Review: Deuter Waldfuchs kinderrugzak

0
167
De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.
De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.

Ben je op zoek naar een kleine maar goede rugzak voor kinderen? Op zoek naar een kleine, fijne rugzak voor kinderen? Dan kunnen wij je de Deuter Waldfuchs aanbevelen.  Een van onze bloggers testte deze rugzak met haar vijfjarige zoon tijdens een vakantie in Oostenrijk.

Deuter: gespecialiseerd in rugtassen

Het Duitse Deuter bestaat al sinds 1898 en is een specialist op het gebied van rugzakken. Hun aanbod is ontzettend ruim, ze hebben grote backpacks voor volwassenen, kleine rugzakken voor kinderen en alles daar tussenin. Deuter staat vooral bekend om het uitstekende ontwerp en de functionaliteit ervan.

Behalve backpacks heeft Deuter ook framedragers, meer hierover lees je in ons artikel over de de Deuter Kid Comfort Active

Op pad met de Deuter Waldfuchs

Mijn kleuter heeft onlangs onze rugzakken op zolder ontdekt en besloten dat hij er ook eentje wil. We zijn enorme wandelliefhebbers en hebben hierdoor een leuke collectie rugzakken verzameld, maar alleen voor volwassenen. Als ik hem vraag of hij die dan ook zelf gaat dragend, knikt hij en zegt “ja en dan draag ik mijn waterzak en snoepjes.”  

Onze kleuter is vijf jaar oud, wellicht is dit een goed moment om hem kennis te laten maken met het dragen van een eigen rugzak. We hopen in de toekomst vaker op pad te gaan en zelfs meerdaagse trektochten te gaan maken. Misschien is het wel een goed idee om vast te gaan oefenen. We gaan op onderzoek uit en kiezen voor de Deuter Waldfuchs: een vrolijke kinderrugzak.

Lichtgewicht in een vrolijk design

We hebben uiteraard wel een aantal eisen aan de rugzak. Mijn kleuter vind dat ie er stoer uit moet zijn, ik ga voor een vrolijk uiterlijk. Lichtgewicht is ook handig. Dat komt wel goed want al bij het uitpakken blijkt dat hij slechts 370 gram is. Met zijn rode kleur ziet hij er vrolijk uit, overigens is hij er ook in een groene en blauwe variant.

Aan de voorkant zit een stiksel van een vos in het bos: de waldfuchs. De groen met oranje kleuren steken mooi af tegen het rood van de rugzak.

De Waldfuchs is er in drie kleuren, rood, groen en blauw.

Stevigheid

Deze kinderrugzak van Deuter is gemaakt van Polytex materiaal, een geweven variant van polyester. Dit maakt hem zeer stevig en hij kan tegen een stootje. En dat moet ook wel, want kleuters en dan ook zeker die van ons struikelen regelmatig of schuiven met hun rugzak langs een boom. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen van onze vakantie in de bergen goed, het wordt warm. Een prima moment om de rugzak in de praktijk te testen.

De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.
De Waldfuchs kinderrugzak heeft verstelbare schouderbanden.
Zowel het gedeelte van de rug als de schouderbanden van de Waldfuchs kinderrugzak zijn zacht gewatteerd.
Zowel het gedeelte van de rug als de schouderbanden van de Waldfuchs kinderrugzak zijn zacht gewatteerd

Kinderrugzak voor een kleuter

De Waldfuchs heeft een volume van 10 liter en hiermee is het een fijne kinderrugzak. Onze zoon is inmiddels vijf jaar en 120 centimeter lang. De Deuter Waldfuchs past prima op zijn rug. Met de zachte gewatteerde banden hun je hem zelf helemaal op maat afstellen. Het verstellen van de schouderbanden doen wij voor hem, de borstriem kan hij zelf al dichtmaken.

Ruime opbergmogelijkheden

De Deuter Waldfuchs rugzak voor kinderen heeft ook een ruim aantal mogelijkheden om je spullen op te bergen. Aan de voorzijde van de rugzak bevindt zich een klein vakje met klittenband en binnen in zit een haakje voor je sleutels of iets anders dat je niet kwijt wilt raken. Ook hebben beide zijkanten een elastisch vak voor bijvoorbeeld je drinkfles.

Binnenin de rugzak zit een groot vak dat je dicht maakt met een trekkoord, evenals een klein met een rits afsluitbaar vak. Qua inhoud is deze perfect voor een broodtrommel, pakje drinken, een extra kledingstuk of een jas. Het is een prima rugzak voor een wat langere wandeltocht, maar je kunt hem ook prima gebruiken als schooltas of tijdens een dagje er op uit.

Aan de voorkant van de rugzak zit een handig opbergvak met klittenband.
Aan de voorkant van de rugzak zit een handig opbergvak met klittenband.
Het binnenvak van de rugzak heeft ook nog een haakje waaraan je bijvoorbeeld sleutels aan kunt klikken.
Het binnenvak van de rugzak heeft ook nog een haakje waaraan je bijvoorbeeld sleutels aan kunt klikken.
Aan elke zijkant van de Waldfuchs kinderrugzak zit een elastisch opbergvak.
Aan elke zijkant van de Waldfuchs kinderrugzak zit een elastisch opbergvak.

Kinderrugzak met zitflap

In deze rugzak voor kinderen zit ook een ziflap, een matje van schuimrubber om droog op te kunnen zitten. Wij hebben hem tijdens onze vakantie niet nodig gehad, maar het lijkt me ideaal voor natte ondergronden, vieze billen zijn hierdoor verleden tijd.

In het grote vak zit een 'sitting mat', droog zitten zonder natte billen.

Op pad met de Deuter Waldfuchs kinderrugzak

Hoe het wandelen met de Deuter Waldfuchs in de praktijk gaat? Onze kleuter vind het leuk om hem te dragen en de bandjes zelf dicht te doen.  Ook draagt hij met veel plezier zijn eigen voorraad snoepjes mee voor onderweg.  

Maar na een half uur wandelen wil hij toch de rugzak weer af en vraagt hij of ik hem wil dragen. Wellicht heeft het te maken met de vermoeidheid of de warmte. Het is natuurlijk ook even wennen. We klikken de rugzak eenvoudig aan een van die van ons vast, uiteindelijk wil hij hem toch zelf weer dragen en een snoepje eruit halen. Zo blijft het de hele wandeling gaan en wij vinden het prima, want als je kleuter de rugzak niet meer wil dragen, kun je hem eenvoudig met een van de elastieke lussen vastmaken aan je eigen rugzak,

Alle technische details op een rij

 • Deze rugzak is er in drie kleuren; rood, groen en blauw
 • De inhoud is 10 liter
 • Het gewicht is 370 gram
 • Voorzien van een comfortabele schouder- en heupband
 • Verstelbare schouderriem en borstriem 
 • Twee elastische zijvakken
 • Hoofdvak met zitflap
 • Klein opbergvak aan de buitenkant met klittenband
 • Klein opbergvak aan de binnenkant met een rits 
 • Voorzien van een naamlabel 
 • Gemaakt van duurzaam materiaal en vrij van PFC
 • De Deuter Waldfuchs kinderrugzak kost 34,95 euro (prijspeil 2020) en is onder meer te koop in de webshop van Deuter.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips om er met kinderen op uit te gaan? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Deuter. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Dit blog is in 2023 herschreven door de redactie van KidsErOpUit. De foto’s zijn gemaakt door voormalig blogger Yvonne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.