Lineke – expert vakantie Duitsland en Kroatie met kinderen

Wie zijn jullie?

Wij zijn Lineke, Jan en zoons Br. (2007) en B. (2010). Woonachtig in het westen van het land en stuk voor stuk dol op vakantie, reizen en ErOpUit gaan met elkaar!

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Dat is een lastige vraag… een land…. misschien verandert dat wel met diverse fases in je leven… Maar op dit moment voelen we ons erg prettig bij bezoekjes aan Duitsland. En dan vooral voor bezoekjes aan dierentuinen, attractieparken, stadjes en de drogisterij, haha. Een ander favoriet vakantieland op dit moment is Kroatië. We gaan er al een aantal jaren in onze zomervakantie naar toe. Een prachtig veelzijdig land, mooi weer garantie, mooie stranden en baaien met voldoende beestjes om te vangen voor twee opgroeiende jongetjes.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Sinds de komst van de twee jongens is kamperen voor mij de ultieme manier van vakantie vieren. Slapen in een tent onder de sterrenhemel met de krekeltjes op de achtergrond. Voor ons is dit gewoon zo relaxed… de gemoedelijkheid van een (kleinschalige) camping, mensen die elkaar gewoon nog groeten als je met je wc rol naar het toiletgebouw loopt, het primitieve koken op gaspitjes, maar vooral de jongens die zich vermaken in en om de tent. Lekker laat naar bed omdat het nog zo warm is, schommelen in de hangmat die tussen twee bomen geknoopt is… Daarbij komt dat voor ons kamperen relatief goedkoper is dan twee weken all inclusive in Verweggistan. Hoewel we een luxe hotelkamer ook zeker niet verafschuwen hoor, maar budget is nou eenmaal belangrijk met opgroeiende kinderen in huis. Dan wil ik dat budget toch wel optimaal benutten en dus gaan we kamperen!

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Staar je bij het zoeken van een camping niet blind op allerhande voorzieningen als je kinderen nog jong zijn. Een zwembad, een druk animatieprogramma, speeltoestellen…. super leuk, maar je betaalt er ook voor. En mijn motto is… what you see is what you get. Je doet het er maar mee, en ik moet zeggen, de jongens talen er niet naar. Zij vermaken zich prima met een schepnetje van de Action op het strand bij de camping… daar kan geen subtropisch zwemparadijs tegenop.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Mijn berichten zullen vooral over de vakantie ervaringen van mij en de jongens gaan. De jongens zijn toch wel veelal mijn leidraad. Cliché maar waar… als zij het goed hebben… geniet ik ook! Ik vind het vooral belangrijk hoe kinderen de vakantie ervaren… ik wil dezelfde fijne vakantie herinneringen geven aan mijn jongens als die ik zelf heb aan onze vakanties vroeger! En deze ervaringen deel ik graag met andere gezinnen! Daarnaast hoop ik dat anderen wat hebben aan mijn ervaring als alleenstaand ouder op vakantie.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Mijn ultieme vakantiedroom is een roadtrip met de jongens door Amerika…. wie weet ooit? Vooralsnog word onze bucketlist alleen maar langer en dat vind ik heerlijk.

Wil je alle blogs van Lineke lezen? Klik dan hier!