Glamping in Slovenie: overnachten in een boomhut bij Garden Village Bled

2
377
"Kijk mam, ik ben bij een echte boomhut"

Glamping in Slovenië, dat staat hoog op op de bucketlist van onze blogger Lineke. Het liefst overnachten in een boomhut. In Slovenië komt deze droom uit bij Garden Village Bled. Kijk je mee naar deze prachtige boomhut in Slovenië?

Glamping in een boomhut in Slovenië bij Garden Village Bled

In november start ik meestal mijn zoektocht naar leuke en originele overnachtingen onderweg naar Kroatië. Ik boek wat hotels, zoek verder, annuleer weer en boek weer wat anders. Zoekende in Slovenië kom ik op de site van Garden Village Bled terecht. Glamping in Slovenië ten top. In een safaritent, een glampingtent of een heuse boomhut. Maar dan super deluxe. Ik kijk naar de prijzen, ik schrik en klik de website snel weer weg. Toch blijft het in mijn hoofd hangen. Zullen we het gewoon een keer doen?

Makkelijk boeken in het Nederlands?

Ons glampingavontuur bij Garden Village Bled kan van start gaan.
Ons glampingavontuur bij Garden Village Bled kan van start gaan.

Garden Village Bled: een beleving in een boomhut in Slovenië

Onderweg naar Bled vragen de jongens honderduit naar hoe dat er dan uit ziet: “Waar is dan de wc? Kan ik daar ook in slapen? Valt de boom niet om?”. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Aan het meer van Bled neem ik de afslag naar Garden Village. We melden ons bij de receptie. Parkeren kan achter het resort op een afgesloten parkeerterrein.

De meneer van de receptie wacht ons al op. In zijn hand heeft hij een houten sleutel. Dan neem hij ons mee naar boomhut nummer 3. De hoogste van het hele resort. We zijn alle drie erg onder de indruk van het resort. De safaritenten liggen aan een bruisende rivier. Vanaf de rivier omhoog vind je mooie houten boomhutten. Dit is nog eens bijzonder overnachten.

Een houten sleutel voor het openen van de boomhut.
Een houten sleutel voor het openen van de boomhut.
De hoogste boomhut van het glamping resort is voor ons.
De hoogste boomhut van het glamping resort is voor ons.
Een bruisende beek stroomt ver beneden onze boomhut.
Een bruisende beek stroomt ver beneden onze boomhut.

Overnachten in een boomhut

Dan zijn we er. Boomhut nummer 3. De meneer legt uit hoe de houten deursleutel werkt en overhandigt me een afstandsbediening. Daarmee haal ik de ophaalbrug omhoog en hebben we geen pottenkijkers of ongenode gasten. Daar sta ik dan. Bij de voordeur van een prachtig houten huisje hoog in de bomen boven de rivier. Is dit glamping of is dit een droom. Kan het nog idyllischer?

"Kijk mam, ik ben bij een echte boomhut"
“Kijk mam, ik ben bij een echte boomhut”

Glamping in Slovenië in ECO-stijl

Binnen vinden we alle luxe die we ons kunnen wensen. Weliswaar alles Eco-stijl. Er wordt dan ook continue een beroep gedaan om je eigen Eco-verantwoording te blijven aan spreken. Laat de kraan niet onnodig lopen, afval gooi je gescheiden weg, lichten niet aan laten als je weg gaat.

Dan valt mijn oog op de onderste paar zinnen van het Eco-kaartje. Omdat we midden in de natuur zitten kan het zijn dat er ongenode bos- en boombewoners je boomhut binnen komen. “Mocht u wat aantreffen dat u niet zelf durft te verwijderen meldt uw ongenode gast dan bij de receptie en zij bieden hulp” staat er. Ik voel het bloed uit mijn gezicht wegtrekken. Ongenode gasten? Waar moet ik aan denken? Beren? Vleermuizen? Roofvogels? Ik hoop dat ik goed slaap vannacht.

Eco en luxe gaan prima samen in Garden Village Bled.
Eco en luxe gaan prima samen in Garden Village Bled.
Deze glamping in Slovenië is echt bijzonder: de hut is verwerkt om de boom heen.
Deze glamping in Slovenië is echt bijzonder: de hut is verwerkt om de boom heen.

Als het begint te schemeren verkennen we het terrein. De safaritenten zien er mooi uit als men binnen de lichten aan doet. Ook erg leuk om eens te overnachten. Maar de verlichte boomhutten geven het geheel een sprookjesachtig beeld. De Eco-vijver is prachtig om te zien en je mag er ook in zwemmen.

Als we richting de glampingtenten lopen vinden we ook gelijk de groenten- en fruittuin waar gasten zelf mogen plukken voor eigen consumptie. Wat een mooi geheel.

Verlichte safaritenten boven de rivier.
Verlichte safaritenten boven de rivier.
We wanen ons in een sprookje.
We wanen ons in een sprookje.

Genieten met een hoofdletter G van glamping in Slovenië

Die avond kruipen de jongens lekker tegen elkaar aan in het bed. Ik ga nog even in de schommelstoel op het balkon zitten. Steek de lantaarn aan die er staat. Ik luister naar de bruisende beek en de ruisende bladeren. Oké, toegegeven de wind mag van mij wel gaan liggen want dat maakt dat de boomhut zachtjes begint te deinen.

Maar wat een prachtige plek. Ik waan me in een sprookje. Glamping in Slovenië is voor mij nu al geslaagd. Dan is het bedtijd voor mij en laat ik de ladder zakken die me naar mijn slaapkamer op zolder brengt. Kort check ik mijn bed nog op ongenode gasten, kruip dan onder mijn dekbed en slaap heerlijk die nacht.

Ik geniet vanuit mijn schommelstoel van deze unieke plek.
Ik geniet vanuit mijn schommelstoel van deze unieke plek.
Dan kruip ik ook m'n bedje in.
Dan kruip ik ook m’n bedje in.

Genieten van luxe in de boomhut in Garden Village Bled

Onze nacht in de boomhut zit er op en is prima bevallen. We ontbijten in het eveneens Eco-restaurant. Zoon B. verbaast zich over de grasmatten op tafel. De keuze van het ontbijt is uitgebreid. Het smaakt overheerlijk allemaal. Daarna brengen we onze spullen naar de auto en dan is het tijd om dit prachtige resort gedag te zeggen.

Een verblijf in Garden Village Bled is niet goedkoop. De prijzen varieren, maar reken voor een nacht in de boomhut op zo’n 380 euro voor 4 personen, in het hoogseizoen (prijspeil 2020).

Mocht je iets te vieren hebben, het geld er voor over hebben of elders kunnen bezuinigen, boek dan zeker een overnachting in dit resort. Een verblijf in Garden Village Bled is voor ons een absolute aanrader. Zo dicht bij de natuur. Zo luxe en toch niet zo sjiek dat we ons er niet thuis voelen.

Voor actuele prijzen van de verschillende accommodaties kan je kijken op Booking.com. Het is een unieke ervaring voor het hele gezin. Nieuwsgierig naar andere boomhutten en glamping mogelijkheden in Slovenië? Kijk dan eens op de informatieve website Slovenië met kinderen.

Overnachten in Garden Village Bled is geweldig!
Overnachten in Garden Village Bled is geweldig!

Ligging Garden Village Bled in Slovenië

 

Meer lezen

Op zoek naar andere leuke plekken om te overnachten in een boomhut? Die vind je hier.

Op zoek naar meer informatie over het prachtige Slovenië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter)

Dit blog is voor het eerst geschreven in 2016 en aangepast in 2020.

Dit blog is deels tot stand gekomen in samenwerking met Garden Village Bled. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.