Maak een selfie met je grootste idool bij Madame Tussauds in Amsterdam

Madame Tussauds, het wassenbeeldenmuseum in hartje Amsterdam, staat bekend om de lange rij mensen die wachten om binnen te mogen. Blogger Annemiek bracht met haar kinderen een bezoek om te ontdekken of die wachttijd de moeite waard is. Ze deelt haar tips voor snellere en goedkopere toegang én ze vertelt je hoe je kans kunt maken op gratis toegangskaartjes.

Madame Tussauds aan de Dam in Amsterdam

“Oh nee, er staat nú al een rij!”, roept Lieke als we aan komen lopen en Madame Tussauds in de verte zien liggen. Het is kwart over tien ‘s morgens en er staan inderdaad al zo’n 20 mensen te wachten. Gelukkig hebben we via de site van Madame Tussauds vooraf tickets besteld en kunnen we via de ‘Fast Track-ingang’ naar binnen. Dit bleek zelfs goedkoper dan wanneer je ter plaatse kaartjes betaalt. Een echte win-win situatie!

We worden vriendelijk welkom geheten en de medewerkster vertelt dat we zoveel selfies mogen maken als we willen. Als we heel voorzichtig doen, mogen we de beelden zelfs aanraken, zodat we kunnen voelen hoe het aanvoelt.

Nadat de tickets zijn gescand, nemen we plaats voor een groot beeldscherm. Er wordt een foto van ons gemaakt, die we aan het einde van ons bezoek kunnen laten afdrukken. Vervolgens mogen we in een lift stappen en worden we samen met ongeveer 8 andere bezoekers naar de vierde of vijfde etage gebracht. Terwijl de lift naar boven gaat, worden we geïnformeerd over wat ons te wachten staat. Alle liftwanden zijn van boven tot beneden voorzien van beeldschermen en zorgen voor een complete beleving. De lift stijgt en het is aan de gezichten van Lieke en Faas af te lezen dat hun spanning net zo goed begint te stijgen.

Madame Tussauds in Amsterdam
Wij zijn klaar voor een bezoek aan Madame Tussauds in Amsterdam
Madame Tussauds Amsterdam
Eerst moeten we de wachtrij in. Rechts is de ‘Fast track-ingang’ en daar staat (nog) geen rij, gelukkig!

De Koning en Koningin heten ons welkom

Als de lift stilstaat en wij zijn uitgestapt, zien we om ons heen opnieuw grote beeldschermen. Hierop is te zien langs welke thema’s je tijdens het bezoek wordt geleid. Niet alleen bekenden van vroeger, maar juist de sterren van nu staan in de spotlights. Het filmpje duurt niet zo heel lang maar lang genoeg om ongeduldig te worden. Faas vraagt al voorzichtig wanneer we die beelden nu te zien krijgen. Zijn vraag wordt direct beantwoord want voor zijn neus gaat een groot rood gordijn open.

We doen een paar stappen naar voren en ineens staan we oog in oog met ons koningspaar. Het lijkt wel alsof ze ons welkom heten in Madame Tussauds. Even herinner ik me de opmerking van zojuist, dat we de beelden best even aan mogen raken, maar om nu meteen de Koning over zijn wang te wrijven vind ik wat te ver gaan. Lieke en Faas willen graag poseren en nemen links en rechts plaats. Nog een beetje voorzichtig en met afstand. Ook zij vinden het best een raar idee om zo dichtbij te staan.

Het Nederlandse Koningshuis is goed vertegenwoordigd. Faas maakt kennis met Willem van Oranje en ik maak een selfie met Prinses Beatrix.

Welkom bij Madame Tussauds in Amsterdam
Welkom bij Madame Tussauds in Amsterdam
Willem van Oranje
Oh, dus zó zag Willem van Oranje er ongeveer uit.

De sterren van dit moment

Direct na de koninklijke ontmoetingen, botsen we tegen Enzo Knol op. Faas ziet op het beeldscherm dat je samen met hem een vlog kunt opnemen en doet erg zijn best er een leuke vlog van te maken. Hij springt, danst en zwaait terwijl hij zichzelf op de monitor ziet. Lieke wil ook graag met Enzo op de foto en zo worden de eerste selfies van de kinderen gemaakt.

Iets verderop zien we George Clooney, Robby Williams en Johnny Depp. Bij sommige beelden leg ik de kinderen uit wie het zijn en waar ze die persoon van zouden kunnen kennen. En omgekeerd gebeurt het ook… dat ik door mijn kinderen verteld krijg wie er te zien is.

Enzo Knol Madame Tussauds
Samen vloggen met Enzo Knol
Madame Tussauds Amsterdam
Mam, wie is die man eigenlijk?

Moviestar, popidool of sportheld?

We verlaten de grote sterren van dit moment en gaan terug in de tijd. Naar Hollywood, welteverstaan. Faas geeft James Bond een hand en Lieke neemt plaats naast Marilyn Monroe. Gelukkig heeft ze geen rok aan, anders was die omhoog gewaaid.

Een ruimte verder ontmoeten we Michael Jackson en Elvis Presley. Wie dat wil kan samen met Bob Marley een reggae-nummer opnemen. Daarvoor zul je wel een rasta-muts moeten opzetten, zodat jij net als Bob echte dreadlocks hebt. De jongere generatie bezoekers kan naar Ariana Grande en Taylor Swift. Vooral Lieke blijft wat langer bij deze beelden staan om ze goed te bekijken. Wat zullen haar vriendinnen morgen op school zeggen als ze vertelt dat ze op de foto staat met Ariana Grande?

Wij worden een opnamestudio ingelokt door een producer die op zoek is naar een artiest die samen met Adèle een nummer kan opnemen. Met z’n