Glamping in Slovenie: overnachten in een boomhut bij Garden Village Bled

Overnachten in een boomhut. Buiten dat het vaak wordt genoemd als lang gekoesterde jongensdroom, staat deze wens ook hoog op de bucketlist van onze blogger Lineke. In Slovenië komt deze droom uit bij Garden Village Bled. Kijk je mee naar deze prachtige accommodatie?

Glamping in Slovenië… is luxe iets voor ons of niet?

In november start ik meestal mijn zoektocht naar leuke en originele overnachtingen onderweg naar Kroatië. Ik boek wat hotels, zoek verder, annuleer weer en boek weer wat anders. Zoekende in Slovenië kom ik op de site van Garden VIllage Bled terecht. Glamping ten top. In een riviertent, een glamping tent of een heuse boomhut. Maar dan super deluxe. Ik kijk naar de prijzen, ik schrik en klik de website snel weer weg. Toch blijft het in mijn hoofd hangen. Zullen we het gewoon een keer doen?

Makkelijk boeken in het Nederlands?

Ons glampingavontuur bij Garden Village Bled kan van start gaan.
Ons glampingavontuur bij Garden Village Bled kan van start gaan.

Garden Village Bled

Onderweg naar Bled vragen de jongens honderduit naar hoe dat er dan uit ziet: “Waar is dan de wc? Kan ik daar ook in slapen? Valt de boom niet om?”. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Aan het meer van Bled neem ik de afslag naar Garden Village. We melden ons bij de receptie. Parkeren kan achter het resort op een afgesloten parkeerterrein. De meneer van de receptie wacht ons al op. In zijn hand heeft hij een houten sleutel. Dan neem hij ons mee naar boomhut nummer 3. De hoogste van het hele resort. We zijn alle drie erg onder de indruk van het resort. De piertenten liggen aan een bruisende rivier. Vanaf de rivier omhoog vind je mooie houten boomhutten.

Een houten sleutel voor het openen van de boomhut.
Een houten sleutel voor het openen van de boomhut.
De hoogste boomhut van het resort is voor ons.
De hoogste boomhut van het resort is voor ons.
Een bruisende beek stroomt ver beneden onze boomhut.
Een bruisende beek stroomt ver beneden onze boomhut.

Overnachten in een boomhut

Dan zijn we er. Boomhut nummer 3. De meneer legt uit hoe de houten deursleutel werkt en overhandigt me een afstandsbediening. Daarmee haal ik de ophaalbrug omhoog en hebben we geen pottenkijkers of ongenode gasten. Daar sta ik dan. Bij de voordeur van een prachtig houten huisje hoog in de bomen boven de rivier. Kan het nog idyllischer?

"Kijk mam, ik ben bij een echte boomhut"
“Kijk mam, ik ben bij een echte boomhut”

Binnen vinden we alle luxe die we ons kunnen wensen. Weliswaar alles Eco stijl. Er wordt dan ook continue een beroep gedaan om je eigen Eco verantwoording te blijven aan spreken. Laat de kraan niet onnodig lopen, afval gooi je gescheiden weg, lichten niet aan laten als je weg gaat. Dan valt mijn oog op de onderste paar zinnen van het Eco kaartje. Omdat we midden in de natuur zitten kan het zijn dat er ongenode bos- en boombewoners je boomhut binnen komen. “Mocht u wat aantreffen dat u niet zelf durft te verwijderen meldt uw ongenode gast dan bij de receptie en zij bieden hulp” staat er. Ik voel het bloed uit mijn gezicht wegtrekken. Ongenode gasten? Waar moet ik aan denken? Beren? Vleermuizen? Roofvogels? Ik hoop dat ik goed slaap vannacht.

Eco en luxe gaan prima samen.
Eco en luxe gaan prima samen.
De hut is verwerkt om de boom heen.
De hut is verwerkt om de boom heen.

Bekijk de rondleiding door de boomhut in dit filmpje:

Als het begint te schemeren verkennen we het terrein. De piertenten zien er mooi uit als men binnen de lichten aan doet. Ook erg leuk om eens te overnachten. Maar de verlichte boomhutten geven het geheel een sprookjesachtig beeld. De Eco vijver is prachtig om te zien en je mag er ook in zwemmen. Als we richting de glamping tenten lopen vinden we ook gelijk de groenten en fruit tuin waar gasten zelf mogen plukken voor eigen consumptie. Wat een mooi geheel.

Een echte Eco zwemvijver.
Een echte Eco zwemvijver.
Groente en fruit is vrij te plukken voor de gasten van het resort.
Groente en fruit is vrij te plukken voor de gasten van het resort.
Verlichte piertenten boven de rivier.
Verlichte piertenten boven de rivier.
We wanen ons in een sprookje.
We wanen ons in een sprookje.

Die avond kruipen de jongens lekker tegen elkaar aan in het bed. Ik ga nog even in de schommelstoel op het balkon zitten. Steek de lantaren aan die er staat. Ik luister naar de bruisende beek en de ruisende bladeren. Oké, toegegeven de wind mag van mij wel gaan liggen want dat maakt dat de boomhut zachtjes begint te deinen. Best hoog zo met die beek daar ver beneden. Maar wat een prachtige plek. Ik waan me in een sprookje. Dan is het bedtijd voor mij en laat ik de ladder zakken die me naar mijn slaapkamer op zolder brengt. Kort check ik mijn bed nog op ongenode gasten, kruip dan onder mijn dekbed en slaap heerlijk die nacht.

Wij gaan lekker slapen hoor mam.
Wij gaan lekker slapen hoor mam.
Ik geniet vanuit mijn schommelstoel van deze unieke plek.
Ik geniet vanuit mijn schommelstoel van deze unieke plek.
Dan kruip ik ook m'n bedje in.
Dan kruip ik ook m’n bedje in.

Genieten van luxe

Onze nacht in de boomhut zit er op en is prima bevallen. We ontbijten in het eveneens Eco restaurant. Bram verbaast zich over de grasmatten op tafel. De keuze van het ontbijt is uitgebreid. Het smaakt overheerlijk allemaal. Daarna brengen we onze spullen naar de auto en dan is het tijd om dit prachtige resort gedag te zeggen.

Ontbijten op het grasmatje op tafel en een beek naast de tafel.
Ontbijten op het grasmatje op tafel en een beek naast de tafel.

Een verblijf in Garden Village Bled is niet goedkoop. De prijzen varieren, maar reken voor een nacht in de boomhut op zo’n 230 euro voor 4 personen. Mocht je iets te vieren hebben, het geld er voor over hebben of elders kunnen bezuinigen, boek dan zeker een overnachting in dit resort. Een verblijf in Garden Village is voor ons een absolute aanrader. Zo dicht bij de natuur. Zo luxe en toch niet zo sjiek dat we ons er niet thuis voelen.

Voor actuele prijzen van de verschillende accommodaties kan je kijken op de website van Garden Village of Booking.com.

Het is een unieke ervaring voor het hele gezin.

Overnachten in Garden Village Bled is geweldig!
Overnachten in Garden Village Bled is geweldig!

Droom jij ook van overnachten in een boomhut?

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over het prachtige Slovenië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is deels tot stand gekomen in samenwerking met Garden Village Bled. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.