken.
De leemoven wordt vaak gebruikt voor het bakken van pizza's.
De leemoven wordt vaak gebruikt voor het bakken van pizza’s.

Heuvelachtig speelterrein

We lopen een poort door en komen uit bij een mooi, heuvelachtig speelterrein. Er staat een grote speelkeuken met veel speelgoed eromheen. Boven op de heuvel staat een waterpomp met een speelhuisje. Er zijn allemaal spannende gangetjes het donkere bos in, maar omdat geen van mijn meiden er in durft te lopen, weet ik helaas niet waar ze toe leiden.

Er is een grote speelkeuken aanwezig.
Er is een grote speelkeuken aanwezig.
Het is een heuvelachtig speelterrein.
Het is een heuvelachtig speelterrein.
Waar gaan deze donkere gangen toch naar toe?
Waar gaan deze donkere gangen toch naar toe?
Wil je ook wat water mama?
Wil je ook wat water mama?

Menig ouder wordt gevraagd water te pompen. De kinderen zijn er niet weg te slaan en laten allemaal takjes en blaadjes naar beneden drijven. Kletsnat van het water kijken we nog even verder op het terrein.
Er is ook nog een eettuin, vijver, kleine beestjestuin, bijenstal en een bloemen en kruidentuin. Er hangen vogelhuisjes. En er is een klein, gezellig terras waar je als ouder even mag bijkomen. De Boswerf heeft verder een gevarieerd aanbod van wandelingen, fietstochten en educatieve doe- en speurtochten.

Waterpret met z'n tweetjes.
Waterpret met z’n tweetjes.
Er zijn verschillende tuinen aanwezig bij De Boswerf.
Er zijn verschillende tuinen aanwezig bij De Boswerf.
Even bijkomen op het terras.
Even bijkomen op het terras.

Mocht je nou nog geen genoeg hebben gehad van deze prachtige omgeving: loop dan na je bezoek aan De Boswerf nog verder het Zeisterbos in of neem een kijkje bij het nabijgelegen hertenkamp.

Wij hebben een heerlijke ochtend gehad en ik had twee slapende prinsesjes in de auto onderweg naar huis.

Meer informatie over De Boswerf

De Boswerf ligt aan de Prins Bernhardlaan 3 te Zeist. Vanaf de parkeerplaats de bordjes volgen. De Boswerf is vanaf eind maart tot en met oktober geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10 – 16.30 uur en zondag van 12 – 16.30 uur. In de wintermaanden zijn ze op genoemde dagen geopend tot 16 uur. Meer informatie over De Boswerf en de geplande activiteiten vind je op hun website.

Zouden jouw kinderen een bezoek aan De Boswerf in Zeist ook leuk vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer fijne plekjes om buiten te spelen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.