Feest op de camping met de opblaasbare partytent

0
216
We gebruiken de mat niet alleen in de tent, maar hij doet ook prima dienst als speel- en picknickmat.
We gebruiken de mat niet alleen in de tent, maar hij doet ook prima dienst als speel- en picknickmat.

Kampeerwinkel Obelink verkoopt een opblaasbare partytent. De alom bekende vierkante tent zonder zijkanten komt regelmatig van pas op de camping of tijdens een feestje en is dus handig om in huis te hebben. Froukje testte de opblaasbare partytent uit op de camping en was enthousiast. Geen gedoe met stokken en de stevige tent stond binnen tien minuten. Dus: waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Benieuwd naar gebruiksgemak van de opblaasbare partytent

Na onze positieve ervaring met een opblaasbare tent ben ik erg benieuwd naar het gebruiksgemak van de opblaasbare partytent. Als we aan het einde van de zomer worden uitgenodigd voor een nachtje kamperen met een groot gezelschap weet ik wel wat ik meeneem: de Obelink Air Shelter 365. De weersvoorspellingen zijn goed, maar je weet het in deze tijd van het jaar maar nooit.

Aan de slag met de opblaasbare partytent

De zwarte zak die ik van Obelink ontvangen heb, weegt een kleine tien kilo. Hij bevat niet alleen de tent, maar ook de haringen en een handpomp. Eenmaal op locatie pakken we opblaasbare partytent uit en spreiden hem uit op het grasveld. Zorg dat je de ruimte hebt, de tent is 3.65 x 3.65 meter en als je de spanbanden gebruikt heb je nog een metertje rondom nodig.

Ik begin te pompen, maar er gebeurt weinig. Al snel is het euvel gevonden. Er zijn twee opblaaspunten, die beide op alle buizen werken. Eén gat dichtdraaien voor je in het andere gaat pompen dus! En dan gaat het hard. Met een paar minuten pompen staat de tent. Ik vraag tijdens het pompen iemand om de buizen wat omhoog te duwen. Daardoor vullen de buizen zich wat sneller, maar ik denk dat het alleen uiteindelijk ook was gelukt.

Het opzetten van de partytent is ontzettend eenvoudig. Je begint met hem uitgevouwen op de grond leggen.
Het opzetten van de partytent is ontzettend eenvoudig. Je begint met hem uitgevouwen op de grond leggen.
Als je de buizen oppompt is het handig om er even een paar extra handen bij te hebben om het 'dak' omhoog te duwen.
Als je de buizen oppompt is het handig om er even een paar extra handen bij te hebben om het ‘dak’ omhoog te duwen.

Haringen erin en klaar

Aan elke paal zitten stevige bevestigingspunten om haringen in te doen. Dat doen we dan ook. Eigenlijk staat de opblaasbare partytent nu al prima, maar we gebruiken de spanbanden om hem nog net wat strakker te zetten. Bij slechter weer raad ik zeker aan ze te gebruiken. De partytent is immers licht, dus bij wind is het wel zaak hem goed vast te zetten.

Ons kampeerweekend kan beginnen. Overdag leggen we een mat in de partytent en is het een heerlijke speel- en picknickplek voor de kinderen. ’s Avonds zetten we er hangtafels in, of een paar lekkere stoelen en hebben we een hang-out voor de grote mensen.

Met de bijgeleverde haringen zet je de vier poten stevig vast.
Met de bijgeleverde haringen zet je de vier poten stevig vast.
Hij staat, het feestje kan beginnen!
Hij staat, het feestje kan beginnen!

Test op lastige ondergrond

Omdat je niet altijd gras als ondergrond hebt tijdens een feestje, proberen wij hem ook uit op een lastigere ondergrond: grind. Ook hier staat de opblaasbare partytent prima. Het ziet er natuurlijk iets minder fraai uit op deze manier, maar het werkt wél.

Zo snel als het opzetten gaat, zo vlug heb je de opblaasbare partytent ook weer ingepakt. Ik draai beide ‘stoppen’ los, waardoor de lucht snel uit de buizen loopt. Het is deze eerste keer even puzzelen hoe klein we de tent moeten vouwen om hem weer in de zak te krijgen, maar ook nu zijn we binnen tien minuten klaar. Het pakketje gaat naar zolder en wij bedenken wanneer we snel weer een feestje kunnen geven.

Ook op plekken waar haringen moeilijker de grond ingaan, kun je de opblaasbare partytent met creativiteit toch best opzetten...
Ook op plekken waar haringen moeilijker de grond ingaan, kun je de opblaasbare partytent met creativiteit toch best opzetten…
Inpakken is een fluitje van een cent.
Inpakken is een fluitje van een cent.

Praktische informatie

De opblaasbare partytent is de Obelink Air Shelter 365. Hij is voor 249 euro te koop op de website van kampeerwinkel Obelink (prijspeil oktober 2022). De zijkanten zijn open, maar via Obelink zijn zijwanden te bestellen.

Zoals eerder genoemd is de tent 3.65 x 3.65 meter. Hij is op het hoogste punt 2.10 meter hoog. Ingepakt weegt de partytent 9,6 kilo.

Bij de tent worden een pomp en haringen geleverd. De haringen zijn uitstekend voor gebruik op gras. Moet je de tent vaak opzetten op harde(re) ondergrond, is het een aanrader wat stevigere haringen te gebruiken, de bijgeleverde sla je dan gemakkelijk krom.

Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.