Pillerseetal met kinderen, een dal boordevol activiteiten in Oostenrijk

0
437
PillerseeTal-met-kinderen-47 PillerseeTal met kinderen, wat een geweldige bestemming
PillerseeTal met kinderen, wat een geweldige bestemming

Pillerseetal met kinderen staat garant voor een zomervakantie boordevol activiteiten voor het hele gezin. Pillerseetal ligt in de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk. Is jouw gezin dol op wandelen, zwemmen in kraakheldere meren of spelen in belevingswerelden boven op de berg? Dan is Pillerseetal jullie bestemming in de zomervakantie. Lineke ging er samen met haar zoon heen. 

Pillerseetal, een prachtig dal midden in de Kitzbüheler Alpen in Tirol 

Samen met Brixental, St. Johann in Tirol en Hohe Salve is het Pillerseetal één van de vier belangrijkste regio’s in de Kitzbüheler Alpen. Het Pillerseetal ligt tussen de Steinplatte en de Loferer Steinberge. In het dal liggen de idyllische dorpjes Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee en Waidring.

Het Pillerseetal staat bekend om zijn schilderachtige alpenlandschappen, knusse berghutten en vooral om het uitgebreide aanbod aan familie vriendelijke activiteiten. In dit betoverende dal vind je een overvloed aan thematische wandelpaden speciaal voor kinderen. Daarnaast kun je er genieten van mountainbiken, ontspannen aan de oevers van prachtige bergmeren en plezier beleven in een van de vele belevingswerelden in de bergen. Het Pillerseetal is in zo’n 9 uur rijden vanaf Utrecht te bereiken.

PillerseeTal-met-kinderen-74 Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen? Lees dan zeker dit blog!
Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen? Lees dan zeker dit blog! 
PillerseeTal-met-kinderen-46 Het PillerseeTal is een dal in de Kitzbuheler Alpen met in het midden natuurlijk de Pillersee
Het Pillerseetal is een dal in de Kitzbuheler Alpen met in het midden natuurlijk de Pillersee

Pillerseetal met kinderen: een lijst met tips voor een heerlijke zomer

Graag deel ik onze tips voor een heerlijke zomervakantie in het Pillerseetal met je. Ik deel ze in willekeurige volgorde en als bonustip: activiteiten voor jonge pubers/tieners! 

Tip 1: De Steinbergkoning, een interactief spel door het hele dal

‘Das Geheimnis des Steinbergkönigs’ is een interactief spel met speelstations bij bezienswaardigheden verspreid door het Pillerseetal. Dat hebben ze slim bedacht, want begin je eenmaal met het spel dan wil je alle stations spelen en dus alle belangrijkste bezienswaardigheden van het Pillerseetal bezoeken. 

Bij het zien van de folder is mijn zoon direct enthousiast. Hij slaat de folder open en leest aandachtig de Engelstalige beschrijving van de game. Hij opent de game website op zijn mobiel, maakt een account aan en de folder gaat de komende dagen natuurlijk mee in de tas.

’s Avonds bekijken we samen de folder en maken een planning van wanneer we wat bezoeken. Ons eerste station vinden we bij Timoks Wilde Wereld. Je vindt het station makkelijk door het grote bord van de Steinbergkoning dat er bij staat. Het verhaal en de opdracht staan in het Duits en Engels op het bord. Voor mijn zoon goed zelf te lezen, maar voorheen had ik het moeten vertalen.

Ieder station heeft zijn eigen raadsel/puzzel om op te lossen en het codewoord te krijgen. De codes voert mijn zoon in op de website en als je alle codes hebt opgelost kan je online het spel spelen om de Steinbergkoning te verslaan. Met iedere code krijg je extra tijd in de game. Dus het liefst wil hij alles bezoeken om met volle tijd te kunnen gamen tegen de Steinbergkoning.

PillerseeTal-met-kinderen-48 De Steinbergkoning speel stations vind je verspreid over het hele dal
De Steinbergkoning speel stations vind je verspreid over het hele dal
PillerseeTal-met-kinderen-33 Het is even zoeken soms om het station te vinden, maar ze staan er echt
Het is even zoeken soms om het station te vinden, maar ze staan er echt
PillerseeTal-met-kinderen-22 Soms moet je al voelend op zoek naar de juist code
Soms moet je al voelend op zoek naar de juist code
PillerseeTal-met-kinderen-49 De gevonden code voer je in op de website via je telefoon
De gevonden code voer je in op de website via je telefoon
PillerseeTal-met-kinderen-68 En heb je de puzzel compleet is het tijd om de Steinbergkoning te verslaan
En heb je de puzzel compleet is het tijd om de Steinbergkoning te verslaan

Tip 2: Naar Timoks Wilde Wereld, een speeltuin boven op de berg

Het woord speeltuin dekt eigenlijk de lading niet. Timoks Wilde Wereld is meer dan een speeltuin. Vanuit Fieberbrunn nemen we de kabelbaan naar Streuböden, dat is het middenstation van deze kabelbaan. Eenmaal uitgestapt zie je gelijk dat Timoks Wilde Wereld meer is dan een speeltuin. 

Je kunt naar de kinderboerderij, het ontdekkerspad, klimmen en klauteren op een mega springkussen of klimmen in het klimbos (is een klimbos voor jongere kinderen, laag bij de grond). Daarnaast is er een waterspeeltuin, super leuk voor een dag met mooi weer. Natuurlijk is er ook een restaurant voor een lekkere lunch of gewoon een drankje.

In Timoks Wilde Wereld kan je je met gemak een hele dag vermaken. Het aanbod aan activiteiten is divers en groot. Twee activiteiten die ik als losse tips zal meegeven zijn, de Timoks Alpine Coaster en Museum goes Wild.

PillerseeTal-met-kinderen-5 Timoks Wilde Wereld ligt verspreid over de berg
Timoks Wilde Wereld ligt verspreid over de berg
PillerseeTal-met-kinderen-16jpg Zeker voor kinderen is deze speeltuin een heerlijke speelplek
Zeker voor kinderen is deze speeltuin een heerlijke speelplek
PillerseeTal-met-kinderen-10 Toch blijft vlot varen geweldig, ook al is het bewolkt
Toch blijft vlot varen geweldig, ook al is het bewolkt

Tip 3: Lekker rodelen in Timoks Alpine Coaster

Als je uit de kabelbaan stapt om Timoks Wilde Wereld te bezoeken word je oog gelijk getrokken naar de kleine gele karretjes op de rails van de rodelbaan. Kinderen vanaf 8 jaar mogen alleen in de baan. Dat lijkt mijn zoon wel wat. Met zijn eigen pinpas koopt hij een kaartje van 5 euro (kinderen tot 15 jaar, prijspeil 2023) om vervolgens 7 minuten lang door een waanzinnig mooi landschap te rodelen.

Volwassenen betalen 8 euro per ritje (prijspeil 2023). En bezoek je Timoks Wilde Wereld op een van de ‘lange vrijdagen’ in juli of augustus? Dan is de rodelbaan gratis. Lange vrijdagen dat zijn picknick avondconcerten die op de berg georganiseerd worden bij mooi weer in juli en augustus.

PillerseeTal-met-kinderen-6 Timoks Alpine Coaster is natuurlijk spekkie naar zijn bekkie
Timoks Alpine Coaster is natuurlijk spekkie naar zijn bekkie
PillerseeTal-met-kinderen-7 Eerst langzaam, maar daarna verdwijnt hij met hoge snelheid in de wolken...met een grote glimlach
Eerst langzaam, maar daarna verdwijnt hij met hoge snelheid in de wolken…met een grote glimlach

Tip 4: Museum goes Wild, een interactieve wandelroute

Sinds de zomer van 2023 vind je deze wandeling om het meer bij Timoks Wilde Wereld. Dus ook leuk om te doen als je deze speeltuin bezoekt. 

Museum goes Wild is een interactieve wandeling waarbij je een app kunt gebruiken om feitjes en wetenswaardigheden te leren over de flora en fauna in dit gebied. Mijn zoon download de app Museum goes Wild op zijn eigen telefoon. Bij de start van de wandeling leest hij wat de bedoeling is van de app. Gelukkig staat alles zowel in het Duits als in het Engels aangegeven.

Bij het eerste punt pakt hij zijn telefoon, opent de app en inderdaad, het verhaal start. Verteld door kinderen in het Engels of het Duits, net wat je prettig vind. Ondertussen is het uitzicht dat je hebt tijdens de wandeling echt fenomenaal!

De feitjes zijn echt interessant en op een leuke manier gebracht. Ik hoor mijn puber af en toe zelfs grinniken…

Het is een leuke wandeling van ongeveer 2 kilometer. En na afloop kan mijn zoon me al zoveel meer vertellen over de omgeving.

PillerseeTal-met-kinderen-72 Museum goes Wild, app downloaden, uitleg lezen en gaan
Museum goes Wild, app downloaden, uitleg lezen en gaan
PillerseeTal-met-kinderen-75 De app communiceert met de paaltjes en zodra je in de buurt bent begint het verhaal
De app communiceert met de paaltjes en zodra je in de buurt bent begint het verhaal
PillerseeTal-met-kinderen-11 Je kunt kiezen of je het in het engels of in het duits wilt horen
Je kunt kiezen of je het in het engels of in het duits wilt horen