Camping Charmant in de Lot et Garonne

4
239
Camping Charmant ligt aan de voet van Verteuil d'Angenais in de Lot et Garonne.
Camping Charmant ligt aan de voet van Verteuil d'Angenais in de Lot et Garonne.

In de Lot et Garonne vond Saskia in het plaatsje Verteuil d’Angenais Camping Charmant van de Nederlandse Ivo en Ilse. Lees verder over deze charmante plek.

Vakantie bij Nederlanders

In het buitenland heb ik een voorkeur voor campings van Nederlanders. Niet omdat we de vakantie door willen brengen tussen landgenoten, maar omdat zij begrijpen wat Nederlandse gezinnen prettig vinden op vakantie. Denk aan ruime plekken, veel groen, leuke speelgelegenheden en net sanitair. I Wij zijn hier in 2013 2,5 week geweest.

Ligging en omgeving Camping Charmant

Camping Charmant ligt midden in het landelijk gebied van de Lot et Garonne in Zuidwest Frankrijk. De bekendste grote plaats in de buurt is Agen. Zoals de naam van dit departement al aangeeft stromen de rivieren de Lot en Garonne door het gebied.
De camping ligt aan de rand van het dorpje Verteuil d’Angenais. Hier tref je een klein kasteeltje waar je heel sjiek van een afternoon tea kan genieten. In de omgeving vind je kastelen en leuke dorpjes. Wij bezochten o.a. een prachtige waterlelietuin en een hazelnootboomgaard. We gingen kanoën op de Lot, genoten van een straattheaterfestival en zagen natuurlijk de bekende zonnebloemenvelden. Een tijdje geleden schreef ik een blog over 5 dingen die je kan doen in de Lot et Garonne.

Accommodatie

In 2013 had Camping Charmant 6 kampeerplekken. En nee, dit is geen typefout! Ivo en Ilse denken wel over uitbreiding van de plekken, maar kleinschalig zal het blijven. Er zijn zowel plekken in de zon als in de schaduw. Wij kozen voor een plek in de zon en om toch wat schaduw te creëren bood Ivo aan een partytent te plaatsen. Dat gaf een heerlijk stukje verkoeling op de warme dagen. Er zijn tussen de kampeerplekken struikjes en bomen geplant, deze hebben nog wat tijd nodig om te groeien.

Camping Charmant ligt aan de voet van Verteuil d'Angenais in de Lot et Garonne.
Camping Charmant ligt aan de voet van Verteuil d’Angenais in de Lot et Garonne.
Zicht vanaf het sanitairgebouw op ons plekje op de camping.
Zicht vanaf het sanitairgebouw op ons plekje op de camping.
Zicht vanaf onze kampeerplek op het grote speelveld en het sanitairgebouw.
Zicht vanaf onze kampeerplek op het grote speelveld en het sanitairgebouw.
De 6 plekken: 4 links van het pad en 2 rechts.
De 6 plekken: 4 links van het pad en 2 rechts.

Sanitair

Het sanitair is een plaatje! Je waant je bijna in een luxe hotel, zo mooi is het gemaakt. Er zijn twee douches, twee toiletten, twee afwasplaatsen en twee wasbakken. Aan alles merk je dat er over nagedacht is. In de douches is een bankje om je spullen op te zetten, er zijn haakjes, een spiegel en een houten vlonder om om te staan zodat je voeten niet nat blijven tijdens het afdrogen.
Er staat een tafeltje met een map met toeristische informatie. Ook liggen hier tijdschriften die de gasten hebben achter gelaten.

De twee wasbakken in het sanitairgebouw.
De twee wasbakken in het sanitairgebouw.
Een van de douches.
Een van de douches.

Camping Charmant met kinderen

Kinderen gaan het heerlijk vinden op Camping Charmant. Ivo en Ilse hebben zelf 5 kinderen en op de camping staan in het hoogseizoen ook gezinnen met kinderen. Het leuke van een kleine camping is dat leeftijd helemaal geen rol speelt, alle kinderen weten elkaar te vinden en spelen met elkaar.
Camping Charmant heeft een gigantisch groot grasveld met speeltoestellen. Het natuurlijke hoogteverschil dat er in zit maakt het extra aantrekkelijk. C. sjeesde bijvoorbeeld met z’n loopfiets van de heuvel af. Alle kinderen brachten uren door bij de hut en de zandbak.
Er was een klein opzet zwembad (veilig achter een hek) waar we verkoeling vonden. M. en C. kregen er geen genoeg van om in het water te springen en speelgoed van de bodem op te duiken.
Om het helemaal af te maken zijn er dieren aanwezig. Geitjes die je brood voeren en een pony om een ritje op te maken.
Genieten met een hoofdletter G!

Heel veel ruimte voor kinderen.
Heel veel ruimte voor kinderen.
Het grote speeltoestel.
Het grote speeltoestel.
Geitjes voeren met oud brood.
Geitjes voeren met oud brood.
De pony borstelen en daarna een rondje over de camping rijden.
De pony borstelen en daarna een rondje over de camping rijden.

Prijsniveau

Een kampeerplek met elektra voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 24,50 euro.

Camping Charmant op Zoover

Camping Charmant bestaat nog niet zo lang en de eigenaren hebben meerdere ideeën om de camping de komende jaren nog mooier te maken. Hou hun website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Zo las ik in het gastenboek dat ze bezig zijn met het maken van een echt zwembad.

In november 2014 scoort Camping Charmant een 9,3 op Zoover.

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over een vakantie in Frankrijk? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter)

4 REACTIES

    • En het is volledig jullie eigen verdienste, want jullie hebben deze heerlijke plek gemaakt en ontvangen iedereen zo gastvrij!

  1. Voor de vijfde maal op dit heerlijke en gastvrije plekje.
    Maar nu uitgebreid met een prachtig mooi zwembad van 10x 12 meter. Prachtig mooi vakwerk van Ivo en Ilse. Wat ons betreft ongeëvenaard.
    Graag tot komend september.

    Anita en Kees

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.