Kindvriendelijke restaurants op Texel: 6 tips!

Wil je uit eten op Texel, dan heb je keuze genoeg. Blogger Suzanne ging op onderzoek uit welke restaurants nou echt leuk zijn met kinderen. Ze deelt haar favoriete kindvriendelijke restaurants op Texel.

Kindvriendelijke restaurants op Texel

Tijdens ons verblijf op Texel komen we erachter dat er diverse kindvriendelijke restaurants aanwezig zijn op het eiland. Restaurants met goede voorzieningen bij het sanitair, zoals een babyroom. Maar ook een uitgebreide kindermenukaart en – niet onbelangrijk – speelruimte. Dat bevalt ons goed. Terwijl wij heerlijk op het terras zitten, vermaken de kinderen zich met spelen. Wat wil je als ouders nog meer? Lekker eten en relaxen in een restaurant waar niemand vreemd op kijkt als er kinderen door het restaurant lopen. Van speelplek naar de tafel van hun ouders. Een restaurant waar kinderen mogen zijn wie ze zijn en waar echt rekening met ze wordt gehouden.

De volgende Texelse restaurants (in willekeurige volgorde) zijn kindvriendelijk. En je kunt er ook nog eens prima eten.

#1 Restaurant Vogelhuis Oranjerie in De Koog

Restaurant Vogelhuis Oranjerie ligt aan de rand van het centrum van De Koog. Hier kun je heerlijk eten tegen een vriendelijke prijs. Een gevarieerde menukaart met prima gerechten. De kinderen kunnen spelen in de speelkamer binnen bij slecht weer, of buiten op een afgeschermd gedeelte naast het terras. Hier is een kleine speeltuin met schommels en glijbaan aanwezig en een springkussen voor de oudere kinderen. Dit restaurant ontving in 2015 een certificaat van uitmuntendheid van TripAdvisor.

Terras bij Vogelhuis de Oranjerie.
Terras bij Vogelhuis de Oranjerie, een van de meest kindvriendelijke restaurants op Texel.
Speeltuin bij Vogelhuis de Oranjerie.
Speeltuin bij Vogelhuis de Oranjerie.
Een heerlijke lunch bij de Oranjerie.
Een heerlijke lunch bij de Oranjerie.

#2 Restaurant Catharinahoeve in Den Burg

Midden in het bos, tegenover camping ’t Woutershok en langs één van de populairste fietsroutes van Texel ligt de Catharinahoeve. Een van de meest kindvriendelijke restaurants op Texel. Een waar paradijs voor kinderen. Er is een zeer uitgebreide menukaart met veel Texelse specialiteiten. Maar de pannenkoeken van de Catharinahoeve zijn beroemd in heel Texel en ver daarbuiten. Ook kinderen hebben ruime keuze. Er ligt een fantastische kinderspeeltuin voor alle leeftijden naast het terras. Binnen is een speelzolder ingericht voor als het slechter weer is. Dat dit restaurant populair is merk je direct. Het zit stampvol tijdens vakanties. Reserveren is dan echt noodzakelijk. Ook honden zijn welkom hier.

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Restaurant Catharinahoeve.
Restaurant Catharinahoeve.
Terras met speeltuin. Kindvriendelijke restaurants op Texel.
Terras met speeltuin.
Genoeg ruimte om lekker te spelen.
Genoeg ruimte om lekker te spelen.

#3 Restaurant Compagnie in Oudeschild

Op een prachtige locatie, in de haven van Oudeschild, ligt restaurant de Compagnie. Hier heb je misschien wel het mooiste uitzicht van Texel tijdens het eten. Uitzicht over de Waddenzee en de varende boten en schepen. Of je nu binnen of buiten zit. Ook hier kun je heerlijk eten met het hele gezin. Kinderen hebben voldoende keuze van de menukaart. Tijdens het eten schuiven ze even aan, maar je zult ze al snel kwijt zijn. De naastgelegen speeltuin, waterspeelplaats, het piratenschip, de pannakooi voor de voetballertjes en de uitkijktoren, scoorden bij onze kinderen erg hoog. Er is nog net even tijd om te eten, maar daarna vertrekken ze snel. En terwijl zij lekker spelen, eten en genieten wij op het terras.

Restaurant de Compagnie.
Restaurant de Compagnie.
Mooie speeltuin bij de Compagnie, met pannakooi.
Mooie speeltuin bij de Compagnie, met pannakooi.
Vanaf het terras kijk je op de speeltuin.
Vanaf het terras kijk je op de speeltuin.
Vanaf het terras kun je je kinderen goed zien spelen.
Vanaf het terras kun je je kinderen goed zien spelen.
Er is ook een heus piratenschip.
Er is ook een heus piratenschip.

#4 Restaurant Quintys in De Koog

Bij restaurant Quintys in De Koog hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Er is weliswaar geen buitenspeeltuin, maar binnen is achterin het restaurant een grote afgeschermde speelhoek aanwezig. Met spelletjes en speelgoed voor jong en oud is er genoeg te spelen. Quintys heeft in de zomermaanden en tijdens vakanties een programma met kindervoorstellingen. Van poppenkast tot clowns en van goochelaars tot knutselaars. Onze kinderen vinden de speelhoek iets minder interessant, maar de goochelaar die rondloopt om de kinderen te entertainen valt in de smaak.

De menukaart is gevarieerd en aantrekkelijk, ook de kinderen hebben ruime keuze, met zelfs nog voorgerechten. Persoonlijk vinden we de gerechten van mindere kwaliteit dan de andere genoemde restaurants.

Het kindermenu bij Quintys, poffertjes en fruit.
Kindermenu bij Quintys, poffertjes en fruit.

#5 Vispaleis en Rokerij Van der Star in Oudeschild

Geen restaurant zoals de vorige restaurants op Texel waar je uitgebreid gaat zitten lunchen of dineren terwijl je kinderen spelen. Maar toch willen we je deze niet onthouden. Hou je van vis? Dan moet je naar Oudeschild. Want bij Vispaleis Van der Star eet je de heerlijkste gebakken vis van Texel. Op het terras in de zon geniet je van de gebakken kibbelingen of lekkerbekken. Voor kinderen is er een speciale kinderbox. Hierin zit een klein portie kibbelingen met saus, friet en een verrassing (puzzeltje). Wij hebben hier heerlijk geluncht en daarna een bezoek gebracht aan het naastgelegen openlucht- en juttersmuseum Kaap Skil.

De lekkerste vis eet je bij het Vispaleis Van der Star.
De lekkerste vis eet je bij het Vispaleis Van der Star.

#6 Restaurant De Worsteltent

Restaurant De Worsteltent dankt de naam aan twee ruziënde broers die vroeger in dit pand zaten. Het restaurant speelt daar leuk op in door Worstelburgers op het menu te zetten. Natuurlijk hebben we die geproefd. Het is een heerlijke burger, maar een “worsteling” om fatsoenlijk op te eten. Ga jij de uitdaging aan?

Voor kinderen is er een kindermenu met keuze uit meerdere gerechten. Er is een leuk klimtoestel in de tuin aanwezig. Ten tijde van ons bezoek (in Coronatijd) zaten alle gasten in een grote tent in de tuin, vlak naast de speeltuin. Wel zo handig, want je loopt er zo even heen.

De Worsteltent ligt centraal op het eiland, naast de eerder genoemde Catharinahoeve.

kindvriendelijke restaurants
Restaurant De Worsteltent heeft een leuk speeltoestel in de tuin.

En, welke van deze kindvriendelijke restaurants op Texel is jouw favoriet?

Meer lezen

Heb jij ook zin gekregen om te gaan genieten op Texel of een van de andere waddeneilanden? Klik en lees voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

5 REACTIES

  1. Jullie zijn de oude vismarkt in Oudeschild gekeken. Heerlijke vis en boven een tentoonstelling over de visserij waar ook voor de kinderen veel te beleven valt.

    Het restaurant bij vakantiepark Dennenoord, van de zomer komt de nieuwe speeltuin pal voor het restaurant te liggen en kunnen de kinderen onder toezicht heerlijk buiten spelen.

    Het restaurant bij vakantiepark de Krim, een hele grote binnenspeeltuin aan het restaurant vast en ook een grote buitenspeeltuin voor alle leeftijden.

    Verder zijn alle strandpaviljoens een echte aanrader. De kinderen spelen op het strand en vanaf het terras hou je ze in de gaten. Bijna overal is er ook een kinderspeelhoek te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.