Tips om je tuin in vakantiesfeer te brengen

Vakantie, Saskia krijgt er geen genoeg van. Maar fulltime op vakantie gaan lukt niet, dus probeert ze thuis vooral in de tuin de vakantiesfeer zolang mogelijk vast te houden. In dit blog lees je haar leuke tips hiervoor.

Vakantiesfeer in de tuin

Dat op vakantie gaan mijn grootste hobby is, dat zal jullie niet verbazen. Ik hou ervan om veel te zien en te doen. De relaxte sfeer die ik vaak op vakantieadresjes vind wil ik zolang mogelijk vasthouden. Ook thuis. En nu we bezig zijn met de tuin mag die van mij ook die sfeer hebben. Hoe ik dat doe? Dat laat ik hier zien.

Ik moet daarbij wel de kanttekening plaatsen dat wij een vrij grote tuin hebben (da’s nog betaalbaar in het oosten van het land….). Heb je een kleinere tuin of een balkon? Dan zou ik aanraden niet al deze tips op te volgen maar er één of twee te kiezen.

Grote vakantiefoto op een blinde muur

In de tuin hebben we een grote blinde muur van de garage. Met onze nieuwe indeling hebben we daar tegenover een zitje. Ik ben er al snel uit dat er dan iets met die blinde muur moet gebeuren. We kiezen voor een grote foto voor buiten met een stoer ijzeren frame er omheen.

We willen een eigen vakantiefoto gebruiken, dus struinen we door ons eigen archief. Een Zweeds meer? Noorse fjorden? Een plaatje van de Alpen? Het is het allemaal net niet voor onze tuin. Dan denk ik terug aan de reis die ik in Ierland heb gemaakt. Daar heb ik bij de Ring of Kerry een schitterende foto gemaakt van een landschap met de zon die bijna achter de heuvels wegzakt. Yes, keuze gemaakt!

Ik bestel de tuinposter bij Fotogeschenk.nl en kies voor extra ogen voor de elastieken. Ook bestel ik meteen de elastieken mee voor de bevestiging. Terwijl we wachten totdat de foto binnen is, kopen we alvast elders het metalen frame. Bij de grootte van het frame moet er aan alle kanten 10 centimeter extra worden gerekend voor de elastieken. Onze foto is 130 centimeter hoog en 280 centimeter breed. Dat betekent dat we buizen nodig hebben van 150 centimeter en 300 centimeter.

Het in elkaar zetten van het buizenframe is niet moeilijk. We moeten alleen goed meten waar de bevestigingsstukken komen en hoe de elastieken verdeeld worden. Dan is het een kwestie van het frame op de muur schroeven en het kunststof fotodoek vast maken met de elastieken.

We zijn superblij met het resultaat! En ik denk nog vaker aan die mooie reis door Ierland…

Wat een kale muur!
Wat een kale muur!
Ontzettend blij met deze foto van Ierland op deze muur.
Ontzettend blij met deze foto van Ierland op deze muur.

Heel veel vogelhuisjes ophangen

Tijdens onze vakantie bij Landal Mont Royal zie ik dat ze allerlei gekleurde vogelhuisjes bij elkaar in de boom hebben hangen. Dat ziet er leuk uit. Zoiets wil ik thuis ook. En dus vragen we voor onze housewarming en verjaardagen aan iedereen vrolijke vogelhuisjes. Wat een leuke exemplaren krijgen we. Het ene vogelhuisje nog origineler dan de andere.

De vogelhuisjes hangen we op de schutting. Die is maar kaal en saai nu we een te grote struik weg hebben gehaald. 

Zelf vind ik dit een leuk voorbeeld van hoe je je kunt laten inspireren door wat je op vakantie tegenkomt. Misschien is dat voor jou iets heel anders en wil je a la Gaudi gaan mozaïeken of wil je een zitje maken onder Franse druivenranken. Het kan allemaal. 

Een saaie schutting hebben we gepimpt met vrolijke vogelhuisjes.
Een saaie schutting hebben we gepimpt met vrolijke vogelhuisjes.

Foto op sloophout voor buiten

Bij onze veranda hebben we een zwarte wand. Erg mooi, maar met een zwarte tuinset ervoor wel erg zwart. Ook hier willen we een foto ophangen, alleen kiezen we deze keer voor een vakantiefoto op sloophout. Deze is geschikt voor buiten en komt ook bij Fotogeschenk.nl vandaan.

Qua afmeting kies ik voor 40 x 60 centimeter. Dat klinkt best groot, maar bij het ophangen valt de maat wat tegen. Laat dat een les voor jullie zijn: in de tuin mag je best voor groot, groter, grootst gaan. 

Oh ja, hier hebben we gekozen voor een vakantiefoto die ik heb gemaakt van de gekleurde vogelhuisjes die ik bij Landal Mont Royal in de boom zag. Zo voeren we het vogel-thema wat verder door.

Deze foto inspireerde ons om iets met vogelhuisjes te doen.
Deze foto inspireerde ons om iets met vogelhuisjes te doen.
De foto op sloophout geprint.
De foto op sloophout geprint.
In een tuin mag je best voor een grotere maat gaan.
In een tuin mag je best voor een grotere maat gaan.

Hangmat

Weten jullie nog dat ik vertelde over die hele handige hangmat van Decathlon? Op vakantie kan ik ‘m makkelijk ophangen aan twee bomen. Tot mijn grote blijdschap kan ik deze hangmat nu in de tuin gebruiken. Nu hangt ie niet aan twee bomen, maar aan de balken van de veranda. Zo is een heerlijk relaxed hangplekje ontstaan.

Hoeveel vakantiesfeer in een tuin kun je hebben?
Hoeveel vakantiesfeer in een tuin kun je hebben?

Flamingo’s of andere figuren

Heel toevallig zag ik bij de Aldi in Duitsland grote metalen dierenfiguren voor in de tuin. Niet van die kleine figuren die compleet wegvallen tussen de planten, maar een mooie maat en in allerlei vrolijke kleuren. 

De roze flamingo heb ik meegenomen (zien jullie ook dat er onbewust een vogelthema aan het ontstaan is?). Flamingo’s doen mij aan vakantie denken, dus deze leuke roze vogel heeft een plekje gekregen in onze roze border. 

Stiekem droom ik eigenlijk van een kaboutertuin. Nee, niet zo’n hele foute, maar een sprookjesachtige. Met paddenstoelenhuisjes en miniatuurwereldjes. In Ierland heb ik zoiets gezien in een kasteeltuin. Maar omdat zoiets best veel werk is gaat dat ‘m niet worden.

Bij ons wordt het dus een flamingo-hoekje. 

Onze Duitse flamingo zorgt voor een extra vakantiesfeertje.
Onze Duitse flamingo zorgt voor een extra vakantiesfeertje.
Dit zag ik in Ierland in een kasteeltuin. Zo leuk!
Dit zag ik in Ierland in een kasteeltuin. Zo leuk!

Kampvuur in de tuin

Om de vakantiesfeer in de tuin helemaal compleet te maken, vinden we het leuk om een vuurtje te kunnen stoken. Niet in een echte kampvuurkuil, maar in een vuurkorf. We hebben er twee en daar hebben we met onze Kerstborrel al plezier van gehad. Warme glühwein erbij, worstjes opwarmen en marsmellows roosteren. Ontzettend geslaagd om te doen. En zo hebben we het hele jaar rond die vakantiesfeer in de tuin.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips om iets leuks met je vakantiefoto’s te doen of voor een vakantie in je eigen tuin? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fotogeschenk. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.