Landal Sluftervallei: een heerlijk vakantiepark op Texel

Landal Sluftervallei is het vakantiepark op Texel waar blogger Lineke heen gaat. Of je nu voor een hele vakantie, een week of een weekend op dit Waddeneiland kiest, dit bungalowpark met camping is altijd een goede keuze.

Op zoek naar een vakantiepark op Texel

We gaan een weekend weg met drie gezinnen en daarvoor ben ik op zoek naar een geschikte bestemming. Voor ik mijn zoektocht start zijn er een aantal voorwaarden die ik heb voor ik het weekend boek:

  • Voor ieder gezin een eigen onderkomen
  • Niet te ver reizen
  • Wel echt het gevoel er even uit te zijn
  • Met mogelijkheid tot zelf koken of uit eten te gaan
  • Genoeg activiteiten te doen in de buurt

Met mijn aantekeningen, een kop koffie en rust om me heen klim ik achter mijn laptop. Al snel kom ik uit op de website van Landal. De verleiding is groot om direct in België of Duitsland te kijken. Dan weet ik zeker dat ik het gevoel heb er even uit te zijn. Maar voor een weekend zoals wij gepland hebben is dat te ver reizen. Dus op zoek naar een vakantiepark in Nederland.

Landal Sluftervallei op Texel. Dat spreekt me aan. Ik klik op de link en binnen enkele minuten loop ik in gedachten met mijn gezin struinend door de duinen.

Met een keuze uit 21 verschillende types accommodatie zit er altijd wel iets bij dat past bij jou en je gezin. En ga je liever met je eigen kampeermiddel? Dan kan dat ook. Naast het park ligt Camping Landal Sluftervallei, kamperen in de duinen.

Ik zie dat ze een restaurant hebben, een winkel, een zwembad en meer. Dat is het. Ik boek drie 4-persoons bungalows en licht mijn reisgenoten in. De pret kan beginnen.

Wij gaan naar Landal Sluftervallei op Texel landal-sluftervallei-texel
Wij gaan naar Landal Sluftervallei op Texel

Een weekend naar Texel: vakantiepark Landal Sluftervallei

Voorafgaand aan ons weekend boek ik bij Teso alvast mijn ticket voor de overtocht. Handig, want als ik aan kom rijden bij de veerboot gaat de slagboom automatisch open. Wel zo prettig, kenteken herkenning. We sluiten aan in de rij wachtenden voor de veerboot. Niet veel later zijn we onderweg naar Texel. En met de overtocht krijg ik ook een soort ontspanning over me. Fijn, we zijn er even tussenuit.

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Landal Sluftervallei ligt in de duinen in het noorden van het eiland. Aan de Krimweg in de Cocksdorp. Vanaf de veerboot is het nog zo’n 24 minuten rijden naar het park.

Als we aan komen op de Krimweg zien we Bollo de Beer al lopen. We zitten goed. Aanmelden bij de receptie, gegevens inleveren en de sleutel ophalen. We hebben drie bungalows vlak bij elkaar midden in de duinen.

Als ik de auto parkeer naast de bungalow roept mijn jongste enthousiast vanaf de achterbank dat hij een konijntje ziet. En nog één en nog één en ga zo maar door. Gezellig, de tuin zit vol met konijnen. Dit tot grote vreugde van de kinderen.

Met de TESO varen we over van Den Helder naar Texel landal-sluftervallei-texel
Met de TESO varen we over van Den Helder naar Texel
Vol verwachting wat er op alles wat Texel te brengen heeft landal-sluftervallei-texel
Vol verwachting wat er op alles wat Texel te brengen heeft

Accommodatie type 4C: Een eenvoudig maar fijn huisje

Van buiten zien de door mij geboekte huisjes er eenvoudig uit. Niet heel modern en zeker niet nieuw. Ik ben aangenaam verrast als ik de deur van ons huisje open: het vakantiehuis is netjes en modern ingericht.

Op de slaapkamer van de kinderen staan twee 1-persoonsbedden. Nachtlampje bij het bed en een kledingkast waar ik de kleren in opberg. Toilet is apart van de badkamer. De badkamer is klein maar zeer efficiënt ingericht. Naast een douche is er zelfs een ligbad. Heerlijk, daar houdt deze moeder van. Een wastafel met plank voor onze toiletspullen maakt de badkamer compleet.

Onze slaapkamer heeft een 2-persoonsbed, kleine nachtkastjes, een kledingkast en een eigen wastafel.

De woonkamer is klein en praktisch ingericht. Een zithoek met TV en een echte houtkachel. Een open keuken met eethoek. Vanuit de woonkamer stap ik via een openslaande deur ons eigen terras op. Compleet met tuinset. Heerlijk, voor mij gaat er niets boven in alle vroegte met een kop koffie in de buitenlucht mijn dag beginnen.

Ons huisje voor het weekend, inclusief konijnen ;) landal-sluftervallei-texel
Ons huisje voor het weekend, inclusief konijnen.
De slaapkamer van de jongens landal-sluftervallei-texel-5
De slaapkamer van de jongens
Een comfortabel tweepersoonsbed voor ons op de slaapkamer landal-sluftervallei-texel
Een comfortabel tweepersoonsbed voor ons op de slaapkamer
Een kleine maar efficiënte badkamer landal-sluftervallei-texel-7
Een kleine maar efficiënte badkamer
Een fijne woonkamer landal-sluftervallei-texel-2
Een fijne woonkamer
De keuken is van alle gemakken voorzien landal-sluftervallei-texel-3
De keuken is van alle gemakken voorzien
Wij hebben dit weekend prachtig weer, dus de tuinset komt goed van pas landal-sluftervallei-texel-9
Wij hebben dit weekend prachtig weer, dus de tuinset komt goed van pas

Faciliteiten op Landal Sluftervallei

Vakantiepark Landal Sluftervallei heeft volop handige faciliteiten.

Wat kunnen we doen bij Landal Sluftervallei?

De kinderen kunnen zich hier naar hartelust vermaken. Voor de deur van ons huis is een speeltuin. Met zelfs toestellen die voor mijn grote jongens nog leuk zijn. Bij de entree van het park is een grote Bollo speeltuin.

Op het vakantiepark is een heuse uitkijktoren die de kinderen in rap tempo beklimmen. Het uitzicht dat je boven hebt is prachtig. Maar ook het basketbalveld heeft aantrekkingskracht. En tegen betaling kunnen we tennissen en minigolfen. Dat laatste is een must in onze familie. Ooms tegen de neefjes.

Toegang tot het binnenzwembad hebben we met de sleutel van ons huisje. Het zwembad is tot laat open en dat biedt perspectief. Na een dagje eiland is het erg lekker om als afsluiting een duik te nemen. Het zwembad is niet groot maar wel overzichtelijk.

Met een glijbaan en een stroomversnelling vermaken de jongens zich prima. Terwijl ik naar ze kijk vanuit het bubbelbad geniet ik van dit weekendje weg. Voor de hele kleintjes is er een kinderbadje met mini glijbaan. Eigenlijk alles dat je nodig hebt in een zwembad op een vakantiepark als Sluftervallei.

Een speeltuin voor de deur, ideaal! landal-sluftervallei-texel-8
Een speeltuin voor de deur, ideaal!
Een echte Bollo speeltuin! landal-sluftervallei-texel-29
Een echte Bollo speeltuin!
Nog best grappig die Bollo Beer en zijn eigen huisje landal-sluftervallei-texel-17
Nog best grappig die Bollo Beer en zijn eigen huisje
Onderweg naar de uitkijktoren landal-sluftervallei-texel-12
Onderweg naar de uitkijktoren
Mam, wij staan hier boven! landal-sluftervallei-texel-13
Mam, wij staan hier boven!
Wat een prachtig uitzicht landal-sluftervallei-texel-14
Wat een prachtig uitzicht
Een potje minigolf onder toeziend oog van opa landal-sluftervallei-texel-20
Een potje minigolf onder toeziend oog van opa

Hoe zit het met eten en boodschappen bij de Sluftervallei?

Voor boodschappen kan je terecht bij de ParkShop. De prijzen zijn vergelijkbaar met een gemiddelde supermarkt. Naast reguliere producten verkopen ze hier ook veel streekproducten. En zeker op Texel is dat erg leuk.

Voor dit weekend heb ik zelf wat boodschappen van huis meegenomen, maar verse broodjes en een fles geperst sinaasappelsap horen voor mij echt bij vakantie. Dus ik stuur de kinderen met geld en een briefje naar de ParkShop en dek ondertussen de ontbijttafel op het terras.

Nou is de keuken van ons huisje prima uitgerust om zelf te koken maar als ik aangeef daar geen zin in te hebben besluiten we wat te eten op het park zelf. We kunnen naar De Smulgaard, een afhaal- en snackshop, maar we kunnen ook naar de Brasserie.

De Brasserie is het restaurant van Sluftervallei. Er is nog plek voor ons grote gezelschap en al snel loop ik achter de jongens aan om te kijken wat het Bollo buffet te bieden heeft voor kinderen. Met een keuze van de kaart voor de volwassenen en de kinderen hun zelf gekozen eten van het Bollo buffet, eten we heerlijk bij De Brasserie.

Wat overdag ook handig blijkt, het terras van De Brasserie ligt naast de Bollo speeltuin bij de entree. En zo kunnen de jongens heerlijk spelen terwijl ik geniet van mijn koffie op het terras in de zon.

Bij de ParkShop halen we onze boodschappen landal-sluftervallei-texel-15
Bij de ParkShop halen we onze boodschappen
's Avonds uit eten bij De Brasserie landal-sluftervallei-texel-26
’s Avonds uit eten bij De Brasserie
Kinderen tot 12 jaar mogen eten van het Bollo buffet landal-sluftervallei-texel-10
Kinderen tot 12 jaar mogen eten van het Bollo buffet

Ons weekend bij Landal Sluftervallei op Texel

Ik kan je zeggen, ons weekend is voorbij gevlogen. Al vaker heb ik een verblijf bij Landal Sluftervallei op Texel overwogen en nu kan ik het je van harte aanbevelen. Het is een prettig en overzichtelijk park. De verschillende huisjes liggen verspreid door het duinlandschap. Als ik met de kinderen ‘Pokemon’ ga vangen lopen we door een prachtige omgeving, gewoon op het park.

In de omgeving van Landal Sluftervallei, op Texel zelf is zo veel leuks te zien en te doen met kinderen. Daarover lees je meer in het blog ‘Vakantie op Texel met kinderen‘. Wij doen een aantal van de beschreven activiteiten. En ik merk hoe heerlijk we het allemaal vinden om aan het einde van zo’n dag weer ‘thuis’ te komen in ons huisje op Landal Sluftervallei op Texel. Als ik ’s avonds op ons terras met een kop thee kijk naar de heldere sterrenhemel dan voel ik het, dit is vakantie!

Om en op het park kun je heerlijk wandelen landal-sluftervallei-texel-23
Om en op het park kun je heerlijk wandelen
De huisjes liggen verspreid door de duinen over het park landal-sluftervallei-texel-24
De huisjes liggen verspreid door de duinen over het park
Uitrusten is hier geen straf landal-sluftervallei-texel-21
Uitrusten is hier geen straf
Een bezoekje aan de vuurtoren van Texel hoort er bij natuurlijk landal-sluftervallei-texel-16
Een bezoekje aan de vuurtoren van Texel hoort er bij natuurlijk

Praktische informatie

Landal Sluftervallei op Texel is onderdeel van Landal. Een huisje is te boeken via de Landal Sluftervallei. Wij zaten in een 4-persoonshuisje van het type C, wat netjes, ruim genoeg, schoon en met comfort is (met Senseo apparaat, vaatwasser en ligbad). Er zijn ook luxere huisjes of verblijven te huur.

Met 21 verschillende types accommodatie te huur kan je wel spreken over de ‘keuze is reuze’ bij Landal Sluftervallei. Prijzen variëren per weekend en zijn te vinden op de website van Landal.

Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

Ben jij al eens op een van de Waddeneilanden geweest?

Wat is Texel toch een prachtig eiland landal-sluftervallei-texel-25
Wat is Texel toch een prachtig eiland

Meer lezen

Op zoek naar leuke musea of uitjes op Texel? Klik & kijk voor meer inspiratie: