Koken op de camping: zalm in folie

“We eten vandaag een cadeautje!” riep ik. Twee verbaasde gezichten keken me aan. Gelukkig zijn de kinderen dol op ‘roze vis’ en dus viel de zalm in folie in de smaak. Natuurlijk kan je de zalm ook vervangen door een ander soort vis en ook met de groente kan je variëren.

Wat heb je nodig voor zalm in folie?

  • 4 stukken zalm
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • Roerbakgroenten met o.a. wortel, broccoli en aardappelen
  • Zout en peper of Cajun kruiden
  • Olijfolie
  • Aluminiumfolie
Zalm, aardappeltjes en groente gaan gezamenlijk in de aluminiumfolie.
Zalm, aardappeltjes en groente gaan gezamenlijk in de aluminiumfolie.

Hoe maak je zalm in folie?

  • Smeer een vel aluminiumfolie in met olijfolie en leg daar de zalm op.
  • Strooi de kruiden over de zalm, voeg de (voorverwarmde) groenten en de knoflook toe.
  • Vouw de folie dicht en vouw het uiteinde een paar keer om zodat het pakketje goed dicht zit.
  • Leg de pakketjes 15 minuten op de grillplaat en keer ze halverwege om.

Lekker met een gemengde salade.

Eet smakelijk!

Smullen uit een cadeautje.
Smullen uit een cadeautje.

Recepten voor op de camping

Op zoek naar meer recepten voor op de camping? Gewoon van die makkelijke gerechten die kinderen ook graag eten, zonder ingewikkelde ingrediënten? Dan is het KidsErOpUit e-book ‘Koken op de camping’ een aanrader. 

Download dit onmisbare e-book nu!

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelKanovaren vanaf Confolens: best een avontuur met kleine kinderen!
Volgend artikelKoken op de camping: rosti met geitenkaas
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.