Kamperen in Catalonie: Nou Camping in de Spaanse Pyreneeën

2
240
Het diepe bad. Erachter ligt een bad voor de kleinste kinderen.
Het diepe bad. Erachter ligt een bad voor de kleinste kinderen.

In de meivakantie bezochten we de Spaanse Pyreneeën in Catalonië. Onze uitvalsbasis voor alle activiteiten was Nou Camping in Valls d’Aneu. We verbleven hier in een houten huisje, maar je kan er natuurlijk ook kamperen met je eigen kampeermiddel.

Ligging en omgeving Nou Camping

In de Spaanse Pyreneeën ligt in Valls d’Aneu het plaatsje La Guingueta d’Aneu. Vlakbij Andorra en de Franse grens. Midden in de prachtige Pyreneeën, vlakbij een meer en heel veel dorpjes. Een geweldige plek voor een actieve vakantie met kinderen en wij verkenden deze omgeving vanaf Nou Camping. Je kan bijvoorbeeld gaan wandelen in Parc Nacional d’Aigüestortes i Etany de Sant Maurici of gaan kajakken met de kids.

Nou Camping: kindvriendelijke camping in de Pyreneeën.
Nou Camping: kindvriendelijke camping in de Pyreneeën.

Nou Camping ligt op bijna 1400 kilometer afstand van Utrecht. Als je relaxed wil rijden dan adviseer ik om een tussenstop te houden, bijvoorbeeld bij La Petite Valette of Les Sucheres in de Auvergne, Camping Le Clou in de Dordogne of Camping Charmant in de Lot et Garonne. Je kan ook overwegen om naar Barcelona of Girona te vliegen en daar een auto te huren. Als je je ticket goedkoop aanschaft scheelt het niet veel in prijs.

Accommodatie

Nou Camping heeft 150 kampeerplekken vanaf 70 vierkante meter. Zoals bij de meeste campings in de bergen zijn de plekken voor Nederlandse begrippen niet heel groot, tja, in de bergen heb je nu eenmaal minder vlakke stukken waarop kan worden gekampeerd. Mocht je een grote plek willen, informeer dan bij boeking of deze beschikbaar zijn. Je kan overwegen om twee plekken te huren, betaal je wat meer, maar heb je wel meer ruimte.

Het receptiegebouw. Hier is informatie over de omgeving te vinden.
Het receptiegebouw. Hier is informatie over de omgeving te vinden.

Wij waren er in het voorseizoen en zagen dat op het voorste deel van de camping (plek 22 t/m 74) vooral seizoenskampeerders staan en er ruimte is voor campers. Met kinderen zou mijn voorkeur uit gaan naar een van de plekken 100 t/m 105. Je kijkt dan door het hoogteverschil over het voorste stuk van de camping heen en zit vlakbij het zwembad. De plekken daarachter zijn vast ook prima, maar waren allemaal leeg toen wij er waren.

De kampeerplekken op Nou Camping. Dit is de voorste rij (plek 100 t/m 105) van het achterste deel.
De kampeerplekken op Nou Camping.
Plattegrond van Nou Camping.
Plattegrond van Nou Camping (bron: website Nou Camping).

Op Nou Camping kan je natuurlijk kamperen met je eigen kampeermiddel, maar het is ook mogelijk om een tent te huren of te overnachten in een van de houten bungalows. Wij sliepen in een 4-persoonsbungalow en hadden hier 2 slaapkamers (1x 2-persoonsbed en 1x 2 1-persoonsbedden), een badkamertje en een woonkamer met keuken. Vanaf de veranda hadden we een heel mooi uitzicht en hadden we goed zicht op het zwembad.

De houten bungalows liggen vlakbij het zwembad.
De houten bungalows liggen vlakbij het zwembad.
Onze houten bungalow.
Onze houten bungalow.
Het keukentje.
Het keukentje.
De badkamer.
De badkamer.
Dit was de slaapkamer van Maureen en Camiel.
Dit was de slaapkamer van de kinderen
Het 2-persoonsbed.
Het 2-persoonsbed.

Sanitair en eten

Er zijn twee sanitairgebouwen op de camping. Wij hebben er niet tot nauwelijks gebruik van gemaakt omdat we in een houten bungalow met eigen sanitair verbleven. Natuurlijk was nu alles schoon, het was hartstikke rustig op de camping. Ik kan dus niet vertellen hoe het sanitair in het hoogseizoen is.

Op de camping is een restaurant. Hier kan je ’s avonds wat eten. Als het eten daar net zo goed is als in de Catalaanse restaurants waar wij aten, dan zit je er goed. Wij hebben hier elke ochtend ontbeten en dat was prima. Fanatieker BBQ-ers kunnen zich uitleven bij de grote stenen barbecue.

Het restaurant.
Het restaurant.
Je kan hier zelf BBQ-en.
Je kan hier zelf BBQ-en.

Nou Camping met kinderen

Vooraan de camping is een speeltuintje voor de jongste kinderen. Deze is met een hek afgeschermd van de weg. Tussen de houten bungalows is een kleiner speeltuintje te vinden. Aan de overkant van de weg is langs het water ook een leuk speeltoestel te ontdekken. Je kan hier zelfs als volwassenen op fitnessen. Er is een speelruimte met o.a. tafeltennistafel en tafelvoetbal, fijn voor de dagen met minder mooi weer.

De speeltuin aan de voorkant van Nou Camping.
De speeltuin aan de voorkant van Nou Camping.
Het speeltoestel aan het meer.
Het speeltoestel aan het meer.
Vanaf de camping kan je meerdere kanten op wandelen.
Vanaf de camping kan je meerdere kanten op wandelen.

Het zwembad bestaat uit twee delen: een diep bad en een kleuterbadje, beide zijn verwarmd. Het zijn gewone eenvoudige zwembaden zonder toeters en bellen, maar ze voldoen prima om even lekker af te koelen. Het zwembad ligt achter een hek, dus kinderen kunnen er niet zomaar in. Wel zo prettig. Zoals op zoveel plaatsen in Spanje is het zwembad nog niet gevuld in het voorseizoen, toen wij er waren maakten ze het zwembad net klaar voor het komende seizoen.

Het diepe bad. Erachter ligt een bad voor de kleinste kinderen.
Het diepe bad. Erachter ligt een bad voor de kleinste kinderen. Heb jij ooit met zulk mooi uitzicht gezwommen?

Prijsniveau

Een kampeerplek kost in het hoogseizoen 43,80 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen (incl. 6 ampère elektra, 10 ampère is ook mogelijk). Een tent huren kost 52 euro, dat is inclusief tent, parkeerplek, 4 personen, tafel en stoelen en luchtbedden. De tent wordt voor je opgezet en afgebroken.

Voor de houten bungalows gelden de volgende tarieven in het hoogseizoen:

  • 4-persoons Aneu bungalow 114 euro per nacht
  • 4-persoons bungalow met tussenverdieping 119 euro per nacht
  • 6-persoons luxe familiebungalow 130 euro per nacht
  • 2-persoons Caliu bungalow 66 euro per nacht

Klik hier voor de actuele tarieven.

Nou Camping op Zoover

En wat zegt Zoover? Daar is helaas niets over te zeggen omdat Nou Camping (nog) niet op Zoover staat. Snel erheen dus, voordat anderen je voor zijn!

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere campings in het buitenland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

We verbleven op Nou Camping op uitnodiging van het Catalaans Verkeersbureau en het toeristenbureau van Valls d’Aneu. We geven altijd onze eigen en eerlijke mening.