De Thuis-spa met zelfgemaakte maskers en een lekker voetenbad!

Een Thuis-spa is een leuke manier om je in huis te vermaken. Blogger Daphne heeft laatst met haar dochters de woonkamer omgetoverd tot een beautycentrum. Met genoeg fantasie waan je jezelf in de relaxte wereld van de spa. Ook thuis proberen? Lees de volgende tips!

De Thuis-spa

We vermaken ons prima in en rondom het huis. Spelen met onze nieuwe konijnen, kunstjes op de trampoline, bakken, koken en knutselen. Voor deze zondagochtend hebben we wat nieuws bedacht. We gaan een Thuis-spa in woonkamer maken. Voetenbadje, maskers, nageltjes lakken, even lekker relaxen. 

Zelf maskertjes maken voor de Thuis-spa

Uiteraard hebben de meiden wel vaker een maskertje gehad. Meestal komen deze van een drogisterij of bij de favoriete koopjeswinkel van de meiden vandaan. Deze keer besluiten we de maskertjes zelf te maken.

Wat speuren op internet geeft massa’s mogelijkheden. We kijken wat er in de koelkast en op de fruitschaal aanwezig is en komen tot de volgende drie keuzes.

De eerste wordt een masker met yoghurt, Griekse yoghurt in dit geval, en honing. Het tweede masker met avocado en honing en de derde wordt banaan met honing. De meiden beslissen meteen dat ik de laatste mag proberen. Twee van de drie meiden houden niet van banaan en willen dat zeker niet op hun gezicht. 

Onze benodigdheden
Onze benodigdheden

Smeren maar!

Na wat prakken, mengen en roeren zijn de maskertjes klaar. Het avocadoprutje smeert wat lastig uit, misschien hadden we dat moeten pureren. De yoghurt gaat het makkelijkst. De banaan op mijn gezicht is enorm koud, maar het ruikt wel lekker. Tenminste als je van banaan houdt. Het zorgt in ieder geval voor behoorlijk wat gegiechel in huis, helemaal als de banaan mijn gezicht afdruipt. Gelukkig hebben we handdoeken en washanden in de aanslag.

Na zo’n 10 minuten is het genoeg geweest en wassen we alle gezichtjes schoon. Een warme washand op je gezicht is erg lekker vindt de jongste, al snel liggen ze allemaal met een warme washand op hun gezicht. Hoewel de banaan wat vies aanvoelde, voelt mijn huid daarna heel zacht. Misschien toch eens vaker doen!

Prakken maar!
Prakken maar
Mengen maar!
Mengen
Lekker relaxen in de Thuis-spa
Lekker relaxen in de Thuis-spa
Een maskertje van yoghurt
Een maskertje van yoghurt
Normaal liggen ze allen zo rustig als ze t.v. kijken
Normaal liggen ze allen zo rustig als ze t.v. kijken
Een warme washand op je gezicht is ook lekker
Een warme washand op je gezicht is ook lekker

Het Thuis-spa voetenbadje

Een bak met lekker warm water en een douchegel die naar kokos ruikt, met je ogen dicht kom je helemaal tot rust. De oudste besluit een rustgevend muziekje op te zetten, het zonnetje schijnt naar binnen, dit is best heel gezellig zo.

Na het voetenbadje smeren we alle voetjes in, met een lekkere massage erbij. Helaas vergeten de meiden dat ik ook nog aan de beurt zou komen. Misschien moet ik ze met Moederdag even helpen herinneren!

Een mooi moment om meteen alle nagels te knippen, dan staat de nagellak veel mooier. Hebben we dat ook meteen gedaan. Alle nagels worden in de mooiste kleuren gelakt, gelukkig hebben we van nagellak een voorraadje thuis.

Met mooie nagels, schone gezichtjes en een leuke ochtend te hebben gehad vertrekken we weer naar huis. Nou ja, ik ruim de handdoeken op, zet een was aan en ruim de vaatwasser in. 

Wat een heerlijk voetenbadje
Wat een heerlijk voetenbadje
Mooi gelakte nageltjes
Mooi gelakte nageltjes

Meer tips voor de Thuis-spa

Op internet zijn massa’s tips te vinden voor een maskertje thuis, er is vast wel iets wat je daarvan in huis hebt. Er zijn onder andere maskers met komkommer, wortel, aardbeien of appel te maken. Eventueel kan je ook je haar een maskertje geven, dat hebben wij deze keer even overgeslagen. Misschien een volgende keer.

Of wat dacht je van zelf scrub maken? Zodat je na het badje je voeten kan scrubben. Voor de scrubs die ons lekker lijken, hadden we niet alle spullen in huis. Mocht je een huis met een bad hebben, kan je ook daar een relax momentje maken. Zelf badzout maken, of gewoon een lekker schuimbad.

Uiteraard zijn wij geen specialisten op dit gebied, dus denk zelf goed na wat je op je gezicht smeert. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, dan horen wij het graag!

Meer lezen

Wil je nog meer lezen over onze tips om je thuis te vermaken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikel11 goede redenen voor een vakantie in Hintergarten
Volgend artikel13 knutselideeën met vakantiethema
Daphne gaat met haar 3 dochters (2007, 2009 en 2013) graag op pad. Museum, (natuur)speeltuinen, wandelen in de bergen, weekendjes weg en skiën zijn een paar van onze favoriete uitjes. Het is een uitdaging om uitjes te vinden waar alle 3 de meiden het naar hun zin hebben gezien het leeftijdsverschil. Leuke, nieuwe plekken ontdekken vinden we allemaal heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.