Catalonië: pony- en paardrijden in de Pyreneeën

2
225
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijdens onze blogtrip naar Catalonië stonden er meerder activiteiten in ons programma. We waren hartstikke actief en gingen wandelen, kajakken, fietsen én pony rijden. Nieuwsgierig waar je kan pony- en paardrijden in de Pyreneeën? Dat kunnen we je nu vertellen. Hopelijk heb jij wel iets meer paardentalent dan wij….

Pony- en paardrijden in de Pyreneeën

Vanaf onze uitvalsbasis Nou Camping in Valls d’Aneu reden we in 10 minuten naar Esterri d’Aneu. Bij manege Cavalls XIC gingen we pony rijden. G. en ik vroegen ons af of wij ook op een pony of paard moesten (help, is dat verantwoord?) of dat deze activiteit alleen voor de kinderen was. We haalden toch een beetje opgelucht adem toen we merkten dat alleen dochter M. en zoon C. gingen pony rijden. Het is voor volwassenen wel mogelijk om te gaan paardrijden, dus ben je daar een beetje handig mee dan zit je hier wel in een prachtige omgeving!

Pony- en paardrijden in de Pyreneeën kan je in dit prachtige landschap doen.
Pony- en paardrijden in de Pyreneeën kan je in dit prachtige landschap doen.
Welkom bij manege Cavalls.
Welkom bij manege Cavalls.
Er is zelfs een klein terrasje.
Er is zelfs een klein terrasje.

Goed, Maureen en Camiel gingen dus pony rijden en wij zouden de pony begeleiden en zo een mooie wandeling maken. Mooi plan toch? We begonnen met het aaien van de pony, het passen van de cap en het opzadelen. De pony’s lieten dat allemaal prima toe.

Meet the pony's!
Meet the pony’s!
Het zadel gaat er op.
Het zadel gaat er op.

Vanaf de manege loopt er een pad richting het dorp. Onze bedoeling was om een rondje te lopen…. Zal ik maar vast verklappen dat we alleen het einde van het pad hebben gehaald? Ja, echt… Blijkbaar zijn wij niet zo goed in het begeleiden van pony’s… Maureen en Camiel zaten te glunderen op de pony’s en de pony’s? Die aten gras…. Heel veel gras. Als een pony gras eet dan loopt ie niet. De pony van Maureen was nog wel mee te trekken, maar die van Camiel was duidelijk de baas en at gras, heel veel gras. Nooit geweten dat een pony zoveel gras kan eten. Dan ook nog eens te bedenken dat ze net uit de wei kwamen. In die wei stond ook al zoveel gras. Voor Gerard en mij was het pony rijden een kleine teleurstelling, maar Maureen en Camiel vonden het prachtig. Als ouder kan je dan maar één ding doen: kijken naar de glunderende koppies en maar niet verder nadenken dat we tijdens het ponyritje niet zo ver kwamen.

Toen we nog dachten dat we een mooie wandeling gingen maken....
Toen we nog dachten dat we een mooie wandeling gingen maken….
Voordat we weggingen mochten Maureen en Camiel de pony's nog iets te eten geven. En ja, ook dat aten ze op!
Voordat we weggingen mochten Maureen en Camiel de pony’s nog iets te eten geven. En ja, ook dat aten ze op!

Ons advies: lekker gaan pony- en paardrijden met je kinderen als je in Nederland al paardrij-ervaring hebt opgedaan. Dan luisteren ze vast een stuk beter!

Praktische informatie

Heb jij wel aanleg om met paarden om te gaan en wil je pony- en paardrijden in de Pyreneeën? Dan kan je dus naar Manege Cavalls XIC in Esterri d’Aneu. De kosten hiervan zijn:

  • 1 uur: 20 euro
  • 2 uur: 35 euro
  • halve dag + diner: 50 euro
  • half uur pony rijden: 10 euro

Er zijn nog meer mogelijkheden en arrangementen. Kijk hiervoor op de website en/of neem contact op met de manege.

Ga jij weleens pony- of paardrijden met de kinderen tijdens je vakantie?

Meer informatie

Nieuwsgierig wat er nog meer in de Pyreneeën te doen is of op zoek naar een Pony Vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Onze ervaring werd mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met het Catalaans Verkeersbureau en het toeristenbureau van Valls d’Aneu. We geven eerlijk onze eigen mening.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.