Boerderijcamping De Mebel: chillen in het groen

De stadskinderen van Froukje haalden hun hart op aan buitenspelen tussen de dieren op Boerderijcamping De Mebel in De Heurne. Heerlijke dagen bracht het gezin door in de Achterhoek, te midden van het groen. Dat kwam niet in de laatste plaats door de hartelijkheid van de boer en zijn vrouw, die de camping met veel liefde en aandacht bestieren.

Luxe safaritent op Boerderijcamping De Mebel

Op Boerderijcamping De Mebel staan twee safaritenten, waarvan één de titel ‘luxe’ krijgt. Terecht, zo blijkt. In een hoekje van het kampeerveld, tussen het maisveld en de koeienwei, vinden we onze tent. Na een allerhartelijkste ontvangst laat de boer ons alleen en de kinderen rennen naar binnen om alles te bekijken.

De tent is groot, netjes en van alle gemakken voorzien. We hebben vijf slaapplaatsen, verdeeld over twee slaapkamers, een keuken, een badkamer en een royale leefruimte. Die laatste gebruiken we niet tijdens ons verblijf omdat we op de ruime veranda leven, maar de lekkere zithoek en lange eettafel maken dat je hier zeker ook kunt zijn als het weer wat slechter is.

De rust op de camping heeft direct effect op de kinderen (7 en 10 jaar). Nog voor ze hun tassen hebben uitgepakt zitten ze al te spelen of te lezen. Ik zet ondertussen een kopje koffie en luister naar de stilte. Eerst ontspannen, de rest komt later…

In-het-groen-ruime-plek
In een hoek van de camping, op een rustige plek, staat de luxe safaritent waarin we verblijven.
In-het-groen-luxe-safaritent
Voor sommige mensen begint de vakantie al voordat de tassen zijn uitgepakt.
Er is een keuken met alles erop en eraan.
Er is een keuken met alles erop en eraan.
In de lekkere zithoek begint de jongste meteen aan de grote vloerpuzzel.
In de lekkere zithoek begint de jongste meteen aan de grote vloerpuzzel.

Spelen, spelen, spelen

De camping bestaat uit één groot veld, dat door een oversteekpad voor koeien in tweeën is gedeeld. In het midden staat een heuse stormbaan, er zijn speeltoestellen, twee trampolines en er zijn zoveel tractors en skelters dan mijn zoon niet kan kiezen op welke hij wil rijden. Met als gevolg dat hij af en aan rijdt en we elk uur een andere bolide voor de tent hebben staan.

Naast veel gelegenheid om te spelen, zijn de dieren op Boerderijcamping De Mebel ook een niet te missen attractie. Er zijn geiten die je mag aaien, ’s avonds kun je kijken en helpen bij het verzorgen en melken van de koeien. Als ik de jongste na afloop van de vakantie vraag wat het leukst was, hoeft hij geen seconde na te denken: “Eieren van de kippen oprapen en in een mandje doen!”

Midden op het kampeerveld is een grote stormbaan. Lekker razen!
Midden op het kampeerveld is een grote stormbaan. Lekker razen!
Achter de tent grazen koeien. Leuk om gedurende de dag af en toe te kijken waar ze staan.
Achter de tent grazen koeien. Leuk om gedurende de dag af en toe te kijken waar ze staan.
Vooraan de camping is een stoer slingertouw. Met een drooggevallen sloot onder zich, durfden de waaghalzen wel..
Vooraan de camping is een stoer slingertouw. Met een drooggevallen sloot onder zich durven de waaghalzen wel…
's Avonds mag je kijken hoe de boer zijn dieren melkt en voedert. Handen uit mouwen steken hoort daarbij.
’s Avonds mag je kijken hoe de boer zijn dieren melkt en voedert. Handen uit mouwen steken hoort daarbij.

Boerderijcamping in het groen

Boerderijcamping De Mebel vonden we via In het Groen, de organisatie die kleine campings en andere accommodaties aanbiedt in het groen, op het platteland of bij de boer. Rust, aandacht en ontdekken staan er centraal. Wat betreft deze camping blijkt dat geen holle frase. De camping is klein en overzichtelijk. Het zal er in het hoogseizoen ongetwijfeld drukker zijn dan wanneer wij er in het voorseizoen zijn, maar met dertig plekken blijft het kleinschalig.

Ondanks (of dankzij?) de hitte op de dagen dat wij er zijn, trekken we er veel op uit. Het Achterhoekse platteland vraagt erom ontdekt te worden. We zwemmen, wandelen en doen ons tegoed aan lokale lekkernijen. Tussendoor vinden we rust en verkoeling bij onze mooie tent.

Dreigende wolken boven de camping. Niet veel later barstte een flinke bui los.
Dreigende wolken boven de camping. Niet veel later barst een flinke bui los.
Vanuit een caravan verkopen de eigenaren van boerderijcamping De Mebel streekproducten.
Vanuit een caravan verkopen de eigenaren van boerderijcamping De Mebel streekproducten.
Kamperen in het groen is natuurlijk ook... Gamen in het groen.
Kamperen in het groen is natuurlijk ook… Op je tablet een filmpje kijken in het groen.

Uitstapjes in de Achterhoek

Vanaf de camping ben je in tien minuten bij zwembad Het Blauwe Meer in Dinxperlo. Hier kun je voor 2,50 euro per persoon (prijspeil juli 2022) neerstrijken op een grote ligweide, om vervolgens te kiezen of je in het zwembad plonst of in het natuurwater. Je kunt je eigen picknick meenemen, maar er is ook een assortiment aan snacks en patat te verkrijgen.

Ook leuk aan Dinxperlo: het plaatsje is vastgegroeid aan het Duitse Süderwick. Daardoor loop je zonder het te merken soms in Duitsland en soms in Nederland. De kinderen vinden het hilarisch om van de ene kant van de stoep naar de andere te springen. “Wij zijn nu in Duitsland op vakantie mama!”

Optisport Het Blauwe Meer bestaat uit een plas met natuurwater en een zwembad. Voor ieder wat wils dus.
Optisport Het Blauwe Meer bestaat uit een plas met natuurwater en een zwembad. Voor ieder wat wils dus.
Deze jongeman koos zonder twijfelen voor het verwarmde water van het zwembad.
Deze jongeman koos zonder twijfelen voor het verwarmde water van het zwembad.

Voetjes omhoog bij Suzie’s Farm

Op een snikhete dag zoeken we verkoeling in het bos. We parkeren de auto bij Suzie’s Farm en wandelen een rondje van vier kilometer in het bos achter de uitspanning. Het is een begaanbare en goed gemarkeerde route die de kinderen al verstoppertje spelend volbrengen.

Na afloop puffen we uit op terras. Voor midgetgolf en speeltuin is het te warm op de dag dat wij er zijn, maar als de temperatuur het toelaat, kun je je hier echt uren vermaken. Haal iets lekkers uit de boerderijwinkel en laat die kids maar schuiven.

Lekker terras om wat te drinken terwijl de kinderen spelen, Suzie's Farm.
Lekker terras om wat te drinken terwijl de kinderen spelen, Suzie’s Farm.

Lekker lunchen bij Het Karpermeer

Nog zo’n lekkere lunchplek vinden we bij Het Karpermeer in Aalten. Met een terras aan het water en een gezellige inrichting is dit een heerlijke plek om wat tijd door te brengen. Er is een fijn, goed omheind speelweitje, waar vooral de jongste zich uitleeft op de skippybal terwijl hij op zijn frietjes wacht.

Op een hete dag vinden we verkoeling én een lekkere lunch onder de luifel van het Karpermeer.
Op een hete dag vinden we verkoeling én een lekkere lunch onder de luifel van het Karpermeer.
Ook hier weer een leuk omheind speelplekje voor kinderen.
Ook hier weer een leuk omheind speelplekje voor kinderen.

Praktische informatie Boederijcamping De Mebel

Boerderijcamping De Mebel ligt in het buitengebied van De Heurne, een kleine plaats in de Achterhoek. De camping is open van 1 april tot 1 oktober. Er zijn dertig kampeerplekken, je kunt ook een van de vier vaste accommodaties huren. 

Je kunt dagelijks brood en gebak bestellen dat de volgende ochtend voor je klaarstaat. Vanuit een kleine caravan verkopen de boer en zijn vrouw verse eitjes, zuivel en boerderij-ijs. Supermarkten vind je onder andere in de dichtbij gelegen plaatsen Aalten en Dinxperlo.

Wij verbleven in de safaritent de luxe. Deze is compleet ingericht en biedt plaats aan vijf personen. Beddengoed is te huur. Deze tent kost in het hoogseizoen 474,80 euro voor een midweek (prijspeil juli 2022). Kijk voor alle prijzen en reserveren op de website van website van Boederijcamping De Mebel.

Ligging Boerderijcamping De Mebel

Meer lezen

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met In het Groen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelStedentrip met kinderen
Volgend artikelOvernachtingscamping in Duitsland: dit zijn fijne kindvriendelijke campings voor een doorreis
Voor Froukje, Pascale en hun jongens (2011 en 2015) begint de vakantie al als ze in hun (iets te) kleine auto stappen. Op weg naar avontuur! Ze zijn alle vier dol op kleine avonturen, zoals zandkastelen bouwen op het strand of een speurtocht door een museum, maar ook grotere plannen worden altijd met gejuich ontvangen. Dus reist het gezin regelmatig naar onbekende plekken in Nederland en daarbuiten. Froukje is niet alleen blogger bij KidsErOpUit, maar ook redacteur Scandinavië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.