Vakantiekamp kiezen? Dat doe je zo!

Op vakantiekamp gaan, dat dat betekent heel veel voorpret. Maar hoe kun je een goed vakantiekamp kiezen? Lees hier hoe de kinderen van Fieke, Jolinda en Marije tot de keuze van hun zomerkamp kwamen. Wil jouw kind ook graag op kamp? Lees dan verder voor een speciale lezersaanbieding.

Joepie, we gaan op kamp!

Twijfel je nog over een zomerkamp voor je kinderen? Lees dan eerst ons blog met 7 redenen om je kind op kamp te laten gaan.

Gaat jouw kind voor het eerst op zomerkamp? Dan vinden jullie dat allebei vast spannend. Want hoe gaat zo’n kamp precies in zijn werk, gaat mijn kind vriendjes en vriendinnetjes maken, is de begeleiding goed en houdt mijn zoon echt van zeilen? Zomaar wat vragen die voorbij kunnen komen.

Fieke & haar dochter Roos en Marije & haar dochter Elin vertellen in dit filmpje hoe is het om voor het eerst op kamp te gaan:

Vorig jaar gingen enkele kinderen van onze bloggers voor het eerst op een zomerkamp met Vinea. Dat Roos en Elin dit jaar stonden te springen toen ze hoorden dat ze weer mee mochten is veelzeggend. Zij, en ook Bent die dit jaar voor het eerst gaat, hebben al flinke voorpret. Het programma van de kampen is al tig keer bekeken en op de kaart is uitgeplozen waar de kampen precies zijn. Ook checken de kinderen de leeftijden en het geslacht van de andere deelnemers. “Fijn, er zijn nog drie meisjes van mijn leeftijd,” klonk al uit de mond van Roos.

Vakantiekamp kiezen

Er is een enorme keuze aan vakantiekampen. Van zeilkampen, tot surfwerken en strandkampen tot taalreizen, voor elk kind er is wel een kamp dat past bij zijn interesse. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen iets doen dat past bij hun leeftijd. Vinea heeft daar op haar website al een onderscheid in gemaakt.

Op welke kampen verheugen Roos, Bent en Elin zich en waarom hebben ze deze kampen uitgezocht?

Roos gaat op Eastbourne Kamp (10-13 jaar)

De 10-jarige Roos wil een buitenlands avontuur en reist deze zomer naar Engeland. Ze gaat mee met het Eastbourne Kamp waar ze haar Engels gaat oefenen. Naast het harde studeren worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Hiken over de steile kliffen van de Seven Sisters, een zeil-en surfclinic en ook wordt Londen met een bezoek vereerd.

We vroegen Roos waarom ze voor dit kamp gekozen heeft. “Vorig jaar heb ik het Adventure Kixx kamp gedaan, dat gaaf was en dit jaar wilde ik echt iets heel anders doen. Ik vind het wel heel spannend maar het lijkt mij super om Engels te leren en ook nog leuke dingen te doen. Ik heb gelezen dat we naar Londen gaan, een echte Engelse High Tea gaan doen en ook een mooie wandeling gaan maken. Dat lijkt me erg leuk. Ik vind het ook erg leuk dat we samen met de groep met de bus en de boot naar Engeland toe gaan.”

En wat lijkt je het allerleukste van dit kamp? “Heel veel lijkt me leuk maar ik heb wel heel veel zin om met de trein van Eastbourne een dag naar Londen te gaan en daar de stad te bekijken. Ik ben nog nooit in Londen geweest maar heb er al wel een presentatie op school over gehouden. Naar de lessen Engels ben ik heel erg benieuwd, hoe dat precies zal gaan.”

Roos gaat Engels leren in Engeland.
Roos gaat Engels leren in Engeland.

Bent kiest voor WNF Rangerkamp (10-12 jaar)

In samenwerking met WNF vindt in Hilvarenbeek bij de Beekse Bergen het Rangerkamp plaats. Op safari door het park vertellen de gidsen alles over de dieren in het park. De kinderen gaan ook zelf aan de slag. Eten klaarmaken en daarna de leeuwen voeren en misschien mogen ze wel de tijgers verzorgen. Daarnaast staan er natuurlijk klassieke kampactiviteiten op het programma zoals zwemmen, avondspellen en naar een grote speeltuin.

Dierenliefhebber Bent is elke week wel in een bos te vinden. Hiken en dieren fotograferen vindt hij geweldig. Dus toen hij het WNF Rangerkamp ontdekte was er geen twijfel mogelijk. Waarom hij zo graag naar dit kamp wil? “Omdat ik dieren heel leuk vind. Het lijkt mij ook wel erg cool om achter de schermen te kijken van zo’n groot safaripark. Ik ben al eerder op kamp geweest, met Scouting, maar dat was maar drie dagen. Een hele week zo dichtbij de dieren en de natuur lijkt me echt heel tof. Ik ben wel eens bij de Beekse Bergen geweest met mijn ouders, om er op kamp te gaan is ook wel spannend.”

En wat lijkt je nou het allerleukst?  “Achter de schermen kijken, op plekken komen waar je normaal als bezoeker niet mag komen. Helpen met het voeren van dieren. Eigenlijk alles wat met de dieren die in de Beekse Bergen leven te maken heeft. Ik heb er heel veel zin in!”

Bent is een echte natuur- en dierenliefhebber en gaat op WNF Rangerkamp.
Bent is een echte natuur- en dierenliefhebber en gaat op WNF Rangerkamp.

Elin leert zeilen bij Zeilschool De Steven (10-12 jaar)

De 11-jarige Elin had vorig jaar het Strand- en Actiekamp en wilde dit jaar zeker weer iets actiefs doen. Ze gaat op zeilkamp in het Friese Langweer. Gedurende de week zal ze leren zeilen van gediplomeerde instructeurs. Hoe tuig je de zeilen op en wat zijn de verkeersregels op het water? Het komt allemaal aan bod tijdens dit kamp. Naast het zeilen worden leuke spelletjes gespeel en is er tijd voor verkleedpartijen en andere sportactiviteiten.

Elin legt uit waarom ze voor dit kamp gekozen heeft: “Vorig jaar ben ik op Strand- en Actiekamp geweest met Vinea… Dit jaar had ik één wens en dat was weer een kamp vol leuke activiteiten. Zeilen lijkt mij echt super leuk, ik heb het nog nooit gedaan en wil het graag leren! Ik ben dol op water dus een kamp aan het water en bezig zijn met water en wind en alles lijkt mij het leukste.”