Glamp Outdoor Camp Twente: kamperen op een verlaten militair vliegveld

Glamp Outdoor Camp Twente biedt kamperen aan op een verlaten militair vliegveld. Dat klinkt de kinderen van blogger Iris D. als muziek in de oren. 

Op weg naar Twente voor een weekendje glamping

Vrijdagmiddag na school vertrekken we meteen richting het oosten van het land. Het is voor ons vanuit Brabant een behoorlijk lange rit. Maar na wat file, arriveren we eindelijk op het vliegveld. Of……. nou ja, is dit het wel. We rijden wat verloren rond tussen de hangars, tot een bewaker ons de juiste richting op stuurt. Dit is echt verlaten terrein waar we ons bevinden.

Maar na nog een stukje over de weg gereden te hebben, ziet de oudste het bord van Glamp Outdoor langs de weg staan. Een onverhard hobbelpaadje brengt ons naar de oude militaire vliegbasis. In de oorlog was Vliegveld Twenthe en het bunkerpark een strategische post die dag en nacht bewaakt werd. Glamp Outdoor Camp heeft deze unieke locatie omgetoverd tot Nederlands meest spannende Campground.

We laden onze weekendtassen uit. De kinderen lopen met open mond onder de grote poort door het terrein op. Ze zien vliegtuigen, oude legertrucks, bunkers. Dit is supergaaf! We worden hartelijk welkom geheten bij de receptie. Gelukkig hebben we nog wat handen vrij voor het informatiepakket en het pakket vol met leuke dingen die de kinderen dit weekend kunnen gebruiken.

glamp outdoor twente14
Het is duidelijk dat hier de camping begint.
glamp outdoor twente02
Welkom bij Glamp Outdoor Camp Twente! Je weet meteen waar je beland bent, toch?

Kamperen bij Glamp Outdoor Camp Twente

Het is maar een klein stukje lopen naar ons veldje. We slapen in een Bell duo. Dit is een grote Bell tent waar je rechtop in kunt staan. En waar voldoende plaats is voor alle bagage. Naast deze tent staat een Pharaoh bijzettentje, waar ook twee slaapplaatsen zijn. Het weer is heerlijk en we klappen de stoelen uit en ploffen voor de tenten neer.

De jongste rent meteen op de survivalbaan af die voor onze deur ligt. Helaas kan hij hem niet helemaal doen omdat het gras bij de baan niet gemaaid is, maar dat deert hem niet. Het gras op het veld en bij de tenten is gelukkig wel gemaaid, zodat we makkelijk naar de tent kunnen lopen. In de Bell tent staat twee stretchers met matrassen, heerlijk opgemaakt voor ons klaar. 

In het kleinere tentje liggen twee opgemaakte matrassen op de grond. De tenten hebben beide vliegengaas, zodat de deuren lekker open kunnen. De Bell tent heeft ook lager gelegen tochtgaten die open kunnen. 

Op het terrein zijn diverse velden met allerlei verschillende soorten tenten. Er zijn Bell familietenten voor vier en zes personen. Er zijn ook Awaij tenten op palen voor twee personen met een 2-persoonstentje er naast. Net als bij ons.

glamp outdoor twente08
Zo zien de verschillende veldjes er uit: kleurrijk en gezellig. Dit zijn de Awaij tenten.

Mini foodtruck festival

Onze magen zijn aan het knorren, we hebben trek. Omdat je bij Glamp Outdoor Twente niet mag (en kan) koken bij je tent, is er elke avond een mini foodtruckfestival achter de receptie. Je kunt dit bijboeken voor 25 euro per volwassene en 12,50 euro per kind (prijspeil 2021). Je krijgt dan een polsbandje, zodat je onbeperkt eten kunt halen. Daarnaast krijgt je ook 1 muntje voor iets koels te drinken wat je kunt halen bij de drinktruck, wil je meer dan kun je dat gewoon kopen.

Er staat een speciale kinderfoodtruck met allerlei kindvriendelijke gerechten. Alles gaat in kleine vorm, zodat kinderen verschillende dingen kunnen eten. Als ze bijvoorbeeld pizza bestellen, krijgen ze 1 punt. Maar er zijn ook pannenkoeken, broodje mini hamburger of broodje knakworst en nog veel meer lekkere dingen.

Naast de kinderfoodtruck staat een saladebar. Hier kun je een broodje halen wat je kunt beleggen of een lekkere bakje salade halen. Al snel heeft de jongste door dat je hier ook friet kunt halen. Voor ik het weet staat hij al met een puntzakje friet in zijn handen. Voor de volwassenen is er ook een foodtruck. Hier kun je een wok-, pasta- of kipsaté gerechtje halen.

Rondom de trucks staat een aantal tafeltjes waar je kunt zitten. Helaas zijn er niet voldoende tafels voor iedereen die komt eten. En de statafels zijn voor de kids veel te hoog. Wij hebben geen picknickkleed bij ons, waardoor we moeten blijven staan. Dat is wel jammer en het eet ook niet zo prettig. 

glamp outdoor twente05
Hier lopen de kinderen af en aan om lekkere dingen te halen.
glamp outdoor twente04
Festivalsfeertje wel toch?
glamp outdoor twente06
Heerlijk eten op het mini foodtruck festival.

Vervelen bestaat niet bij Glamp Outdoor Camp Twente

Als onze buiken gevuld zijn lopen we terug naar onze tent. We halen de zak met marshmallows op en gaan op zoek naar een paar goede takken. Want het kampvuur wordt straks aangestoken en dan willen we natuurlijk wel lekker marshmallows roosteren als toetje. Het is op het horecaplein gezellig druk met kinderen en ouders. De kinderen staan om het vuur heen en de ouders hangen op de heerlijke stoelen. Een lid van de crew helpt de kinderen bij het roosteren van hun marsmallows. 

Na het kampvuur is de avond nog niet afgelopen. We kiezen er voor om de avondspeurtocht te doen. Over het terrein verspreid hangen allemaal verschillende plaatjes, die licht geven als je er met een zaklamp op schijnt. We toveren het kleine zaklampje uit de goodiebag en gaan op weg. Het is zo af en toe echt flink zoeken, maar we vinden ze uiteindelijk allemaal.

glamp outdoor twente09
De dag afsluiten met een kampvuur, dan is het echt vakantie.

Ontbijten bij je tent

De volgende morgen worden we gewekt door het gezang van de vogels in de bomen. Ik stuur de kinderen met de bon voor het ontbijt op pad. Voor ons allemaal is er een uitgebreide ontbijtbox. Er zitten 4 kleine broodjes in, beleg en een blikje sinaasappelsap. Je kunt de thermosfles uit de tent meenemen om te laten vullen met koffie. Je kunt een muntje kopen voor een ontbijtbox voor 12,50 euro. 

Terug bij de tent kunnen we helaas niet buiten zitten. Toen we gisterenavond onder de douche stonden kwam er een stortbui over en daardoor zijn de stoelen helemaal nat. Gelukkig kunnen we binnen ook knus zitten en hebben we een mooi uitzicht. We eten onze buiken rond en hebben zelfs nog meer dan genoeg over om ook van te lunchen.

Bunker 21: de hele dag toffe activiteiten

Op het programma zien we allemaal toffe activiteiten staan voor vandaag. Na het ontbijt lopen we naar de activiteitenbunker. Dit is een van de oude bunkers die omgetoverd is tot speelplaats. Hier kunnen kinderen heerlijk spelen, maar starten ook veel activiteiten.

Buiten is er een skeltertrack en een stukje verderop een afgesloten nerfparcours. Een paar keer per dag worden daar battles gespeeld. Binnen in de bunker staan tafels met knutsel- en tekenspullen. Ook kun je hier gezelschapsspellen lenen om bij je tent te spelen. Maar het gaafste is natuurlijk dat er een laserparcours achterin de donkere bunker is gemaakt. Elke 10 minuten start er een nieuwe ronde en kun je een lasergun ophalen om tegen elkaar te spelen. Inschrijven is niet nodig, er is altijd iemand van de crew aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Een crewlid opent om 9 uur de bunker en spoort onze kinderen aan om mee te doen met de eerste activiteit. Een outdooractiviteit in het klimbos. Tegenover de bunker, in het bos, ligt een parcours met allemaal touwbruggen en hindernissen. Hartstikke gaaf om te doen met elkaar, natuurlijk gaan ze allebei met het enthousiaste crewlid mee op pad.

Je kunt je als volwassene (en ook wat grotere kinderen) inschrijven om te abseilen. Dit is echt een toffe activiteit. Het ligt op een kwartiertje lopen van het terrein. Je loopt dan langs de verlaten hangars naar het bos achter het terrein. De wandeling is al een belevenis op zich. Aan de foto’s en filmpjes te zien van een crewlid is het echt een geweldige ervaring. Helaas moeten wij op tijd naar huis omdat de jongste vandaag mag afzwemmen. Minstens zo belangrijk natuurlijk. Maar als je er bent, zou ik dit zeker doen.

glamp outdoor twente16
Bunker 21, aan het einde van het bunkerpad, is DE plek voor kinderen.
glamp outdoor twente17
Lekker spelen en knutselen in Bunker 21.
glamp outdoor twente13
Het is fijn dat er een crewlid mee is als je wat hulp nodig hebt.

Faciliteiten bij Glamp Outdoor Camp Twente

Glamp Outdoor Camp Twente bevind zich op de oude militaire vliegbasis in Twente. Je waant je echt nog op het oude vliegveld. Je ziet overal nog herinneringen aan die tijd. Denk aan de oude bunkers, hangars, vliegtuigen en onderdelen. Voor wat extra sfeer staan er ook oude legervoertuigen waar kinderen in kunnen klimmen.

Je slaapt op echte matrassen in de tenten. In de tenten waar je kunt staan, staan stretchers met daarop de matrassen. In de kleine tentjes liggen ze op de grond. De bedden zijn opgemaakt als je komt. Handdoeken kun je bijboeken of zelf meenemen. Er is plaats genoeg om al je bagage neer te zetten in elk geval.

In elke tent vind je een basisuitrusting qua servies (denk aan borden, bekers, bestek en afwasspullen, waslijn, knijpers), een klein koelkastje met mini vriesvak en een stekkerdoos. Er is voor iedereen een stoel om op te zitten. Tot slot is er een klein tafeltje (groot genoeg voor 4 bekers) en in elke tent een lampje. Deze geeft heel minimaal licht, dus een extra zaklamp voor ’s nachts is geen overbodige luxe.

De douches en toiletten bevinden zich in geplaatste units, zoals op een festival. Ze zijn afgeschermd van de weg waarop iedereen loopt. Er is een dames- en een herentoiletblok. Daarnaast is er een doucheblok. De douches hebben drukknoppen en helaas kun je dus het water niet zelf mengen. Dat vond ik wel een minpunt, want toen ik ’s avonds laat wilde douchen had ik geen warm water meer. Afwassen kun bij de grote spoelbak bij de sanitairvoorzieningen.

glamp outdoor twente19
De afwas moet natuurlijk ook gebeuren. Er staat een grote spoelbak bij de sanitairgebouwen.

Ligging 

Praktische informatie

De tenten bij Glamp Outdoor Camp Twente hebben allemaal opgemaakte bedden. Niet inbegrepen bij de prijs zijn handdoeken (8 euro), het foodtruckfestival (25 euro voor volwassenen en 12,50 euro voor kinderen) en de ontbijtbox (12,50 euro per persoon). Dit kun je allemaal bijboeken. Voor de actuele prijsinformatie kun je kijken op de site van Glamp Outdoor Camp.

Het terrein van Glamp Outdoor Camp Twente is autovrij. Er is een parkeerplaats vooraan. Maar voor het in- en uitladen mag je wel even langs je tent rijden. Op het terrein zelf kun je op het horecaplein drankjes kopen als je ’s avonds nog wat wilt drinken. Voor de truck op het plein is ook een kampvuur met ligstoelen daar om heen. Er is WiFi op het terrein, maar het signaal is vooral rondom de receptie, het sanitairgebouw en de omringende kampeervelden sterk. Loop je verder richting de bunkers dan heb je echter geen signaal meer. Als je op een van de velden verder weg staat, zul je naar de receptie moeten lopen voor bereik.

Handig om mee te nemen is een picknickkleed zodat je kinderen voor je tent kunnen spelen. Daarnaast is het fijn om slippers te hebben die je aan kunt houden onder de douche. In en rondom de activiteitenbunker zijn leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot ongeveer 8 jaar. De iets oudere kinderen kunnen zich vermaken in het klimbos of bij het abseilen. In de buurt van het kampeerterrein bevinden zich een aantal mooie wandelingen en de steden als Enschede en Hengelo liggen in de buurt. 

Overdag is de receptie open. Daar kun je terecht voor vragen. Na het reserveren kun je jezelf ook aanmelden in een app. Daar kun je altijd chatten met een medewerker die je kan helpen als je een vraag hebt. Tot slot zijn er eigenlijk overal wel crewleden aanwezig die je op weg willen helpen.

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over glamping? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Glamp Outdoor Camp. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikel7x zo koop je de juiste wandelschoenen voor kinderen
Volgend artikelBubblebum test: de opblaasbare zitverhoger
Actief zijn zit bij Iris in haar bloed. Samen met haar man Job, dochter I. (2012) en zoon A. (2015) is ze vaak op pad: als er maar iets te doen en te ontdekken is, is het goed. Binnen Nederland zijn museums en de natuur favoriet. Buiten Nederland gaan ze het liefst op pad met de caravan en zoeken ze naar de zon, natuur en rust. Op kleine campings, zonder animatie, maar met stadjes, cultuur en activiteiten in de omgeving. Iris is blogger bij KidsErOpUit en redacteur Kamperen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.