Campingaz Partygrill 400 review, een multifunctionele alleskunner?

Partygrills, gasbarbecues, skottelbraais en kooktoestelen voor op de camping zijn er in vele soorten en maten. Blogger Marije testte de Partygrill 400 van Campingaz en deelt in dit blog haar ervaringen.

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2019 en werd geupdate in 2021

De Partygrill 400 van Campingaz, een multifunctionele alleskunner?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een prachtige kleine pakmaat, enorm veel mogelijkheden, makkelijk schoon te maken na gebruik, barbecue/wok/grill en bakplaat in één. Is dit echt mogelijk? Ik neem de proef op de som en ga pannenkoeken bakken, barbecueën en ook test ik de partygrill om gewoon een kop koffie te zetten met de percolator.

Verpakking Partygrill 400
De Partygrill 400 bevindt zich in een stevige en compacte tas.
Gebruiksaanwijzing Partygrill 400 campingaz
Met de gebruiksaanwijzing erbij weet je snel hoe alles in elkaar zit.
Partygrill 400 campingaz
Stiekem is hij echt wel licht qua gewicht

Compact kooktoestel voor op de camping

De Partygrill 400 is echt compact en licht. Ideaal dus als je gaat kamperen en ruimte toch vaak een dingetje is. Onze auto knalt namelijk al vaak uit zijn voegen als we alle campingspullen erin gepakt hebben en zelf ook nog een beetje comfortabel willen zitten.

De partygrill heb je in twee versies. Een versie waar je een klein gasflesje onder vast kan draaien en de versie die ik nu gebruik. Hierbij kan je met een gasslang en drukregelaar een normale campingaz gasfles bevestigen.

Ik kies voor een redelijk forse gevulde gasfles. Zo hoeven we ons de hele vakantie niet druk te maken over de voorraad gas en we dus naar hartelust kunnen koken.

Test 1: Pannenkoeken op de bakplaat van de Partygrill 400

Ik ben gek op pannenkoeken. Op de camping kun je deze op een campingkeukentje bakken in een koekenpan maar het is natuurlijk veel gezelliger om dit live aan tafel te doen. De partygrill is met zijn kleine pootjes toch enorm stabiel. Als je eenmaal een rechte ondergrond hebt kun je op de bakplaat de meest perfecte pannenkoeken bakken.

Ik maak een stevig pannenkoeken beslag waardoor ik mooie compacte pannenkoekjes kan maken. Omdat de bakplaat een antiaanbaklaag heeft heb ik amper olie of boter nodig en zijn de pannenkoekjes erg gemakkelijk om te draaien. Wij gaan dit zeker vaker doen!

Pannenkoeken Partygrill 400 campingaz
Pannenkoeken met roomkaas, aardbeien en poedersuiker zijn mijn favoriet.
Pannenkoeken Partygrill 400 campingaz
Pannenkoeken bakken wordt een feestje op de Partygrill 400.
Partygrill 400 campingaz
Automatische ontsteker dus geen gedoe met lucifers of aanstekers.
Pannenkoeken eten in de buitenlucht, is er een betere combi?

Test 2: De barbecue van de Partygrill 400

De Partygrill 400 is een kleine compacte gasbarbecue. Tegenwoordig mag je op veel plekken niet meer op houtskool barbecueën en dan is een gasbarbecue een prettig alternatief.

Ik plaats de vlamverdeler en het barbecuerooster in de partygrill en zo kunnen we binnen enkele minuten al barbecueën. Hoewel ik de charme van kooltjes, een flinke hoeveelheid rook en verbrande randjes wel mis, is deze barbecue ontzettend makkelijk in gebruik.

Door de vlammenverdeler onder het grillrooster van de barbecue is de warmte mooi gelijkmatig.
Partygrill 400 campingaz barbecue
Een kind kan de was, uhm barbecue, doen…
Ik mis de barbecuelucht, rook en zwarte randjes maar wat is dit handig!

Test 3: Koffie zetten op de Partygrill 400

Slowcooking op de camping. Normaal gesproken zet ik thuis het koffiezetapparaat aan, ga tussendoor iets anders doen en geniet vervolgens van een kop koffie.

Op de camping is dit wel anders en dan is het proces van koffie zetten een ervaring ansich. Normaal zet ik op de camping koffie op een klein gasflesje met enkelpits brandertje. Dit vind ik stiekem altijd een beetje spannend omdat het wat minder stabiel is.

De Partygrill 400 biedt uitkomst. Met de pandrager kan mijn perculator goed stabiel blijven staan. De druk is prima en ik kan het gas goed regelen waardoor mijn koffie al snel klaar is.

Partygrill 400 campingaz koffie
Een fijne stabiele manier om met onze perculator koffie te zetten.

Wokken op de Partygrill 400

Het deksel van de Partygrill 400 kan gebruikt worden als wok. Deze is geschikt voor 3-4 personen. Voor gezinnen met meer dan twee kinderen of grote eters kan dit te klein zijn. Voor ons is het een prima maat.

De deksel van de Partygrill 400 kan gebruikt worden als wok.
Partygrill 400 campingaz wok
De wok is groot genoeg voor een maaltijd van 3 a 4 personen.

De Partygrill 400 van Campingaz is onder meer te koop bij Obelink en kost in 2022 89,90 euro. (prijspeil 2018).

Ik ben ontzettend te spreken over de Partygrill. Hij is fijn compact, multifunctioneel, degelijk, makkelijk schoon te maken en echt gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de pootjes eraf gedraaid moeten worden als je hem in de tas wil opruimen, zou net wat voor mij zijn om dan een pootje kwijt te raken…

Waar zou jij de Partygrill 400 van Campingaz het liefste voor gebruiken?

Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

Meer lezen

Op zoek naar meer handige kampeerproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Review Campingaz Partygrill 400

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. Goede morgen.
    Weet u misschien ook waar ik de omkeerbare bakplaat opnieuw kunt bestellen want die ik heb is beschadigd.