Windscherm voor op de camping

Een windscherm voor op de camping kopen? Dan is er heel veel keuze. Zo zijn er windschermen met stokken, opblaasbare windschermen, doorzichtige windschermen en windschermen die je makkelijk mee kunt nemen. In dit blog legt Saskia uit welke keuzes er zijn, waar je op moet letten en laat ze het windscherm zien dat zij meeneemt op vakantie. 

Windscherm voor op de camping

Een windscherm is handig om bij je te hebben als je op vakantie gaat. Of je nu naar een camping gaat met eigen kampeermiddel of een accommodatie huurt. Een windscherm komt op de camping altijd van pas om schaduw te creëren, een windvrij hoekje te maken en om voor wat meer privacy te zorgen.

Ga je een weekendje weg of ben je aan het rondreizen? Dan wil je vast een windscherm dat makkelijk en snel op te zetten is. Heb je juist een seizoensplek op een camping? Dan kies je vast en zeker voor een windscherm dat heel erg stevig staat.

Waar je het windscherm ook voor wil gebruiken, er is voor ieder wat wils. Eerlijk gezegd vond ik het zelfs lastig kiezen wat voor ons het handigste windscherm zou zijn om te kopen. Maar dat is gelukt. 

Mijn keuze viel op dit voordelige windscherm van Obelink.
Mijn keuze viel op dit voordelige windscherm van Obelink.

Obelink 490 windscherm voor op de camping

Ik laat jullie eerst het windscherm zien dat ik heb gekozen. Daarna zal ik per soort windscherm aangeven welke handig is voor welk type gebruik.

Mijn keuze viel op het voordelige Obelink 490 windscherm dat nu (voorjaar 2022) te koop is voor 29,90 euro. Dit windscherm is net als de meeste andere windschermen gemaakt van polyester en weegt dus bijna niets (om precies te zijn 1,9 kilo). De Obelink 490 bestaat uit drie panelen en wordt opgezet met stokken, scheerlijnen en haringen. Alles zit bij elkaar in een handige draagtas, waar ik ‘m ook na gebruik weer makkelijk in krijg.

De doos laat al zien dat het windscherm compact is om mee te nemen.
De doos laat al zien dat het windscherm compact is om mee te nemen.
Alle onderdelen van het windscherm zitten in een handige draagtas.
Alle onderdelen van het windscherm zitten in een handige draagtas.
Windscherm, stokken en haringen met scheerlijnen.
Windscherm, stokken en haringen met scheerlijnen.

Het windscherm is zoals de naam al doet vermoeden 4,90 meter lang. Wat mij betreft een prima lengte om privacy te creëren of om de wind tegen te houden. Dankzij de drie panelen is het mogelijk om het windscherm in een half ronde vorm te plaatsen. De hoogte van 140 cm zorgt ervoor dat je echt vrij zit, maar dat je ook als je staat kunt zien wat er achter het windscherm gebeurd.

Het opzetten van het windscherm is wel het handigste om met z’n tweeën te doen. Eén volwassene samen met een kind werkt ook prima, want de tweede persoon moet vooral af en toe de stokken vasthouden.

Ik vind dit windscherm erg geschikt voor tijdens een vakantie waarbij je een week of langer op één plek blijft. Het goed opzetten is even een klusje dat ik voor een weekendje weg alleen zou doen als het echt nodig is. We hebben nog geen hele harde wind gehad toen we dit windscherm hadden staan, maar ik zou ‘m wel afbreken als er een zomerse onweersbui met rukwinden aankomt.

Net even uit de wind dankzij het windscherm.
Net even uit de wind dankzij het windscherm.
Dankzij het windscherm ook meer privacy.
Dankzij het windscherm ook meer privacy.

Wat is een handig windscherm?

Voor een zomerse kampeervakantie is de Obelink 490 dus prima geschikt. Heb je liever een windscherm met ramen, dan zou ik je de Obelink Favoriet 400 aanraden, zeker met kleinere kinderen is dat een pré omdat je ze dan beter in de gaten kunt houden.

Stevig windscherm of voor een seizoensplek

Zoek je een steviger windscherm? Een die in plaats van stokken gebruikt maakt van een oppompsysteem? Kies dan voor Obelink Easy Air 600. Omdat ook dit windscherm een polyester doek heeft is de gebruiksduur beperkt. Als je een seizoensplaats op een camping hebt, hou er dan rekening mee dat je elk jaar of om het jaar een nieuwe moet kopen. Het kan dan verstandig zijn om een wat duurder windscherm te kiezen dat gemaakt is van PVC, zoals de ESVO gebogen Mistral 395.

Ligbedje en tafeltje staan al klaar.
Ligbedje en tafeltje staan al klaar.

Windscherm dat snel en makkelijk op te zetten is

Zoek je een windscherm dat snel en makkelijk op te zetten is? Kies dan een windscherm met slechts één of twee panelen. Ook zijn er windschermen die op een soort ‘voetjes’ staan en daardoor van zichzelf al steviger staan en tijdens het opzetten niet zo snel omvallen. Al raad ik je aan om ook bij deze windschermen scheerlijnen te gebruiken, het blijft tenslotte een licht ding dat veel wind vangt en anders zo weg waait.

Windscherm voor een dagje strand

Gebruik je een windscherm graag tijdens een dagje strand? Dan wil je dat deze heel snel staat en zit je niet te wachten op scheerlijnen. Eigenlijk zoek je dan geen windscherm, maar een strandscherm of strandtentje. Bij ons gaat er standaard een mee op vakantie. Neemt weinig ruimte in en we hebben er op het strand veel plezier van.

Windscherm met opblaasbare buizen of met stokken?

Net als bij tenten zie je ook bij windschermen steeds meer varianten met opblaasbare buizen. Bij de tent vind ik het echt ideaal omdat het zoveel makkelijker opzet. Ik kan me voorstellen dat dat bij een windscherm ook zo is.

Het nadeel is wel dat je een pomp bij je moet hebben om het windscherm op te zetten, daardoor is dit type niet geschikt voor een dagje weg. Is je bagageruimte beperkt en neem je alleen een pomp mee voor het windscherm? Dan zou ik kiezen voor een windscherm met stokken, dat scheelt heel veel ruimte in de kofferbak.

Windschermen zijn er met de bekende tentstokken maar ook met stevige opblaasbare buizen.
Windschermen zijn er met de bekende tentstokken maar ook met stevige opblaasbare buizen.

Doorzichtig windscherm

De een kiest bewust voor een windscherm waar niet doorheen gekeken kan worden, want het windscherm dient dan meteen om wat privacy te hebben op de camping. Wil je dat juist niet? Dan is een doorzichtig windscherm voor jou een betere keuze. Steeds meer windschermen zijn voorzien van ramen, soms alleen in het bovenste gedeelte, soms bijna over het hele vlak. Kies gewoon wat bij jou past en wat jij prettig vindt.

Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

Meer lezen

Op zoek naar meer handige tips voor kampeerspullen? Klik & kijk voor inspiratie bij deze reviews:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.