Een vakantiehuis in de Ardennen via gitesdewallonie: dit zijn onze ervaringen

0
275

Een vakantiehuis in de Ardennen: als je geen fan bent van kamperen, of met het soms wisselvallige weer liever kiest voor een comfortabel vakantiehuis, is het vinden van een geschikte accommodatie best lastig. Blogger Jolinda ontdekte dat er via gitesdewallonie.be pareltjes van vakantiewoningen te boeken zijn. Dit is haar ervaring.

Vakantiehuis in de Ardennen

Voor een vakantie of lang weekend in de Ardennen hou ik ervan om vooral lekker veel buiten te zijn. Allerlei outdooractiviteiten te ondernemen om dan ’s avonds in een fijn vakantiehuis uit te kunnen rusten. Ik ben nooit fan geweest van luchtbedden en tentjes, een goed bed maakt mijn vakantie echt compleet. 

Ons vakantiehuis in de Ardennen: La Maurianne.
Ons vakantiehuis in de Ardennen: La Maurianne.

Vakantiewoning La Maurianne

Wij zijn gek op bijzondere vakantiehuizen. Een oude school, een voormalige boerderij; het voegt zoveel extra’s toe aan mijn vakantiebeleving. Op gitesdewallonie.be zie ik veel mooie voorbeelden hiervan voorbij komen, je kunt bijvoorbeeld zoeken op ‘bijzonder overnachten’ en je komt echt pareltjes van vakantiehuizen tegen. Ons oog valt op La Maurianne. Een 18e eeuws gebouw dat is omgetoverd tot hypermodern vakantieverblijf. Het lijkt ons een uitstekende uitvalsbasis voor een lang weekend in de Ardennen!

Bij aankomst vertelt de eigenaresse dat ze in het pand jarenlang een restaurant heeft gerund. Als ze ons een rondleiding geeft, zien we daar nog herinneringen aan. Een eetzaal, een ruimte met een bar, de toiletten. Maar ook in de keuken zien we nog een oude menukaart. Best bijzonder om in een voormalig restaurant te mogen slapen!

We zien in ons vakantiehuis nog verschillende herinneringen aan de tijd van het restaurant.
We zien in ons vakantiehuis nog verschillende herinneringen aan de tijd van het restaurant.
De 'eetzaal'.
De ‘eetzaal’.

Accommodatie voor een familieweekend 

Nadat we de sleutel in ontvangst nemen, vergezeld van nuttige tips voor een prettig verblijf in Spa, nemen we afscheid van de eigenaresse. Het is de hoogste tijd om op ons gemak het huis nog eens te verkennen.

Dit vakantiehuis in de Ardennen is geschikt voor negen personen. Omdat er drie slaapkamers zijn met eigen badkamers, is het een ideaal vakantiehuis voor twee gezinnen. Of neem opa en oma mee op vakantie: ruimte genoeg!

Mijn zoon merkt op: “Mam, het is eigenlijk te groot voor ons.” En dat klopt ook wel, we zijn met z’n vijven in een huis voor negen personen. Toch voelen we ons al snel thuis. Het huis is sfeervol ingericht, waardoor het ondanks het aantal vierkante meters (250!) toch knus aanvoelt.

Dat de verschillende slaapkamers ook eigen badkamers hebben, kunnen mijn puberdochters wel waarderen. Geen zeurend broertje aan de deur als ze ’s ochtends meer dan tien minuten voor de spiegel staan.

De bedden slapen heerlijk!
De bedden slapen heerlijk!
Er zijn meer dan genoeg slaapkamers
Er zijn meer dan genoeg slaapkamers.
De masterbedroom.
De masterbedroom.
De slaapkamers hebben ook nog eens hypermoderne badkamers. Wat een luxe!
De slaapkamers hebben ook nog eens hypermoderne badkamers. Wat een luxe!

Comfortabel verblijf 

De keuken is van alle gemakken voorzien. Ik weet dat het zo zijn charme heeft; met een teiltje vol vuile vaat over de camping sjouwen, maar ik ben blij dat ik op vakantie de borden in een vaatwasser kan schuiven. De gezellige woonkeuken heeft een grote oven; de versgebakken broodjes smaken prima ’s ochtends bij het ontbijt. Hoewel er ook een bakker op loopafstand is, vind ik het fijn om zelf ons brood te bakken.

Een grote woonkeuken.
Een grote woonkeuken.
Alles wat je maar nodig hebt, is in de vakantiewoning aanwezig.
Alles wat je maar nodig hebt, is in de vakantiewoning aanwezig.
Het ontbijt klaarmaken.
Het ontbijt klaarmaken.

Vakantiewoning in het centrum van Spa

We kunnen ook buiten zitten op een gedeeld terras. Het pand achter La Maurianne is ook een vakantiehuis, van dezelfde eigenaresse, en is geschikt voor vijf personen. Het weekend van onze keuze was deze gite al bezet, maar dat had ook prima bij ons gepast. Beide huizen zijn op loopafstand van het centrum van Spa. 

Heb je geen zin om te koken, dan wandel je zo naar een van de gezellige restaurants in Spa. Een avondwandeling door het park met de mooie fonteinen; je bent er zo. Wij maken vanuit ons vakantiehuis een stadswandeling, door simpelweg vanaf het VVV-kantoor -ook al op loopafstand- de blauwe pijlen en tegels te volgen.

Wij verkennen vanuit ons vakantiehuis in de Ardennen niet alleen de leuke stad Spa, ook in de omgeving is genoeg te doen! In mijn blog over wat je allemaal met tieners kunt doen in Wallonie en de Ardennen lees je hier meer over.

De achterkant van La Maurianne, vanaf het gedeelde terras gezien.
De achterkant van La Maurianne, vanaf het gedeelde terras gezien.
We steken zo de straat over en zijn in hartje Spa!
We steken zo de straat over en zijn in hartje Spa!

Tegenover La Maurianne zien we een chinees restaurant. “Mam, zou je daar net als in Nederland ook eten kunnen afhalen?” Mijn oudste dochter ziet mogelijkheden voor het avondeten. Naast friet van de snackbar, maak ik mijn kinderen altijd blij met een flinke portie nasi en bami. Ik stap het restaurant binnen en met mijn middelbare school Frans, dat ver is weg gezakt, weet ik toch een lekkere maaltijd mee te krijgen.

De kinderen hebben ondertussen in de ‘eetzaal’ de tafel gedekt, zo lijkt het net alsof we in een restaurant zitten te eten. We kijken uit op de drukke stad, maar kunnen ons na het eten aan de achterkant van het huis terugtrekken in een knusse woonkamer. Als de bedden ook nog perfect blijken te zijn, weet ik het zeker. Zo’n comfortabel vakantiehuis in de Ardennen zullen we niet snel weer treffen!

Doorkijkje naar de gezellige zithoek.
Doorkijkje naar de gezellige zithoek.

De ligging van ons vakantiehuis in de Ardennen:

 

Meer lezen

Nieuwsgierig naar uitjes in de omgeving van de Ardennen of naar tips voor een vakantie in Wallonië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wallonie België Tourisme. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.