Het tenttapijt, voor een beetje luxe op de camping

Een tenttapijt, ook wel patiomat genoemd, was niet het eerste waar Froukje aan dacht toen ze kampeerspullen bij elkaar zocht. Maar toen het tenttapijt eenmaal lag, wist ze dat dit weleens een hele goede aankoop zou kunnen zijn. Een klein beetje luxe op de camping is wel lekker toch?

Kamperen met het Obelink tenttapijt

Wij hebben een ruime tent, dus we bestellen een van de grootste maten van het Obelink tenttapijt. Dat betekent automatisch dat het een behoorlijk pakket is. Het is gelukkig niet zwaar. We arriveren rond lunchtijd op onze Franse camping en dat betekent dat de receptie gesloten is. “Dan kunnen we picknicken op de nieuwe mat!”, bedenkt de oudste (7 jaar).

Een goed idee. We vouwen ons tenttapijt gedeeltelijk uit en gebruiken het als picknickkleed. Als de pauze erop zit, vegen we de kruimels er eenvoudig af en vouwen de mat weer op. 

Het pak waarin de Obelink patiomat zit, is best groot, maar niet zwaar.
Het pak waarin het Obelink tenttapijt zit, is best groot, maar niet zwaar.
Openritsen en uitvouwen maar...
Openritsen en uitvouwen maar…
Het tenttapijt is hartstikke groot, maar is praktisch opgevouwen.
De mat is hartstikke groot, maar is praktisch opgevouwen.

Praktisch, fijn en mooi

Als de tent staat, is het eindelijk tijd om het Obelink tenttapijt te proberen op de plek waar het voor bedoeld is. De jongste (4 jaar) helpt fanatiek mee, maar het is een hele klus voor hem, het gestoei met zo’n grote, stugge mat. Ik help hem uit de brand en al snel ligt de patiomat op zijn plek. Nog een beetje rechttrekken, vouwen eruit wrijven en de klus is geklaard.

Ik word er wel blij van. Het tapijt voelt niet alleen zacht aan je voeten, het is ook heel gemakkelijk af te nemen met een doekje en eerlijk is eerlijk, het maakt de tent echt een stuk gezelliger. Het is een beetje toeval, maar het tenttapijt past qua kleuren echt perfect bij onze tent, die ook licht- en donkergrijs is. Zijn we ineens lekker stylish op vakantie!

Kleine jongen, grote mat. Het is een hele puzzel voor hem.
Kleine jongen, grote mat. Het is een hele puzzel voor hem.
Vol enthousiasme strijkt de kleuter de vouwen glad.
Vol enthousiasme strijkt de kleuter de vouwen glad.
Tadááá, hij ligt! tenttapijt
Tadááá, hij ligt!

Multifunctioneel tenttappijt

Sinds we het tenttapijt hebben, gebruiken we het regelmatig. Visite met baby’s? Mat op het gras en ze kunnen lekker buiten liggen. Feestje? Tapijt onder de partytent en je hebt een gezellig plekje. Picknick in het park? Wij nemen onze mat wel mee. 

Zoals eerder genoemd laat de mat zich makkelijk schoonmaken en ook eenvoudig weer invouwen en inpakken in de bewaartas met handvat. Regen deert het tenttapijt niet, en ook zonneschijn kan hij prima hebben. Ideaal dus!

We gebruiken het tenttapijt niet alleen in de tent, maar hij doet ook prima dienst als speel- en picknickmat.
We gebruiken het Obelink tenttapijt niet alleen in de tent, maar het doet ook prima dienst als speel- en picknickmat.

Praktische informatie van dit tenttapijt

Obelink claimt dat het tenttapijt ademend is en daardoor het gras niet doodt. We hebben niet lang genoeg gekampeerd om deze proef op de som te nemen. Bij korter gebruik zagen we wel dat het gras weer opveert als wij vertrekken.

In andere omschrijvingen die de kampeerwinkel geeft kunnen we ons zeker vinden. Zo voelt de mat aangenaam aan als je er met je blote voeten overheen loopt en is hij makkelijk te reinigen. Ook is het opvouwen eenvoudig en krijg je hem weer makkelijk terug in de bijbehorende zak.

Wij hebben de Obelink Patio/RV mat 405 x 250 cm – grijs, die 49,95 euro kost, maar dit type tenttapijt is er in negen verschillende maten, die in prijs variëren. De maat die wij hebben, is de enige die niet online te bestellen is, maar alleen te koop is bij de winkel van Obelink in Winterswijk.

Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.