Overnachten in een boomhut bij Parijs, da’s super tof!

Het was een jaar of twee geleden dat ik het voor het eerst zag: de mogelijkheid om te overnachten in een boomhut bij Parijs. Een boomhut lijkt me een bijzondere ervaring en dan de combinatie met een stedentrip Parijs… Sounds pretty perfect! Tijd dus om naar Sandaya camping Maisons Laffitte te rijden, een stadscamping bij Parijs.

Dit artikel verscheen voor het eerst in 2016 en werd geupdate in 2021

Overnachten in een boomhut bij Parijs

Als we arriveren bij Sandaya camping Maisons Laffitte checken we eerst in bij de receptie. We krijgen een korte uitleg en te horen welke boomhut de komende dagen onze uitvalsbasis is. We prijzen ons gelukkig want we treffen prachtig najaarsweer in de herfstvakantie. M. en C. stuiteren bijna de auto uit, zo nieuwsgierig zijn ze naar de boomhut. Dan zien we onze boomhut staan. Wauw, net zo mooi als op het plaatje!

Ik open het hekje dat voor de loopplank naar boven zit. M. en C. sjezen naar boven. Daar moeten ze toch echt even wachten voordat de voordeur open is. Vanaf het terras kijken we mooi over het groen en zien we de Seine. Onze boomhut en de boomhut ernaast liggen op het mooiste plekje van de camping. Dan is de deur open en kunnen we de boomhut van binnen bekijken.

Wauw, wat een plaatje deze boomhut bij Parijs!
Wauw, wat een plaatje!
Naar boven rennen.
Naar boven rennen.

De boomhut van binnen

Voor de kinderen is er aan de rechterkant een stapelbed. In plaats van een hekje bij het bovenste bed, is er een net gemaakt. Het zijn van dit soort kleine dingen die de beleving helemaal afmaken. Ons bed staat links met aan het voeteneind een laag tafeltje met vier krukjes. Elke boomhut heeft een eigen toilet en kleine badkamer. Die zie je nog niet op de foto’s omdat deze na ons verblijf zijn toegevoegd. 

We brengen onze spullen naar boven en ploffen daarna op ons terras. M. en C. zijn nog steeds door het dolle heen, zingen en dansen, rennen naar beneden en weer naar boven, bedenken de leukste rollenspellen. Ze zijn helemaal gek op onze boomhut bij Parijs.

Het twee persoosbed.
Het tweepersoons bed.
Het stapelbed voor de kinderen.
Het stapelbed voor de kinderen.
boomhut bij Parijs
Terras aan de voorkant, met zicht op de camping.
Vanaf het grote terras aan de voorkant zien we de andere boomhut en kijken we op groen uit.
Vanaf het grote terras aan de voorkant zien we de andere boomhut en kijken we op groen uit.

Genieten in de boomhut

’s Avonds vallen de kinderen snel in slaap. Dat we allemaal in een ruimte zijn maakt voor hen niet uit. Ze zijn dat gewend van andere vakanties en al dat buitenspelen maakt slaperig. Omdat het in de herfst ’s avonds sneller afkoelt zitten wij al snel binnen. Een mooie gelegenheid om wat bij te slapen, dus we duiken vroeg ons fijne bed in.

De eerste nacht hebben we de verwarming niet aangedaan. Dat merken we ’s ochtends als het in de boomhut lekker fris is. We zetten het kacheltje nog even aan om de boomhut iets op te warmen. De tweede nacht laten we de verwarming aan staan en is het ’s ochtends heerlijk aangenaam. Ontbijten doen we buiten. Met een jas of trui aan. Dat is toch het fijne van kamperen, dat je veel meer buiten bent.

Na twee nachten zit onze overnachting in de boomhut bij Parijs er alweer op. We pakken onze spullen in, maar kunnen eigenlijk maar moeilijk afscheid nemen van onze boomhut… Overnachten in een boomhut bij Parijs is nog leuker dan ik had durven hopen.

Meer info over prijzen en beschikbaarheid is te vinden op de website van Sandaya camping Maisons Laffitte.

Stadscamping Parijs: Sandaya camping Maisons Laffitte

De boomhut ZEN is geschikt voor 4 tot 5 personen. Op Sandaya camping Maisons Laffitte zijn verschillende accommodaties te vinden. Naast onze boomhut zijn er twee grotere types (geschikt voor 5 personen) en er zijn diverse soorten mobil homes te huur. Ook met eigen kampeermiddel kan je hier terecht.

Sandaya camping Maisons Laffitte is een stadscamping. Dat merk je aan de efficiënte verkaveling en relatief weinig speelplekken. Er is een speeltuintje voor kinderen t/m 6 jaar, een volleybalnet en een voetbaldoel gecombineerd met basket. Met name voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn de speelfaciliteiten karig. Direct naast de camping ligt een parkstrook. Hier kan je heen met je kinderen, maar dat is toch anders dan ze zelfstandig op de camping laten spelen. Op de camping is verder een kleine campingwinkel en een restaurant.

Zelf vind ik de voorzieningen op een stadscamping van ondergeschikt belang. Je komt er om de stad te bezoeken. Dat gaat heel makkelijk. Het RER-station is 10 minuten lopen en daarna sta je 20 minuten later in het centrum van Parijs. Diezelfde RER-lijn brengt je binnen een uur naar Disneyland Parijs. Versailles is ongeveer 30 minuten rijden met de auto. Prima ligging dus om Parijs te verkennen.

En, zou jij willen overnachten in een boomhut bij Parijs? Als tussenstop of als stedentrip?

Meer lezen

Op zoek naar meer bijzondere accomodaties? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sandaya Campings. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.