Lloret de Mar: op zoek naar de culturele bezienswaardigheden

4
284
Church of Sant Roma.

Een stedentrip naar Lloret de Mar met kinderen? Is dat een goed idee? Daar gaan toch alleen maar feestende jongeren naar toe? Saskia bezocht de stad tijdens de jaarlijkse travelbloggersconferentie en ging op zoek naar de culturele bezienswaardigheden van Lloret. Of ze die vond lees je in dit blog.

Dit blog is in 2015 geschreven en in 2020 voorzien van een update

Lloret de Mar: op zoek naar de culturele bezienswaardigheden

Het doet bijna zeer aan m’n toetsenbord om het op te schrijven: Lloret de Mar. Een plek die ongeveer boven aan m’n bucketlist stond met bestemmingen waar ik NIET heen wilde. Toen ik 17 was ging ik niet met zo’n busreis mee, ik hou er niet van om me te bezatten en de dag daarna niet meer te weten wat ik heb gedaan.

Noem het saai als je dat wilt. Maar Lloret de Mar, nee, daar zou je mij nooit zien. Toch gebeurde het dat ik op m’n 36e alsnog in Lloret de Mar terecht kwam…

Waarom naar Lloret de Mar?

Ik geef TBEX de schuld van mijn bezoek aan Lloret de Mar. TBEX is de grootste travelbloggersconferentie die jaarlijks in Europa wordt georganiseerd. In 2015 was deze conferentie in Spanje, aan de Costa Brava en meer specifiek: in Lloret de Mar. Ik wilde naar TBEX en zo kwam ik in Lloret de Mar.

TBEX was erg gezellig met de Nederlandse en internationale travelbloggers. Tussen alle inhoudelijke sessies door was er voldoende tijd voor een geweldige openingsbeachparty, een sangria-borrel, een gezellig etentje en een slotfeest. Mijn geconsumeerde alcohol hoeveelheid zal het gemiddelde van Lloret de Mar aardig naar beneden hebben gehaald, maar het was wel meer dan er thuis naar binnen gaat.

Culturele bezienswaardigheden in Lloret de Mar

Nu ik dan toch in Lloret de Mar was, wilde ik ook wat zien. Heeft Lloret de Mar culturele bezienswaardigheden of is het echt alleen maar uitgaan en zuipen? Gewapend met een Lloret de Mar Card en een plattegrond met een stadswandeling (echt!) gingen Tikva (van Gezinopreis.nl) en ik op pad.

Het Raadhuis en aan de linkerkant de boulevard en de zee.
Het Raadhuis en aan de linkerkant de boulevard en de zee.

We liepen eerst langs de boulevard. Ontdekten het raadshuis dat in een ouder gebouw zit en zagen verder vooral restaurants en het strand. Dat strand bestaat trouwens uit heel grof zand, bijna kleine steentjes. Niet erg aantrekkelijk om met je blote voeten op te lopen. Op andere stranden was het zand een stuk zachter.

Goed, tijd om naar hét museum van Lloret de Mar te gaan: Maritime Museum. Nu ben ik een verschrikkelijk verwende museumganger, maar wel eentje die elke poging tot interactiviteit met de bezoekers weet te waarderen. Helaas, dit museum scoorde geen punten en met 5 minuten stonden we weer buiten.

Museum del Mar a.k.a. Maritime Museum.
Museum del Mar a.k.a. Maritime Museum.
Hoog vitrine-gehalte....
Hoog vitrine-gehalte….
Even lachen, zo erg is het toch niet in Lloret de Mar?
Even lachen, zo erg is het toch niet in Lloret de Mar?

Tijd om de ‘binnenstad’ van Lloret de Mar te verkennen. De route ontweek zoveel mogelijk de winkelstraat met toeristenmeuk, zo ontdekten we een paar straatjes die best leuk zijn.

Grote verrassing was de Paris Church of Sant Roma die in de stijl van Gaudi is voorzien van mozaïek. Van binnen is de kerk niet heel bijzonder, maar de buitenkant is echt fraai. Daarmee is het ook meteen het culturele hoogtepunt van Lloret de Mar.

Mooi geveltje.
Mooi geveltje.
Church of Sant Roma.
Church of Sant Roma, cultureel hoogtepunt van Lloret de Mar.

We kwamen ook wat dieptepunten tegen, waaronder de bekende Hollandse snackbar (sorry, maar wat is er mis met Spaans eten in Spanje?) en meerdere tattooshops die vol trots laten zien wat voor belachelijke teksten mensen in een dronken bui laten tatoeëren.

Ik ben nu al redenen aan het bedenken om de kinderen hier later niet heen te laten gaan… Iemand suggesties?

Bakker Bert en Snackbar De Koe... Om verdrietig van te woorden in een land met zulke culinaire hoogtepunten.
Bakker Bert en Snackbar De Koe… Om verdrietig van te woorden in een land met zulke culinaire hoogtepunten.
Lloret de Mar, inclusief dronken groepen jongeren. Blegh!
Lloret de Mar, inclusief dronken groepen jongeren. Blegh!

Jardin Santa Clothilde

Net buiten Lloret de Mar ligt Jardin Santa Clothilde: de botanische tuin. Ik hou van botanische tuinen en gelukkig kreeg ik Tikva en Denise (van followmyfootprints.nl) zo ver dat ze me wilden vergezellen, dat kostte overigens niet veel moeite.

Gedrieën begonnen we aan poging twee om de culturele bezienswaardigheden van Lloret de Mar te ontdekken. Eerlijk is eerlijk, Jardin Santa Clothilde is mooi aangelegd. Niet dat je nu persé voor deze tuin naar Lloret de Mar moet gaan, maar als je er toch bent is het wel de moeite waard.

Bij een tuin zeggen foto’s meer dan woorden, dus kijk maar mee:

Gezellig met Denise en Tikva.
Gezellig met Denise en Tikva in Lloret de Mar.
Mooie fontein en een vijver met waterlelies.
Mooie fontein en een vijver met waterlelies.
Hele fijne stoelen....
Hele fijne stoelen….
... met een mooi uitzicht.
… met een mooi uitzicht.
Jardin de Santa Clothilde is ook erg fotogeniek.
Jardin de Santa Clothilde is ook erg fotogeniek.
Fijne schaduw tijdens een zonnige dag.
Fijne schaduw tijdens een zonnige dag.
Nog een laatste foto in deze mooie tuin.
Nog een laatste foto in deze mooie tuin.

Lloret de Mar: heb je mij kunnen bekoren?

Ik heb m’n uiterste best gedaan de bezienswaardigheden van Lloret de Mar te ontdekken, ik had het heel gezellig met mijn mede travelbloggers, dronk meer wijn dan ik normaal doe en toch… moest ik continu de neiging onderdrukken om m’n tas te pakken en snel naar een fraaier stuk van de Costa Brava en Catalonië te reizen.

Ik vind de sfeer op straat niet fijn, Lloret is voor 95% erg lelijk en ik hou niet van mensen die te bezopen zijn om overeind te blijven. Conclusie: Lloret de Mar is niets voor mij en ik hoop dat mijn kinderen er nooit heen willen!

Ben jij ooit naar Lloret de Mar geweest? Iets van deze bezienswaardigheden mee gekregen? En hoe zou je het vinden als je kinderen erheen gaan?

Meer lezen

De Costa Brava en Catalonië hebben zoveel plekken die mooier zijn dan Lloret de Mar. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

De Lloret de Mar Card werd ons aangeboden door het toeristenbureau van Lloret de Mar. Zoals altijd geven wij eerlijk onze eigen mening.

4 REACTIES