5 redenen om op vakantie naar Spanje te gaan

Op vakantie naar Spanje? Dat is het hele jaar een goed idee! Onze blogger Saskia is er vaak geweest en vertelt waarom het zo leuk is om op vakantie te gaan naar Spanje.

Op vakantie naar Spanje!

Overweeg jij een vakantie naar Spanje? Dat snap ik volledig. De laatste keer dat ik er was is alweer een half jaar geleden. Toen ging ik een paar dagen met mijn tienerdochter naar Barcelona. Natuurlijk om door de stad te struinen, maar ook (en vooral!) om een voetbalwedstrijd in Camp Nou bij te wonen. Nou, dat was een bijzondere ervaring! We hebben meteen een wereldrecord gevestigd, want het was de voetbalwedstrijd in het vrouwenvoetbal met het hoogste aantal bezoekers ooit. We zaten met ruim 90.000 andere mensen in het stadion. In gebrekkig Spaans mee te zingen met de voetballiedjes en natuurlijk heel hard juichen op het moment dat FC Barcelona Femini scoorde.

Voor ons was dus de laatste keer voetbal de reden om op vakantie naar Spanje te gaan. Ik kan zo nog 5 redenen bedenken!

#1 Mooi weer in onze winterperiode

Yes, dat is toch heerlijk. Naar de zon terwijl het in Nederland koud en nat is. Omdat Spanje een stuk zuidelijker ligt dan Nederland ligt de temperatuur daar hoger dan bij ons. Het is niet voor niets dat heel veel senioren overwinteren aan de Spaanse costa’s. Zelf genoot ik ooit van het zonnetje in januari in Sevilla. Daarna kom je echt compleet opgeladen weer thuis.

Zit jij aan de schoolvakanties vast, net zoals zo’n beetje alle gezinnen? Ook dan is Spanje in onze koudere maanden een goede keuze. Ik ging een keer in de herfstvakantie met mijn zoon naar Tenerife. Het was daar heerlijk tussen de 20 en 25 graden. We hebben ontzettend veel kunnen doen en zien. In de voorjaarsvakantie naar Valencia met kinderen was ook een goede keuze. Een relaxte stad om doorheen te dwalen en het voorjaarsgevoel alvast te krijgen.

Jullie begrijpen het al, ik ben extra fan van een vakantie naar Spanje in die periode. Voor mij zijn sommige gebieden in de zomervakantie echt te warm. Maar als je van strandvakanties houdt dan zul je dat juist fijn vinden.

Leuk in Sevilla met kinderen: roeien bij Plaza de Espanol.
Leuk in Sevilla met kinderen: roeien bij Plaza de Espanol.

#2 Prachtige Spaanse steden

Grote kans dat je al eens in Barcelona bent geweest. Ik inmiddels meerdere keren. En hoewel er mensen zijn die keer op keer terugkeren, bezoek ik juist ook graag andere Spaanse steden. Lang leve de afwisseling die Spanje biedt!

Mijn andere drie aanraders zijn Girona (ook te combineren met Barcelona), Valencia en Sevilla. Met hoog op mijn verlanglijstje Malaga en Madrid. 

Het fijne van de Spaanse steden vind ik dat ze veel te bieden hebben. Zowel voor de shopliefhebbers als voor mensen die juist meer cultuur willen zien. En extra pluspunt: langs de kustlijn liggen tal van steden. Zo kun je relaxen aan het strand combineren met de hectiek van de stad. Een hele fijne combinatie.

barcelona met kinderen
Parc Guell in Barcelona.

#3 Schitterende natuur

De Spaanse natuur verrast me keer op keer. Met een kustlijn die meer te bieden heeft dan zandstranden en indrukwekkende bergen. En dan heb ik nog maar een klein deel van de natuur van Spanje gezien…

De grootste verrassing vind ik de Spaanse Pyreneeën. Wauw, zo ruig. Echt anders dan de Alpen. En in de meivakantie stonden we er zelfs in de sneeuw. De Pyreneeën zijn trouwens vanuit Nederland prima aan te rijden voor twee weken in de meivakantie of in de zomervakantie. Extra leuk is dat je een vakantie in de bergen makkelijk kunt combineren met een paar dagen aan het strand.

Een ander hoogtepunt van de Spaanse natuur vind je op Tenerife. Waar vulkaan El Teide het letterlijke toppunt van het eiland vormt. De weg er naar toe is al de moeite waard. Ben je zo slim geweest om vooraf kaartjes te kopen voor de kabelbaan? Dan kun je zelfs helemaal boven komen. Helaas is deze kabelbaan wel regelmatig gesloten in verband met harde wind. Even een kleine tegenvaller, maar die vergeet je snel als je daarna weer verder rijdt door het schitterende landschap.

Omhoog wandelen c.q. klimmen.
Omhoog wandelen c.q. klimmen in de Spaanse Pyreneeën.

#4 Het Spaanse eten

Paella! Churros! Tapas! Sangria! Echt, voor het Spaanse eten en drinken mag je me ’s nachts wakker maken. En zeker met kinderen erbij is tapas eten ideaal, want ook zij vinden tussen alle kleine hapjes zeker iets wat ze lekker gaan vinden. 

Ik ga er maar niet teveel over zeggen. Alleen maar: eet smakelijk!

Mmmmm, tapas!
Mmmmm, tapas!

#5 De accommodaties

En tot slot de accommodaties in Spanje. Er is zo’n ruime keuze dat er voor iedereen wel iets geschikts te vinden is. Of het nu om een camping gaat met volop entertainment of een fijn hotelletje in een stad. Een villa huren in Spanje is een droom die ik graag nog laat uitkomen. Zo’n Spaanse villa op een berg, met privé zwembad en uitzicht over zee. Dat lijkt me echt zo relaxed…

Wat is voor jou een reden om op vakantie naar Spanje te gaan?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie naar Spanje? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.