Vakantiepark De Koorn-Aar op Texel: camping met privé sanitair

0
272
De Koorn-Aar
Ontzettend ruime kampeerplek (150 m2) met privé sanitair.

Vakantiepark Koorn-Aar op Texel is één van de weinige campings met privé sanitair op Texel. Dat was de reden voor Texel liefhebber Suzanne om deze camping voor de zomervakantie te boeken. Eenmaal daar wist zij zeker dat ze terug zou keren op deze camping. In dit blog lees je de vijf redenen waarom vakantiepark Koorn-Aar zo fijn is.

Ontdek een verblijf in een prachtige villa op Camping De Koorn-Aar 

Camping De Koorn-Aar: een fijne plek midden op Texel

Een camping met ruime kampeerplekken op Texel én met privé sanitair. Toen ik daarnaar zocht op internet kwam ik al snel uit bij camping Koorn-Aar. Toevallig was er nog een plekje vrij in het hoogseizoen en we besloten te boeken. Een beetje huiverig was ik wel. Want wij zijn geen kampeerders die van animatie houden. Was dit wel de camping voor ons? Maar eenmaal daar bleek de camping een schot in de roos. Wat een fijne plek!

#1 De Koorn-Aar is een vakantiepark met kampeerplaatsen

De Koorn-Aar is geen camping zoals andere. Het is een vakantiepark met luxe chalets die in particulier bezit zijn en worden verhuurd, maar ook zijn er volop chalets van het park zelf die verhuurd worden. Luxe chalets voor 4 of 5 personen, met of zonder stapelbedden, met of zonder huisdieren, voor mindervaliden en allemaal rookvrij. Er is ruime keuze. De ligging van de chalets is prima. Door de ligging is er veel privacy.

Daarnaast kunnen kampeerders terecht op de autovrije kampeervelden met zeer ruime plekken (minimaal 150 m2). De kampeerplekken bevinden zich op velden met twee, vier of acht plekken en zijn noord-zuid gericht. En niet onbelangrijk: alle plekken hebben privé sanitair met vuilwaterafvoer. Tenslotte zijn er nog vier ruime verharde camperplekken op het vakantiepark aanwezig, eveneens met een privé-sanitair unit. 

De Koorn-Aar
Velden met acht bijzonder ruime kampeerplekken.
Veldje met twee kampeerplekken.

#2 Kamperen met privé sanitair

Op De Koorn-Aar heeft elke kampeerplek eigen sanitair. Er is dus geen sanitairgebouw waar je ’s avonds met de halve camping staat af te wassen, waar je gesprekken aangaat en waar je in de rij staat voor het toilet of douche. Wij hadden nog nooit gekampeerd met privé sanitair. Eerlijk gezegd was ik zelfs wat sceptisch. Want echte kampeerders delen een sanitairgebouw.

En nu? Nu kan ik zeggen dat het erg goed bevallen is. Je eigen douche naast de tent, niet meer op en neer lopen met je toiletspullen onder de arm en er onder de douche achter komen dat je je handdoek bent vergeten. ’s Nachts ga je gewoon even “naast de tent” in je eigen gebouwtje op de wc. En als het koud is hangen er zelfs kacheltjes in de gebouwtjes. Ook onze kinderen vonden het erg fijn en we zijn helemaal om. Dit gaan we vaker doen.

De Koorn-Aar
Ontzettend ruime kampeerplek (150 m2) met privé sanitair.
De Koorn-Aar
Het privé sanitair is ons supergoed bevallen.

#3 De Koorn-Aar is centraal gelegen, rustig en met een fijne relaxte sfeer

Vakantiepark de Koorn-Aar ligt centraal op het eiland. Binnen een straal van 5 kilometer vind je De Koog en Den Burg. Het strand ligt op 2,5 kilometer fietsen en vanaf de camping loop je zo het bos in van De Dennen. Een heerlijke uitvalsbasis voor fijne wandelingen en mooie fietstochten. Maar ook zeehondencentrum en natuurmuseum Ecomare ligt op enkele kilometers afstand.

De camping is rustig gelegen en de sfeer is zo relaxed dat veel kampeerders graag weer terug komen (net als wijzelf). In eerste instantie miste ik het sanitairgebouw voor de afwas en de gezellige praatjes, maar al snel hadden we contact met medekampeerders op ons veld. Ook de kinderen vonden direct aansluiting bij leeftijdsgenoten en vriendschappen waren snel gesloten.

De Koorn-Aar
Het bewaakte strand ligt op enkele kilometers van de camping.
De Koorn-Aar
Het gezellige plaatsje Den Burg met allerlei winkels en voorzieningen ligt vlakbij.
Elke avond even naar het strand om te genieten van de zonsondergang.

#4 Kindvriendelijk en leuk voor alle leeftijden

Op De Koorn-Aar vind je alle doelgroepen. Van jonge stellen met pasgeboren baby’s tot gezinnen met opgroeiende kinderen in alle leeftijden (ook tieners) en senioren. Iedereen kampeert daar met veel plezier en in de speeltuin ontmoet iedereen elkaar. De gratis Wifi op de hele camping is voor de tieners natuurlijk een groot pluspunt.

De tieners kunnen lekker chillen in het jeugdhonk met pooltafel, voetbaltafel en airhockey of sporten op het ruime voetbalveld. De kleinere kinderen leven zich uit in de speeltuin en op het grote springkussen.

Het animatieteam heeft een leuk afwisselend programma dat voor elke leeftijd aanbod heeft met knutselochtenden voor de kleinsten tot puzzelspeurtochten in het bos voor de tieners. Geen drukke schreeuwerige activiteiten, maar gewoon enkele rustige activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen.

Vakantiepark De Koorn-Aar heeft een leuke speeltuin.
De Koorn-Aar
Speeltuin met pannakooi, voetbalveld en jeugdhonk.
Vakantiepark De Koorn-Aar
Het springkussen is de topper uit de speeltuin.

#5 Alle voorzieningen dichtbij

Direct naast het park is Brasserie Beers, waar je kunt eten of maaltijden kunt afhalen en waar je ’s ochtends vers gebakken brood kan kopen. Op loop-/fietsafstand is een Spar supermarkt en nog een aantal fijne kindvriendelijke restaurants zoals de Catharinahoeve met megaspeeltuin en restaurant De Worsteltent.

Op de camping zelf kun je fietsen huren, net als op vele andere plekken op het eiland. Een ander pluspunt is dat de voorzieningen op het terrein allemaal vooraan de weg bij de receptie liggen. Op het kampeerterrein zelf zijn kleine speeltoestellen per veldje aanwezig. 

Op de velden zijn auto’s niet toegestaan. De ingang is afgesloten met een slagboom, die alleen open gaat bij aankomst en vertrek. Er zijn twee parkeervelden centraal op het terrein aanwezig waar je je auto kan parkeren. Heb je tussentijds boodschappen die naar je kampeerplek vervoerd moeten worden? Dan kun je een bagagekarretje gebruiken die bij de parkeerterreinen klaar staan.

Verspreid over het terrein staan afvalbakken met zakjes voor de hondenpoep. Zo blijft de camping schoon als een hond onverwacht zijn poep laat slingeren.

De Koorn-Aar
Omdat de kampeervelden autovrij zijn, zijn er bagagekarretjes te leen.
Honden zijn welkom op het vakantiepark.

De Koorn-Aar: goede prijs-kwaliteit verhouding 

Vakantiepark De Koorn-Aar is een kindvriendelijk centraal gelegen vakantiepark met camping op Texel waar het fijn toeven is. Maar wat kost een verblijf nu eigenlijk?

Een 4-persoons chalet is in het hoogseizoen te boeken vanaf ongeveer 650 per week en een kampeerplaats kost ongeveer 340 euro per week voor vier personen in het hoogseizoen (prijspeil 2021). Deze tarieven zijn exclusief toeristenbelasting en reserveringskosten. Als je de luxe van privé sanitair en de ruime kampeerplekken en het voorzieningenniveau meerekent is de tariefstelling zeer acceptabel. Bovendien zijn vergelijkbare parken op Texel duurder en minder centraal gelegen.

Wil je meer weten over deze camping en hun tarieven zien? Kijk dan op hun website voor een volledig overzicht. Maar let op. Als je wilt reserveren moet je er bij deze camping snel bij zijn. Al een jaar van tevoren is alles volgeboekt in de zomer.

Ontdek een verblijf in een prachtige villa op Camping De Koorn-Aar 

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Texel? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).