Vakantiekamp kiezen? Dat doe je zo!

Op vakantiekamp gaan, dat dat betekent heel veel voorpret. Maar hoe kun je een goed vakantiekamp kiezen? Lees hier hoe de kinderen van Fieke, Jolinda en Marije tot de keuze van hun zomerkamp kwamen. Wil jouw kind ook graag op kamp? Lees dan verder voor een speciale lezersaanbieding.

Joepie, we gaan op kamp!

Twijfel je nog over een zomerkamp voor je kinderen? Lees dan eerst ons blog met 7 redenen om je kind op kamp te laten gaan.

Gaat jouw kind voor het eerst op zomerkamp? Dan vinden jullie dat allebei vast spannend. Want hoe gaat zo’n kamp precies in zijn werk, gaat mijn kind vriendjes en vriendinnetjes maken, is de begeleiding goed en houdt mijn zoon echt van zeilen? Zomaar wat vragen die voorbij kunnen komen.

Vorig jaar gingen enkele kinderen van onze bloggers voor het eerst op een zomerkamp met Vinea. Dat R. en E. dit jaar stonden te springen toen ze hoorden dat ze weer mee mochten is veelzeggend. Zij, en ook B. die dit jaar voor het eerst gaat, hebben al flinke voorpret. Het programma van de kampen is al tig keer bekeken en op de kaart is uitgeplozen waar de kampen precies zijn. Ook checken de kinderen de leeftijden en het geslacht van de andere deelnemers. “Fijn, er zijn nog drie meisjes van mijn leeftijd,” klonk al uit de mond van R.

Vakantiekamp kiezen

Er is een enorme keuze aan vakantiekampen. Van zeilkampen, tot surfwerken en strandkampen tot taalreizen, voor elk kind er is wel een kamp dat past bij zijn interesse. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen iets doen dat past bij hun leeftijd. Vinea heeft daar op haar website al een onderscheid in gemaakt.

Op welke kampen verheugen R., B. en E. zich en waarom hebben ze deze kampen uitgezocht?

R. gaat op Eastbourne Kamp (10-13 jaar)

De 10-jarige R. wil een buitenlands avontuur en reist deze zomer naar Engeland. Ze gaat mee met het Eastbourne Kamp waar ze haar Engels gaat oefenen. Naast het harde studeren worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Hiken over de steile kliffen van de Seven Sisters, een zeil-en surfclinic en ook wordt Londen met een bezoek vereerd.

We vroegen R. waarom ze voor dit kamp gekozen heeft. “Vorig jaar heb ik het Adventure Kixx kamp gedaan, dat gaaf was en dit jaar wilde ik echt iets heel anders doen. Ik vind het wel heel spannend maar het lijkt mij super om Engels te leren en ook nog leuke dingen te doen. Ik heb gelezen dat we naar Londen gaan, een echte Engelse High Tea gaan doen en ook een mooie wandeling gaan maken. Dat lijkt me erg leuk. Ik vind het ook erg leuk dat we samen met de groep met de bus en de boot naar Engeland toe gaan.”

En wat lijkt je het allerleukste van dit kamp? “Heel veel lijkt me leuk maar ik heb wel heel veel zin om met de trein van Eastbourne een dag naar Londen te gaan en daar de stad te bekijken. Ik ben nog nooit in Londen geweest maar heb er al wel een presentatie op school over gehouden. Naar de lessen Engels ben ik heel erg benieuwd, hoe dat precies zal gaan.”

B. kiest voor WNF Rangerkamp (10-12 jaar)

In samenwerking met WNF vindt in Hilvarenbeek bij de Beekse Bergen het Rangerkamp plaats. Op safari door het park vertellen de gidsen alles over de dieren in het park. De kinderen gaan ook zelf aan de slag. Eten klaarmaken en daarna de leeuwen voeren en misschien mogen ze wel de tijgers verzorgen. Daarnaast staan er natuurlijk klassieke kampactiviteiten op het programma zoals zwemmen, avondspellen en naar een grote speeltuin.

Dierenliefhebber B. is elke week wel in een bos te vinden. Hiken en dieren fotograferen vindt hij geweldig. Dus toen hij het WNF Rangerkamp ontdekte was er geen twijfel mogelijk. Waarom hij zo graag naar dit kamp wil? “Omdat ik dieren heel leuk vind. Het lijkt mij ook wel erg cool om achter de schermen te kijken van zo’n groot safaripark. Ik ben al eerder op kamp geweest, met Scouting, maar dat was maar drie dagen. Een hele week zo dichtbij de dieren en de natuur lijkt me echt heel tof. Ik ben wel eens bij de Beekse Bergen geweest met mijn ouders, om er op kamp te gaan is ook wel spannend.”

En wat lijkt je nou het allerleukst?  “Achter de schermen kijken, op plekken komen waar je normaal als bezoeker niet mag komen. Helpen met het voeren van dieren. Eigenlijk alles wat met de dieren die in de Beekse Bergen leven te maken heeft. Ik heb er heel veel zin in!”

E. leert zeilen bij Zeilschool De Steven (10-12 jaar)

De 11-jarige E. had vorig jaar het Strand- en Actiekamp en wilde dit jaar zeker weer iets actiefs doen. Ze gaat op zeilkamp in het Friese Langweer. Gedurende de week zal ze leren zeilen van gediplomeerde instructeurs. Hoe tuig je de zeilen op en wat zijn de verkeersregels op het water? Het komt allemaal aan bod tijdens dit kamp. Naast het zeilen worden leuke spelletjes gespeel en is er tijd voor verkleedpartijen en andere sportactiviteiten.

E. legt uit waarom ze voor dit kamp gekozen heeft: “Vorig jaar ben ik op Strand- en Actiekamp geweest met Vinea… Dit jaar had ik één wens en dat was weer een kamp vol leuke activiteiten. Zeilen lijkt mij echt super leuk, ik heb het nog nooit gedaan en wil het graag leren! Ik ben dol op water dus een kamp aan het water en bezig zijn met water en wind en alles lijkt mij het leukste.”

Lezersaanbieding

Ben jij geïnspireerd geraakt door de verhalen van E., B. en R. en ziet jouw kind zo’n kamp wel zitten? Vinea heeft een speciale aanbieding voor de Kidseropuitlezers: zij ontvangen 35 euro korting op een kamp. Gebruik hiervoor de code KEOU190 bij je boeking via de website van Vinea.

Meer Lezen

Nieuwsgierig geworden naar zomerkampen voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie. Dit lijstje is in 2019 geactualiseerd, dus je kunt de ervaringen met bovengenoemde vakantiekampen hier ook al terugvinden:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vinea Vakanties. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Leuk om deze blog te lezen. Mijn kinderen willen ook graag op kamp in de zomervakantie. Zelf ben ik nog aan het uitzoeken welk kamp het meest geschikt zal zijn. Wellicht een kamp waar het leren van talen een onderdeel is.

    • Zeker een goed idee! Ik lees in een andere reactie van je dat ze al eens op taalkamp zijn geweest, dus je weet al hoe leuk dat is. Keuze genoeg in ieder geval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.