11 goede redenen voor een vakantie in Hintergarten

Op vakantie in Hintergarten. Eigenlijk doet Saskia dat veel te weinig. Meestal kiest ze voor een bestemming wat verder weg. Jammer, want er zijn 11 hele goede redenen om vaker voor een vakantie in Hintergarten te kiezen.

Vakantie in Hintergarten

Mijn vakantie in Hintergarten bestaat vooral uit relaxen. Met een boek op een ligbedje of in de hangmat. De kinderen vermaken zich met voetballen, spelen met water en zand of chillen met een ‘Duckie’. Op warme zomerse avonden schuiven de buren spontaan aan en pakken we er een wijntje bij of ontstaat er een spontane barbecue.

Klinkt heerlijk he? Maar dit zijn niet de enige redenen om voor een vakantie in Hintergarten te kiezen. Ik noem er nog een paar.

#1 Goedkoop

Een vakantie in Hintergarten is goedkoop. Het is dé bestemming als je low-budget op vakantie wil. De reiskosten zijn zeer beperkt en ook de verblijfskosten passen binnen ieders budget. Een moestuintje is in Hintergarten zo gerealiseerd, dus dat scheelt weer in de kosten van de boodschappen.

Een vakantie in Hintergarten kan in grote mate zelfvoorzienend zijn.
Een vakantie in Hintergarten kan in grote mate zelfvoorzienend zijn.

#2 Dichtbij

Vergeet Zwarte Zaterdag en eindeloze files. Daar heb je geen last van als je naar Hintergarten gaat. Net als dure tolpoortjes in Frankrijk, vignetten of een nachtboot. Allemaal niet nodig. Bijkomend voordeel is dat je geen benzinekosten hebt.

Geen files, yes!
Geen files, yes!

#3 Je bent er vaker geweest

Hoewel wij dol zijn op het ontdekken van nieuwe bestemmingen is het soms ook fijn om ergens te zijn waar je de omgeving al kent. Waar je weet waar de lekkerste ijsjes worden verkocht, hoe het openbaar vervoer werkt en waar de supermarkt is. No stress dus!

#4 Bekende vakantieburen

Heb jij al eens vakantieburen gehad waar je totaal niet mee overweg kon? Bij ons viel het gelukkig altijd mee, duimen dat het zo blijft…. In Hintergarten weet je wie je vakantieburen zijn, dus geen rare verrassingen.

Bekende buren.
Bekende buren.

#5 Comfortabele bedden

Een van de grootste tegenvallers op vakantie vind ik een slecht bed. Te kort, te smal, te kort, te zacht of te hard. Met een hoofdkussen dat niet is zoals je het graag hebt. Gelukkig, daar heb je in Hintergarten geen last van. Wat een heerlijk vooruitzicht, een vakantie waarbij je zeker weet dat de bedden net zo fijn slapen als thuis.

#6 Alle sanitaire voorzieningen dichtbij

Het is erg fijn als je op een camping niet te ver hoeft te lopen naar een toiletgebouw, maar er direct naast staan heeft niet mijn voorkeur. Tijdens een vakantie in Hintergarten zijn alle sanitaire voorzieningen dichtbij en zit je niet ‘gezellig’ op een rijtje op het toilet in een groot sanitairgebouw. Oh ja, met een toiletrol onder je arm lopen hoeft ook niet.

#7 Volop kinderspeelgoed

Handig voor gezinnen met jonge kinderen. Bij een vakantie in Hintergarten is er volop kinderspeelgoed, precies wat je kinderen leuk vinden. Toch erop uitgekeken? Ga dan net als de locals naar de plaatselijke speel-o-theek.

Je kunt zelfs zwemmen in een opblaasbadje in Hintergarten.
Je kunt zelfs zwemmen in een opblaasbadje in Hintergarten.

#8 Soms best goed weer

Eerlijk is eerlijk, Hintergarten is geen zon zekere bestemming. De zomer van 2018 was wel super, dus wie weten bieden in het verleden behaalde resultaten deze keer wel een garantie voor de toekomst…. En anders houden we het bekende spreekwoord in ere: “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.”

#9 Een duurzame keuze

Een vakantie in Hintergarten is een duurzame keuze. Geen onnodige CO2-uitstoot omdat je gaat vliegen of met een auto rijdt. 

#10 Kneitersgoede wifi

Essentieel voor gezinnen met pubers: kneitersgoede wifi. Dat komt in Hintergarten helemaal goed. Hier is de wifi net zo goed als thuis!

Mam, de wifi doet het!
Mam, de wifi doet het!

#11 Je hoeft niet in te pakken

Krijg jij al stress een paar dagen voordat je op reis gaat? Hou je eindeloze lijstjes bij en weet je niet of je alles in de auto krijgt? Niet wanhopig worden. Hier heb je geen last van als je voor een vakantie in Hintergarten gaat.

Alternatieven voor Hintergarten

Is Hintergarten toch niet helemaal wat je zoekt? Goede alternatieven hiervoor zijn een vakantie op Balconia of naar Pårk. Op Balconia heb je meestal minder ruimte, maar heb je deze ruimte wel voor jezelf. Pårk is ruim opgezet, dat trekt ook veel mensen. Deze vakantiebestemming kies je als je van gezelligheid houdt.

Een vakantie in Hintergarten, op Balconia of naar Pårk wordt ook wel staycation genoemd. Andere gebruikte termen voor deze vakantiebestemming zijn: Tuinesië, Costa del Jardin of Rundhausen.

Ben jij al eens op vakantie in Hintergarten of een van deze andere bestemmingen geweest? Wat is jouw favoriet?

Meer lezen

Op zoek naar meer 1-april grappen van ons? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.