Camp Podljubelj, kleine camping in Slovenië met centrale ligging

Op zoek naar een kleine camping in Slovenië stuit Saskia op Camp Podljubelj. Niet in de toeristische drukte, maar wel met veel bekende bezienswaardigheden op rijafstand. Ze boekt er voor de zomervakantie vijf nachten in een houten hut.

Op zoek naar een kleine camping in Slovenië

We gaan voor de tweede keer naar Slovenië en ik heb vooral bezienswaardigheden ten oosten van het Triglav Nationaal Park uitgezocht. De vorige keer zijn we al bij de Soca rivier geweest, dus daar hoeven we nu niet persé naar toe. Zo begint mijn zoektocht naar een betaalbare huuraccommodatie op een kleine camping in Slovenië.

Oh ja, we hebben geen zin om de hoofdprijs te betalen voor een basic accommodatie en we willen ook niet hutje mutje op elkaar zitten aan bijvoorbeeld het meer van Bled of het meer van Bohinj.

Na lang zoeken vind ik op Booking.com een camping ten oosten van de snelweg die naar Ljubljana gaat, op ongeveer dezelfde hoogte als Bled. Camp Podljubelj wordt de kleine camping in Slovenië waar we vijf nachten heen gaan.

Bekijk de camping op Booking

Wij kiezen voor deze houten hutjes op Camp Podljubelj, een kleine camping in Slovenië.
Wij kiezen voor deze houten hutjes op Camp Podljubelj, een kleine camping in Slovenië.

Ligging Camp Podljubelj:

Camp Podljubelj, veel voorzieningen voor een kleine camping

Camp Podljubelj heeft voor een kleine camping best veel voorzieningen.

Speeltuin en sportveld

Er is een speeltuintje dat leuk is voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Onze kinderen van 10 en bijna 12 jaar kiezen voor het voetbalveld of het basketbalveld om te spelen.

De speeltuin op de camping.
De speeltuin op de camping.
De sportvelden.
De sportvelden, op de achtergrond is het overkapte terras te zien.

Terras met wifi

Bij het receptiegebouwtje is een overkapping met daaronder meerdere zitjes. Hier hebben we wifi en dus komen veel campinggasten er aan het einde van de dag bij elkaar. Ook locals weten de weg te vinden naar dit terras, maar zij komen vooral om gezellig iets te drinken met elkaar.

Gemeenschappelijke keuken

Er is een gemeenschappelijke keuken aanwezig en een koelkast voor algemeen gebruik. Deze is niet heel erg fris, maar omdat het best warm is bewaren we er wel kipfilet in een goed afsluitbaar bakje. Helaas is dat bakje en de inhoud twee dagen later verdwenen. Jammer, de rest van de tijd vallen we dus terug op onze eigen kleine koelbox.

Sanitair

Het sanitair bestaat uit een ouder en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte zijn er douches met douchegordijn ervoor en loop je dus het risico dat iemand je even bloot ziet. Dat is aan onze puberdochter niet besteed. Zij kiest liever voor het nieuwe sanitairgedeelte waar ook twee douches te vinden zijn. Daar heeft ze de privacy die kinderen op deze leeftijd zo belangrijk vinden. Voor het douchen hebben we geen muntjes nodig, heel fijn. Wil je op Camp Podljubelj je campingwasje doen? Dan kun je gebruik maken van de wasmachine.

Links de nieuwe sanitair-units en rechts het oude gebouw.
Links de nieuwe sanitair-units en rechts het oude gebouw.
Het nieuwe sanitair is eigenlijk een privé badkamer.
Het nieuwe sanitair is eigenlijk een privé badkamer.
Het oude sanitairgebouw biedt wat minder privacy.
Het oude sanitairgebouw biedt wat minder privacy.

Basic glamping accommodatie

Camp Podljubelj biedt ruimte voor mensen die met eigen kampeermiddel komen en heeft drie basic glamping accommodaties. Wij slapen in een van deze accommodaties. Het is een houten hut met schuin dak, dit zorgt voor een glampingachtige uitstraling. De inrichting is echter basic.

Slapen in een houten hutje

In onze hut liggen vier matrassen naast elkaar. We slapen hier prima op, mits we ’s avonds het hutje doorluchten en zo de warmte verdrijven. Eén avond hebben we dat niet gedaan en dan is het behoorlijk warm in zo’n houten hutje.

Er is net genoeg ruimte om onze belangrijkste spullen in het hutje te leggen. Er is wel elektriciteit, dus we kunnen onze eigen koelbox gebruiken en makkelijk alle apparatuur opladen.

De drie houten hutjes op een rij.
De drie houten hutjes op een rij.
De hutjes gezien vanaf de andere kant.
De hutjes gezien vanaf de andere kant.
In onze hut liggen vier matrassen. Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
In onze hut liggen vier matrassen. Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Opbergruimte en buiten zitten

Buiten onder het afdakje zijn een paar planken gemaakt. Handig om overdag spullen even snel neer te leggen en ’s nachts grotere dingen zoals ons afwasteiltje te laten staan. Daarnaast heeft elk hutje een tafel met stoeltjes. We hebben ook onze eigen campingstoelen mee, maar die zouden we hier eigenlijk niet nodig hebben,

Tegenover onze hut is een grote picknickbank met een dakje te vinden. Hier zitten we ’s avonds weleens te eten.

Tip: reis je met meer dan twee kinderen of met pubers die graag wat privacy willen? Plaats dan voor hen een bijzettentje naast het houten hutje.

Voor wie is Camp Podljubelj een geschikte camping?

Er komt een heel gemixt publiek op Camp Podljubelj. Tegelijk met ons zijn er twee andere Nederlandse gezinnen die hier langer verblijven. Ook is er een scoutinggroep met tieners uit Nederland. Later komt er in het hutje naast ons een Nederlands stel.

Een andere belangrijke groep zijn de mensen die op doorreis zijn. Dankzij de ligging vlakbij de snelweg leent Camp Podljubelj zich goed voor een tussenstop. De ene keer staan er drie campers, een andere dag zijn het vooral tentkampeerders die voor een nachtje hun tent opzetten.

Er komen allerlei nationaliteiten op deze camping. We zien Duitsers, Tsjechen, Fransen, Oekraïners, Slovenen en dus Nederlanders. Ook is er een Ierse man die langdurig op de camping verblijft.

Wat is er in de omgeving van Camp Podljubelj te doen?

Vanuit Camp Podljubelj is het 15 minuten rijden naar de belangrijkste snelweg die van noord naar zuid door Slovenië loopt. Het meer van Bled is zo’n 30 minuten rijden en naar Bohinj ben je 45 minuten onderweg. Wij rijden ook een keer naar Kranjska Gora en doen daar zo’n drie kwartier over. Hoogtepunt is het uitstapje naar Velika Planina, op zo’n 1,5 uur rijden vanaf de camping.

Dichterbij de camping bezoeken we een voormalige kwikmijn, een kloof en waterval. Ook gaan we zwemmen in het buitenbad in Trzic. Allemaal bezienswaardigheden waar weinig toeristen op af komen, hier treffen we het rustige Slovenië nog.

Naar de Soca rivier is het zo’n 1,5 uur rijden. Dat doen we niet omdat we daar al een keer geweest zijn. Mocht je hier toch heen willen, dan raden we aan een dag vroeg weg te gaan zodat je voldoende tijd hebt om bij de mooie plekken aan de rivier te stoppen.

In de directe omgeving zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Zo vind je binnen een kilometer lopen vanaf de camping al de eerste waterval. Vraag de vriendelijke eigenaren om de benodigde wandel- of fietskaarten. Ze helpen je er graag mee. 

Wandelen naar de waterval vlakbij de camping. Middenin de zomer komt er niet veel water naar beneden.
Wandelen naar de waterval vlakbij de camping. Middenin de zomer komt er niet veel water naar beneden.
De Dovzanova-kloof is niet ver rijden vanaf de camping.
De Dovzanova-kloof is niet ver rijden vanaf de camping.
Bij de waterval 'Stegovniski slap' zien we helemaal geen andere toeristen.
Bij de waterval ‘Stegovniski slap’ zien we helemaal geen andere toeristen.
De camping ligt vlakbij het stadje Trzic.
De camping ligt vlakbij het stadje Trzic.
Oog in oog met de draak die we in Trzic treffen. Er hangt een bord bij met een mooi verhaal over deze draak.
Oog in oog met de draak die we in Trzic treffen. Er hangt een bord bij met een mooi verhaal over deze draak.
We vermaken ons goed bij zwembad Gorenjska Plaza.
We vermaken ons goed bij zwembad Gorenjska Plaza.

Praktische informatie

Hoewel Camp Podljubelj een kleine camping in Slovenië is, stond het tijdens ons verblijf in de zomer van 2019 niet vol. Er was altijd wel plek voor mensen die met eigen kampeermiddel komen. De hutjes zijn meestal bezet in het hoogseizoen, we raden aan om daar niet op de bonnefooi gebruik van te willen maken. Wij boekten ze makkelijk via