Sandaya camping Littoral: fijne camping in de Vendée

2
353
buitenzwembad camping littoral
Het grote buitenzwembad heeft drie glijbanen.

Sandaya camping Littoral ligt net net ten zuiden van de gezellige badplaats Les Sables d’Olonne in de Franse Vendée. Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor de meivakantie maar dit is onterecht. Blogger Fieke deelt waarom. 

Boek gelijk een fijne plek op de camping Littoral

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie naar Frankrijk

In de meivakantie naar Sandaya camping Littoral

Sinds een aantal jaar is de meivakantie vaak twee weken lang. Dit biedt de mogelijkheid om iets verder weg te gaan dan dat je vaak doet als je maar één week vakantie hebt. Eerder gingen we in de meivakantie al naar Kroatië, maar dit jaar willen we niet vliegen en is onze blik op Frankrijk gevallen.

Met de kinderen vinden we het fijn om naar een camping te gaan. Bij het zoeken naar een fijne camping let ik in de meivakantie, meer dan bij de zomervakantie, op de aanwezige faciliteiten. De campings van Sandaya bieden goede faciliteiten, een fijne sfeer en zijn niet heel groot. Daarbij komt dat de meeste faciliteiten zoals zwembaden, ook in de meivakantie allemaal al open zijn. 

In het aanbod van Sandaya vind ik camping Littoral in de Vendée. Deze camping ligt op 950 km rijden en dat is voor ons prima te bereizen. De camping ligt direct aan de kust en vlakbij de leuke badplaats Les Sables d’Olonne. Ook beschikt het naast een buitenzwembad over een binnenzwembad. Dus als het weer echt even tegen zit kunnen de kids toch zwemmen. En zwemmen is iets wat onze kids graag iedere dag doen. Dus daar scoor ik punten mee.

atlantische kust
Een vakantie aan de kust van de Vendée klinkt als prima bestemming voor de meivakantie.

Onze accommodatie op Sandaya Camping Littoral: een 6-persoons Premium Cottage

Waar we in de zomer op de camping vaak met onze vouwwagen kamperen, kiezen we er in de meivakantie voor om in een accommodatie van de camping te verblijven. Op Camping Littoral heb je meerdere keuzes qua accommodatie. Wij kiezen voor een 6-persoons Premium Cottage.

Met drie tieners in huis kiezen we altijd een accommodatie waar drie slaapkamers in zitten zodat niet alle drie de kids samen in één kamer hoeven te slapen. De Premium Cottages op Sandaya Camping Littoral hebben twee badkamers en dat is prettig, één voor ons en één voor de kinderen. Die van ons zit direct aan onze slaapkamer vast, die van de kinderen grenst aan het halletje. 

De Premium Cottage is vrij ruim en heeft een groot, deels overdekt, terras. het woongedeelte is voorzien van een bank en een tafel die je kunt uitschuiven tot een grote tafel. Met de extra aanwezig stoelen kun je hier dus prima met 6 personen zitten. Maar zelfs begin mei hebben wij alle maaltijden buiten kunnen eten en hebben dus weinig gebruik gemaakt van de zithoek.

De keuken is voorzien van alle gemakken, van vaatwasser tot magnetron en ook nog een echte oven. Serviesgoed is ruimschoots aanwezig, en dat is wel zo fijn. Op het terras staat een grote BBQ. Die hebben wij zeker gebruikt. Lekker buiten eten, lokaal visje op de BBQ en het vakantiegevoel is direct maximaal aanwezig!

De Premium Cottages op Camping Littoral liggen in het stuk van de camping waar dennenbomen staan. Zomers bieden ze schaduw maar ze zorgen er ook voor dat we wat vrijer van de andere cottages staat. De Premium Cottages zijn om de bestaande, hoge, bomen heen geplaatst waardoor ze speels gepositioneerd zijn. 

En dan iets waar je met een gezin met tieners ook wel achterkomt, de cottage is goed voorzien van stopcontacten. Zowel in de woonkamer/keuken als in de slaapkamers zijn er voldoende aanwezig. Dus geen gedoe met het opladen van tablets/telefoons. 

Op de camping zijn er naast de 6-persoons premium cottage verschillende soorten chalets te huur. Wil je met eigen kampeermiddel komen dan kan dat ook, er zijn diverse staanplaatsen. Dit zijn er echter niet heel veel, deze camping bestaat vooral uit huuraccomodaties. 

sandaya premium cottage camping littoral
Onze Premium 6-persoons cottage op Camping Littoral
premium cottage sandy
Kamer met tweepersoonsbed met aansluitend badkamer.
camping littoral sandaya
De woonkamer en keuken van onze premium cottage.
sandaya camping littoral
Sandaya camping Littoral is mooi groen, de bomen zorgen voor schaduw en de beplanting zorgt ook voor privacy.
camping littoral andere accomodaties
Op de camping vind je naast de premium cottages ook andere huuraccommodaties.
staanplaatsen camping litoraal
Op de camping vind je ook een aantal staanplaatsen voor eigen kampeermiddelen.

Faciliteiten op Sandaya Camping Littoral

Bij aankomst merken we het direct, net voordat we er zijn rijden we langs de prachtige ruige kust van de Vendée. De camping ligt dus echt op loopafstand van de Atlantische Oceaan. Bij de ingang vind je de receptie en daarachter is direct het hart van de camping. De belangrijkste faciliteiten liggen hier bij elkaar.

Waterpret voor klein en groot, zowel binnen als buiten

De camping had ik er op uit gezocht maar de zwemfaciliteiten op deze camping zijn echt top. Buiten is een mooi zwembad met daaraan gekoppeld een kleiner zwembad waar drie glijbanen in uit komen. Voor de kleintjes is er naast het grote zwembad een waterspeeltuin. In een ondiep zwembad staan verschillende elementen zoals een glijbaan, water fonteinen en emmers water die vollopen en dan leeggestort worden.

Voor de volwassenen vind je buiten, afgezonderd van de andere zwembaden, een bubbelbad en een klein normaal bad waar alleen volwassenen mogen komen. De aankleding rondom de buitenzwembaden is mooi, veel groene beplanting, goede afscheiding en grote palmbomen. Ook zijn er in de meivakantie ruim voldoende ligbedden.

Binnen vind je eigenlijk dezelfde faciliteiten als buiten. Een behoorlijk groot zwembad met meerdere bubbelbaden en een losse ruimte voor de kleinere kinderen met water elementen. Hier vind je ook twee glijbanen. Deze komen niet uit in een zwembad maar in een klein ondiep badje. 

De kinderen hebben iedere dag genoten van deze zwemmogelijkheden.

buitenzwembad camping littoral
Het grote buitenzwembad heeft drie glijbanen en rondom het bad vind je genoeg ligbedden.
waterspeeltuin sandaya camping littoral
Voor de kleintjes is er buiten een leuke waterspeeltuin.
waterspeeltuin littoral
Ook binnen is er een waterspeeltuin met twee glijbanen.

Speeltuinen en sportmogelijkheden

Op een gezinsvriendelijke camping mogen goede speelmogelijkheden niet ontbreken, en ook die had Sandaya Camping Littoral goed voor elkaar. Naast het zwembad is er een groot sportcourt waar je kunt voetballen en basketballen. 

De speeltuin is in tweeën opgesplitst. Een deel voor de echt kleine kinderen en een stuk voor de wat oudere kinderen. Beide voorzien van een luchtkasteel en verder de gebruikelijke speel- en klimtoestellen. Voor de kleintjes is er ook een kleine binnenspeeltuin.

Bij het restaurant is er er een ruimte waar de wat oudere kinderen verschillende games kunnen spelen. Dit zijn betaalde games zoals Air-Hockey en racespellen.

speeltuin sandaya camping littoral
De speeltuinen zijn voorzien van speeltoestellen en luchtkastelen.
spelen op de camping
De speelplekken zijn ruim. Naast de speeltuinen is er ook nog een groot sportveld.

Restaurant & Winkel

Aan de rand van het zwembad, buiten de afscheiding, bevinden zich een bar en restaurant. Overdag kun je hier genieten van een drankje, ijsje of crêpes. Je kunt hier binnen zitten of plaatsnemen op het grote terras. In het restaurant serveren ze ’s avonds verschillende gerechten. Pizza’s, hamburgers en diverse vlees en visgerechten staan er op het menu, dus er is voor ieder wat wils. 

Naast het restaurant ligt de campingwinkel. Iedere ochtend halen we hier vers brood. Er is voldoende keus, ook in het voorseizoen. In de winkel kun je verder alle basis benodigdheden vinden voor het ontbijt, de lunch, tussendoortjes en het avondeten. Verder kun je hier terecht voor zwemkleding, handdoeken, waterschoenen, speelgoed, etc. 

terras sandaya camping littoral
Bij het zwembad vind je een bar met een groot terras. Naast de bar vind je er ook het restaurant en de campingwinkel.

Animatie & Vermaak

Op de camping worden er activiteiten aangeboden voor kinderen en volwassenen. Overdag zijn de activiteiten voor de kinderen in drie groepen verdeeld, zelfs voor tieners worden er activiteiten georganiseerd. Wij hebben er niet aan deelgenomen, en het aanbod was nu beperkt maar in de zomer is het aanbod uitgebreider.

In de ochtend zijn er altijd activiteiten in en rondom het zwembad, de dag wordt bijvoorbeeld begonnen met aquagym. Maar ook wordt er op het plein een sportles gegeven. 

Iedere avond vinden er activiteiten op het centrale plein voor de bar plaats. Denk hierbij aan een kinderdisco, een quiz maar ook aan een dans/theatervoorstelling. Dit zijn vaak activiteiten voor het gehele gezin. 

Bij aankomst op de camping krijg je als gast een overzicht mee van alle activiteiten die gepland staan. Onze jongste heeft zich vermaakt in de kinderdisco, op vrijdag hebben ze meegedaan aan een activiteit in het zwembad en ook hebben we de theatervoorstelling op vrijdagavond bezocht.

Heb je geen behoefte aan animatie of vermaak dan is dat ook geen probleem. Op de meeste plekken zit je ver genoeg van het centrale plein af en krijg je weinig mee van de activiteiten. 

Animatie Sandaya camping Littoral
Iedere avond is er voor de kinderen kinderdisco.

Uitstapjes vanaf Sandaya Camping Littoral

De camping ligt direct aan de kust in de Vendée. Het landschap is groen en glooiend en in de omgeving zijn verschillende uitstapjes te maken. We delen een aantal tips van de dingen die wij gedaan hebben, maar de regio heeft daarnaast nog veel meer te bieden, ook voor kinderen. Denk hierbij aan het themapark Puy du Fou en uitjes zoals bezoek aan een klimpark of waterpark en het maken van een kanotocht. Ook de stad Nantes is vanuit deze regio te bezoeken.

Bezoek de gezellige badplaats Les Sables d’Olonne

Op een kwartiertje rijden ligt de bekendste badplaats van de Vendée: Les Sables d’Olonne. Deze levendige havenstad is een bezoek meer dan waard. Slenter door de leuke straatjes. Bezoek Quartier de L’Ile-d’Olonne Penotti waar je &lsqu