Uit de oude doos: vakantiefoto uit 1983

Mijn oude vakantiefoto uit 1983....
Mijn oude vakantiefoto uit 1983….

Een oude vakantiefoto….

Zomer 1983 was het. Ik was dus bijna 5. Jarenlang heb ik een hekel gehad aan deze pagina in het fotoboek. Wie maakt er nu een vakantiefoto van een huilend kind? Nog erger, wie plakt die foto in een fotoboek? Je zou door deze oude vakantiefoto bijna denken dat het een verschrikkelijke vakantie was. Blijkbaar heb ik deze ’traumatische’ ervaring inmiddels verwerkt, anders was ik de special “Uit de oude doos” toch niet met deze vakantiefoto begonnen?

Vakantie in Noord-Limburg

Mijn herinnering aan deze vakantie is inderdaad een stuk minder verdrietig dan het lijkt. Volgens het fotoboek waren we in een vakantiehuisje in Blitterswijck in Noord-Limburg. Even googlen doet mij vermoeden dat we bij Vakantiepark Roekenbosch waren, een ander vakantiepark kan ik daar op internet niet vinden.

In mijn herinnering lag het huisje midden in de bossen en renden we tussen de bomen door, een heuvel af. Er was een hoge toren met een lange glijbaan, vlakbij een groot grasveld. Zou deze oude vakantiefoto daar gemaakt zijn?

Ik zie in het fotoboek dat mijn opa en oma met ons gezin mee op vakantie waren. Ik heb een herinnering dat mijn opa m’n broertje en mij ging halen bij de speeltuin, wij klommen in de toren en hij kwam achter ons aan. Toen hij bijna boven was gleden wij snel naar beneden.

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelKikker is jarig
Volgend artikelWandelen met kinderen: ‘Op zoek naar Woudy’ op de Needse Berg
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.