Weekendje Almere met kinderen: 10 tips voor een fijne break + WIN

Met kleine kinderen kan het best een uitdaging zijn om echt te genieten van een weekendje in een hotel. Blogger Kirsten probeerde het met haar gezin en sliep een nacht in een familiekamer van Van der Valk hotel Almere. Zij hadden een perfecte mini-break en deelt haar tien tips voor een weekendje Almere met kinderen.

Wil jij ook een weekendje naar Almere? Scrol dan naar beneden en maak kans op een overnachting bij Van der Valk Almere.

Weekendje Almere met kinderen in een Van der Valk hotel

Het is zaterdagochtend, het is fan-tas-tisch weer en wij pakken onze koffer(tje)s voor een weekendje weg. We hebben een programma vol toffe uitjes in Almere gepland en overnachten in een familiekamer van het Van der Valk hotel in deze stad in Flevoland. We kunnen niet wachten. Wij zijn dol weekendjes weg waarbij we overnachten in een hotel. Mooie kamers, die superzachte hotelhanddoeken, uitgebreid (en veel te veel) ontbijten.

Tip 1: Stadsboerderij Almere

We starten ons avontuur bij Stadsboerderij Almere, waar elke zaterdagochtend een biologische boerenmarkt is. Matteo en Olivia willen graag eerst de grote stal in en weten de authentieke boerderijgeur op waarde te schatten. “Ieeel het stinkt hier!” Dat begint lekker. Na een rondje door de stal verkennen we de rest van de boerderij.

De boerenmarkt is niet heel groot, maar heeft veel verschillende biologische producten. In de schaduw genieten we van een variëteit aan verse koekjes en bekijken de rest van de boerderij. Vooral de grote tractoren maken veel indruk. Goed begin van ons weekendje Almere met kinderen. Kijk op de site van Stadsboerderij Almere voor meer informatie.

We beginnen ons weekendje weg in Almere bij de Stadsboerderij
We beginnen ons weekendje weg in Almere bij de Stadsboerderij
Olivia geniet van een verse koek op de biologische markt
Olivia geniet van een verse koek op de biologische markt

Tip 2: Dierenpark Almere jungle

Next stop tijdens ons weekendje Almere met kinderen: Dierenpark Almere Jungle. Ik vind deze tweede stop van ons weekendje weg in Almere echt perfect voor peuters en kleuters. De kleinschalige dierentuin is niet duur, heeft ontzettend vriendelijk personeel en er zijn veel verschillende dieren en planten te zien. Denk aan schildpadden, reuzenwaterlelies, stokstaartjes, wasberen en verschillende soorten vissen. Wij vinden de roze kaketoe ronduit prachtig, de twee tijgerpythons indrukwekkend en zijn dolgelukkig dat de Gympie Gympie, de pijnlijkste plant ter wereld, achter glas staat. Haha!

Almere Jungle is echt een leuke dierentuin voor peuters en kleuters
Almere Jungle is echt een leuke dierentuin voor peuters en kleuters
Almere met kinderen
In een speciaal hutje kun je de vissen in het aquarium extra goed zijn
Gelukkig staat de Gympie Gympie, de meest pijnlijke plant ter wereld, achter glas
Gelukkig staat de Gympie Gympie, de meest pijnlijke plant ter wereld, achter glas

Tip 3: Stichting Aap

Stiekem word ik heel blij van uitje nummer drie tijdens ons weekendje weg in Almere: de apeneilanden van Stichting Aap. Ik heb mijn liefde voor aapjes de afgelopen jaren al flink op mijn kinderen geprojecteerd, dus Matteo en Olivia zijn dolblij als ze de dieren spotten op de apeneilanden. “Poeder, aapies poeder”, roept Olief. Ze denkt dat de bavianen pijn hebben aan hun rode billetjes en wil ze genezen met talkpoeder. Te schattig!

Naast de apeneilanden zijn er in het weekend vaak ‘Apenpraatjes’, een kort praatje van de verzorgers over het werk van Stichting Aap. Ook kun je, met een reservering, mee met een rondleiding over het terrein. Plan geen uren in voor deze stop, wij keerden na een klein halfuurtje tevreden weer terug bij de auto. Kijk voor meer informatie op de site van Stichting Aap.

Vanaf de vlonder kun je de aapjes op de Apeneilanden goed zien
Vanaf de vlonder kun je de aapjes op de Apeneilanden goed zien
Matteo en Olivia stellen vragen aan de mevrouw van Stichting Aap
Matteo en Olivia stellen vragen aan de mevrouw van Stichting Aap

Tip 4: Stadslandgoed de Kemphaan

Tips 1, 2 en 3 worden nog beter als je weet dat ze allemaal op loopafstand van elkaar te vinden zijn op Stadslandgoed de Kemphaan. Je zet dus één keer ergens je auto (gratis!) neer om je vervolgens de rest van de dag te vermaken op het terrein. Naast de boerderij, het dierenpark en Stichting Aap vind je bij de Kemphaan ook een buitencentrum met heel veel toffe activiteiten, zoals het klimbos, het speelbos en de doe-paden. Er zijn twee restaurants op het landgoed. Check voor meer informatie de site van Stadslandgoed de Kemphaan.

Zo gemakkelijk, je parkeert je auto gratis en wandelt vervolgens over Stadslandgoed de Kemphaan

Tip 5: Overnachten in een familiekamer van Van der Valk hotel Almere

Wij logeren tijdens ons weekendje weg in Almere bij Van der Valk. Op de bovenste verdieping van het hotel, aan het einde van een lange gang wacht onze prachtige familiekamer. Een kamer met een enorm tweepersoonsbed voor ons en een tweede slaapkamer voor Matteo en Olivia! Geen zorgen dus of ze geen last hebben van ons als ze moeten slapen, fijn.

De hotelkamer heeft ook een dakterras, waar menig flatbewoner jaloers op zal zijn. En een badkamer met een gigantische douche, waar we zondagochtend heerlijk met z’n vieren tegelijk kunnen douchen. Wat een feest! Enige kleine kanttekening bij de douche is de vloer, die behoorlijk glad is. Beide kinderen liggen continu op hun billen omdat ze uitglijden op de gladde stenen. Maar dat mag de pret niet drukken. Verder is de familiekamer tot in de puntjes afgewerkt.

Hallo, Van der Valk hotel Almere. Wat ben je groot!
We zijn er! Daar gaat mijn grote kleine meisje
We zijn er! Daar gaat mijn grote kleine meisje
Almere met kinderen
Eerst even het grote bed van pap en mam uitproberen
Joehoe, wij slapen vannacht hier
Joehoe, wij slapen vannacht hier
De hotelkamer heeft een enorm dakterras, waar we nog van de laatste zonnestralen kunnen genieten
De hotelkamer heeft een enorm dakterras, waar we nog van de laatste zonnestralen kunnen genieten
Wow! Wat is die douche groot, met twee regendouches en twee handdouches
Wow! Wat is die douche groot, met twee regendouches en twee handdouches

Tip 6: Zwemmen tijdens ons weekendje weg in Almere

Olivia doet een middagdutje en Matteo kan niet wachten tot ze weer wakker wordt. Want zodra ze wakker is gaan we zwemmen in het zwembad van het hotel. De kinderen springen in het water, gooien met de strandbal en hebben veel plezier met de waterval. We laten ze een paar seconden kennismaken met de sauna en het stoombad, en koelen dan snel weer af in het water. Het zwembad van Van der Valk hotel Almere is niet groot, maar je kunt je er prima een uurtje vermaken voor het diner.

De kinderen zijn gek op het zwembad, extra fijn dus dat Van der Valk hotel Almere er eentje heeft

Tip 7: Live Cooking Buffet

We eten vanavond in één van de twee restaurants van Van der Valk Hotel Almere. In een enorme balzaal op de tweede verdieping van het hotel is het Life Cooking Buffet. We genieten met z’n vieren van een eindeloze hoeveelheid voorgerechten, hoofdgerechten en, niet te vergeten, desserts. Het eten is heerlijk en de bediening is fantastisch. Wat een fijne en attente dames.

Precies op het juiste moment, nét voordat de kinderen wel klaar zijn met stilzitten, komen de dames Matteo en Olivia halen om samen in de kinderhoek te kleuren en cakejes te versieren. Zo kunnen Erwin en ik nog even rustig van onze toetjes en koffie genieten, terwijl de kinderen zich ook vermaken.

Olivia maakt een mooie kleurplaat in de kinderhoek
Olivia maakt een mooie kleurplaat in de kinderhoek

Omdat het Live Cooking Buffet in de flyer wordt aangeprezen als ‘kookspektakel’ en de dame bij de receptie ons verzekert “niet te laat te komen want dan missen we teveel” zijn onze verwachtingen van het buffet hooggespannen. Maar dat beloofde spektakel blijft tijdens ons diner een beetje uit. Er zijn geen bijzondere kookskills te zien, geen speciale flambeersessies, geen spektakel. Jammer! Maar spektakel of niet, het eten zelf is wel spectaculair.

Tip 8: rustig wakker worden met het ontbijtbuffet

Na een rustige nacht op een heerlijk bed, worden we langzaam wakker en na de familie-douchesessie schuiven we aan bij het ontbijt. En mocht je denken dat het Live Cooking Buffet indrukwekkend was, dan had je dit buffet nog niet gezien. Alles is er. Alle gerechten waarmee je kan ontbijten, staan klaar. Er is zo overweldigend veel, dat we gewoon niet kunnen kiezen. Matteo en Olivia eten hun buikjes rond met broodjes, pannenkoeken, poffertjes, churros en fruit. Die hoeven voorlopig niet meer te eten!

Een ontbijt om blij van te worden
Een ontbijt om blij van te worden

Tip 9: Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen komen regelmatig voorbij in het nieuws. Maar geen idee waar die plassen precies liggen. Nou, naast Almere dus. Met de prachtige beelden uit de film ‘De nieuwe wildernis’ in ons hoofd, kunnen we echt niet naar huis zonder even een kijkje te nemen bij het natuurgebied.

Zodra we aankomen, worden we begroet door een groepje ganzen. Terwijl we de vogels passeren, zegt Olivia: “Eendje, mogen wij even langs?” Smelt! We ontdekken Belevingscentrum De Oostvaarders. Waar we met ‘verderkijkers’ over de plassen kunnen turen, op zoek naar de mooie vogels en de grote grazers. We weten verschillende vogels te spotten, maar het lijkt erop dat de grote grazers verkoeling hebben gezocht in de schaduw verderop. Gelukkig zien we ze wel op de promotiefilm die getoond wordt.

Vanaf deze plek kun je verschillende korte wandelingen maken aan de rand van de Oostvaardersplassen. Wij nemen het Egelpad, een route van twee kilometer. Ga je liever fietsen en houd je wel van een uitdaging? Neem dan de fietsroute die om de Oostvaardersplassen heen gaat. Fiets je de hele route, dan ben je ongeveer 35 kilometer onderweg. Benieuwd naar alle fiets- en wandelroutes? Check de website van Staatsbosbeheer.

Er leven heel veel verschillende vogels in de Oostvaarderplassen
Er leven veel verschillende vogels in de Oostvaarderplassen

Samen turen vanaf het Kraaiennest op zoek naar vogels en grote grazers

Er zijn prachtige vergezichten bij de Oostvaarderplassen
Er zijn prachtige vergezichten bij de Oostvaarderplassen

Tip 10: PIT Almere

Mocht je na al deze avonturen nog energie over hebben, dan kan een bezoekje aan PIT Almere met kinderen niet ontbreken. Helaas is de energie van onze twee kleintjes na de wandeling bij de Oostvaardersplassen op, dus wij bezoeken PIT een andere keer. Blogger Saskia schreef al eerder een blog over haar bezoek aan PIT.

Winactie! Wil jij ook zo’n leuk weekendje weg in Almere met kinderen?

Dat kan. We hebben een lezersaanbieding voor je én je maakt kans op een nachtje in zo’n fijne familiekamer. Wil jij ook naar Almere?

  • Ja, ik wil ook zo’n tof weekend in Almere hebben en doe mee aan de winactie!
  • Ja, doe mij maar meteen de lezersaanbieding met code kidseropuit2018

Winactie: reageren kan t/m donderdag 19 juli 2018. Op vrijdag 20 juli krijgt de winnaar bericht van Van der Valk.

Lezersaanbieding: 5 euro korting op een overnachting, gratis consumptie bij aankomst, laagste prijs garantie, kosteloos annuleren en overal wifi.

Ligging uitjes tijdens weekendje weg in Almere

Meer lezen

Benieuwd of er nog meer te doen is in de buurt? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Van der Valk Exclusief. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.