Review van de Swing barbecue, de hippe driepootsbbq (met recept!)

0
230
Wachten tot ons voorgerecht klaar is......
Wachten tot ons voorgerecht klaar is......

Dat vegetariërs geen vlees eten, betekent nog niet dat ze barbecueën niet leuk vinden. Blogger Iris D. deelt haar vegetarische gerechten voor op de Swing barbecue en vertelt of de barbecue haar bevalt.

Swing Barbecue review

De tijd van alleen maar koken op een klein 2-pitsgastoestelletje in de tent of caravan is al lang voorbij. Steeds meer mensen nemen nog een extra kooktoestel mee. Denk aan bijvoorbeeld een Skottel of een barbecue. Wij nemen de Swing barbecue van BBQ Selection mee tijdens het kamperen en gebruiken hem naast ons gasstelletje om er regelmatig lekkere extraatjes op klaar te maken. Omdat wij vegetarisch eten, deel ik vandaag de vegetarische recepten die ik vaak maak.

Barbecuen op de camping hoort er bij of niet?
Barbecuen op de camping hoort er bij toch?

Vegetarische barbecue op de camping

Met de drie onderstaande recepten kun je een volledige vegetarische maaltijd van de barbecue op tafel zetten. Maar je kunt de gerechtjes ook los als hapje klaarmaken, bijvoorbeeld als lunch, snack of toetje. Ze kosten, inclusief voorbereiding, maximaal een kwartier tijd om klaar te maken.

Voorgerecht: crostini met mozzarella en pesto

Benodigdheden:

 • Stokbrood
 • Mozzarella
 • Pesto
 • Tomaten
 • Peper, zout of Italiaanse kruiden
 • Basilicum

Snijd het stokbrood, de mozzarella en de tomaten in plakjes. Het stokbrood wat dikker, de andere twee wat dunner en de tomaat in halve plakjes. Beleg de stokbroodjes als volgt: lepeltje pesto, plakje mozzarella, plakje tomaat. Strooi er wat kruiden en zout en peper over heen.

Leg de broodjes op de barbecue en wacht tot de kaas gesmolten is, dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Plaats hierbij het rooster wat hoger boven de warmtebron zodat de onderkant van de broodjes niet zwart wordt. Garneer de knapperige broodjes met een blaadje basilicum.

Zo zien de crostini's er uit voor ze het vuur op gaan.
Zo zien de crostini’s er uit voor ze het vuur op gaan.

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Hoofdgerecht: groentespies met haloumi

Benodigdheden:

 • Courgette
 • Rode ui
 • Haloumi
 • Teentje knoflook
 • Olijfolie
 • Italiaanse kruiden of peper en zout
 • Satéprikkers

Laat de prikkers van tevoren weken in water. Pers het teentje knoflook en meng dit met een scheut olijfolie en een theelepel Italiaanse kruiden. Snijd de courgette in dikke plakken. Snijd de rode ui in partjes en de haloumi in vrij grote blokjes. Rijg dit om en om aan een spies. De eerste keer dat wij dit gerecht maakten, sneden we de blokjes iets te klein waardoor ze telkens braken als we ze aan het stokje wilde rijgen. Bestrijk de spiezen met de olie en leg ze 4-8 minuten op de BBQ.

Haloumi is een speciale kaas, die qua smaak en structuur overeenkomt met een kruising tussen feta en mozzarella. Het is echt heerlijk en in elke supermarkt in de koeling bij de kazen te vinden.

Samen alle groenten snijden.
Samen alle groenten snijden.
Ook een vegetarische barbecue ziet er uit om je vingers bij af te likken!
Ook een vegetarische barbecue ziet er heerlijk uit, om je vingers bij af te likken!
Heerlijke groentespiesen van de Obelink swing barbecue.
Heerlijke groentespiesen van de Swing barbecue.

Nagerecht: gegrilde ananas met ijs

Benodigdheden:

 • Ananas
 • Vanille-ijs, yoghurtijs of kokosijs
 • Kokosrasp
 • Evt. suiker
 • Satéprikkers

Snijd de ananas in repen. Doe dit door eerst de kop en kont van de ananas te snijden en daarna de schil van de zijkant af te snijden. Snijd daarna de ananas in kwarten, snijd het hart er uit en snijd daarna het stuk nog een keer in tweeën. Rijg de lange repen aan de spiezen en bestrooi evt. met suiker. Leg de spiezen 6-8 minuten op de barbecue tot ze lekker kleverig zijn. Bestrooi ze met wat kokos en serveer met een bolletje ijs.

Hoe praktisch is de Swing barbecue?

De Swing barbecue is een hip uitziende driepoots-barbecue en komt van Obelink. Het rooster van de barbecue hangt met 3 kabels boven de schaal met kolen. De barbecue bestaat uit 9 losse stokken, een katrol, 3 kabels, een rooster en een schaal. Het lijkt mij bij het uitpakken een simpele constructie en dat is het gelukkig ook. Maar wel blijkt dat ik hem niet zonder schroevendraaier en sleutel in elkaar kan zetten. Hij staat veel te wankel als je de schroeven niet stevig kunt aandraaien.

Als hij eenmaal staat, is hij wel stevig, maar je moet wel een rechte ondergrond zoeken. Ook voor de kinderen is het niet altijd duidelijk dat het een barbecue is en hij dus heel heet kan worden. Ik heb ze daarom vooraf goed geïnstrueerd.

De barbecue even meenemen naar het strand of een picknick zit er ook niet in. Hoewel de 9 losse stokken een klein pakketje vormen als de barbecue uit elkaar is, heb je ook nog een grote schaal, rooster, kabels en een katrol mee te nemen. Daarnaast heb je de kleine schroefjes nog nodig om hem weer in elkaar te zetten, net als een schroevendraaier en een sleutel.

Koken op de camping met de Swing barbecue

Tijdens het klaarmaken van de gerechten lopen we regelmatig tegen het probleem aan dat het rooster blijft draaien. Door de 3 kabels waar het rooster aan hangt, komen we daardoor in de problemen met het omdraaien van het vlees, de broodjes of groenten. Dit is onhandig omdat onze armen dan tegen de warme kabels stoten en we er niet goed bij kunnen.

Wat wel heel fijn is, is dat het rooster in hoogte instelbaar is. De kabel die door de katrol loopt, kun je aan de zijkant vast maken. Zo stel je in hoe dicht je gerecht boven het vuur hangt.

Plaatje van een barbecue deze Obelink swing barbecue.
Plaatje van een barbecue deze Swing barbecue.
Review Swing Barbecue
Detail van de ring die zorgt voor stevigheid en bevestiging van de ketting.
Het rooster hangt met kettingen boven de schaal.
Het rooster hangt met kettingen boven de schaal.

Praktische informatie

Alle recepten die ik heb gebruikt komen van het blog ‘Uit Pauline’s Keuken’, dus de credits zijn voor haar. De gerechtjes zijn heerlijk en simpel te bereiden, ook op de camping. De ingrediënten zijn in elke goede supermarkt te krijgen en de bereidingstijd is kort. De drie vegetarische gerechten bij elkaar zijn voldoende voor een hele maaltijd en makkelijk te bereiden op de barbecue.

De Obelink Swing barbecue is te koop bij Obelink en kost 39,95 euro. Deze barbecue is mooi, maar niet altijd even praktisch. Hij neemt behoorlijk wat ruimte in de auto in. En bij het omdraaien van vlees, vis of groente op de barbecue heb je last van de kabels. Daarentegen is het wel een eyecatcher en is de schaal, die op pootjes staat, ook los gebruiken om een vuurtje in te maken.
 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Wil je meer leuke recepten of tips voor kookgerei? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.