Overnachten in een Ninjago cabin in LEGOLAND Holiday Village

Overnachten in een Ninjago cabin in LEGOLAND Holiday Village bij LEGOLAND Denemarken, wie wil dat niet? Blogger Lineke gaat voor het eerst naar LEGOLAND Billund en maakt haar twee Ninjago-fans erg blij met deze bijpassende accommodatie.

LEZERSREIS: Wil jij ook in zo’n toffe hut overnachten en naar LEGOLAND? Check dan het KidsErOpUit ARRANGEMENT onderaan dit blog (te boeken t/m 31 december 2017).

Naar LEGOLAND Billund in Denemarken

“Dan stap ik zo uit mijn bed en kan gelijk de achtbaan in” hoor ik mijn jongste zoon zeggen op de achterbank. We zijn onderweg naar LEGOLAND Billund in Denemarken. Het ligt op ongeveer 700 kilometer rijden vanaf Utrecht.

We zullen overnachten in LEGOLAND Holiday Village. Een bungalowpark op 500 meter afstand van LEGOLAND. We slapen niet in zomaar een accommodatie. Nee, we overnachten in een Ninjago cabin in LEGOLAND Holiday Village. De jongens kunnen hun geluk niet op. LEGO Ninjago is het helemaal op dit moment. Dus onderweg wordt er druk gefantaseerd over hoe, wat en waar.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (4)
LEGOLAND Holiday Village, hier gaan we slapen

Inchecken bij LEGOLAND Holiday Village

De navigatie brengt ons netjes naar LEGOLAND Holiday Village. We parkeren de auto en melden ons bij de receptie. De jongens ben ik al kwijt geraakt bij de grote LEGO bouwwerken naast de voordeur. Bij de receptie legt de dame ons aan de hand van de plattegrond uit waar onze LEGO Ninjago cabin ligt. We krijgen de door ons gehuurde linnenpakketten mee en gaan op zoek naar ons huisje. Bij de LEGO beren moeten we het straatje in. En ja hoor, na wat wild west cabins vinden we onze Ninjago cabin.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (7)
Daar liggen ze, de Ninjago cabins
Yay, wij overnachten in een Ninjago cabin!
Yay, wij overnachten in een Ninjago cabin!

Overnachten in een Ninjago cabin in LEGOLAND, welkom bij Master Wu

De buitenkant spreekt al enorm tot de verbeelding. De jongens benoemen de Ninjago figuren bij naam en ik ben ze terplekke al weer vergeten. De enorme ninja ster van LEGO in de muur maakt de cabin per direct ‘super cool’ volgens mijn kinderen.

Dan is het tijd om binnen te kijken. Het interieur is eenvoudig en efficiënt. Thematisch is dit geniaal ingericht. Van hygiëne aanwijzingen door LEGO figuurtjes tot LEGO Ninjago zwaarden om de keuken te verlichten. Een enorme poster van de LEGO Ninjago figuren boven de eettafel geeft mij een tweede kans de namen te oefenen en te onthouden.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Doorspoelen, handen wassen en tanden poetsen. Ook Ninja’s doen dat!
overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Mam, oefen de namen nog eens die je op de poster ziet.

Klein maar efficiënte inrichting in de cabin

De Ninjago cabins zijn niet erg groot maar wel efficiënt ingericht. Je hebt er in ieder geval alles dat je nodig hebt voor een paar dagen verblijf.

De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. De keuken is een aanrechtblok, kastjes met serviesgoed, koelkast en een 2-pits gasplaatje om wat op te warmen. Er is koffie- en theeapparatuur om zelf te kunnen zetten. Er staat een grote eettafel met 6 stoelen, een 3 persoonsbank, een fauteuil en een salontafeltje in het woongedeelte. Een slaapkamer met stapelbed en kledingkast voor de kinderen. En een ouderslaapkamer met 2-persoonsbed en kledingkast.

Terwijl wij de bedden opmaken, zetten de jongens de TV aan. Uiteraard met de tv serie LEGO Ninjago. Dat het in het Deens is interesseert ze niet. De jongste vraagt of ik zijn tablet op de gratis wifi wil zetten. En zo begint voor ons allemaal het vakantie gevoel. Dit wordt vast een fijne vakantie.

Wil je zelf binnen kijken in een echte Ninjago cabin? Kijk dan het filmpje waarin Bram je een rondleiding geeft:

LEGOLAND Holiday Village, wat is er te doen?

In LEGOLAND Holiday Village vind je diverse accommodaties waar je kunt overnachten. Een motel, een indianentent, wild west cabins, maar ook met je eigen kampeermiddel kan je hier terecht. De nieuwste accommodaties zijn de Wilderness Barrels (soort wijnvaten) en de Ninjago cabins.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland Zelfs in LEGOLAND Holiday Village is het Halloween
Zelfs in LEGOLAND Holiday Village is het Halloween

Na een goede nacht in onze Ninjago cabin ontbijten we bij Pirates Inn, het piraten restaurant van LEGOLAND Holiday Village. Een uitgebreid ontbijtbuffet maakt dat er voor iedereen wat lekkers is. Het leukste vinden de kinderen dat je zelf pannenkoeken kunt bakken hier. Het restaurant is erg kindvriendelijk. Na het ontbijt gaan de jongens gamen in de spelkamer van het restaurant en nemen wij nog een kop koffie.

LEZERSREIS: Wil jij ook in zo’n toffe hut overnachten en naar LEGOLAND? Check dan het KidsErOpUit ARRANGEMENT onderaan dit blog (te boeken t/m 31 december 2017).

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (6)Mijn eigen ontbijt samenstellen in Pirates' Inn restaurant
Mijn eigen ontbijt samenstellen in Pirates’ Inn restaurant
Wij gaan nog even gamen, drinken jullie maar even rustig je koffie mam overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (13)
Wij gaan nog even gamen, drinken jullie maar even rustig je koffie mam

LEGOLAND Holiday Village is overzichtelijk vorm gegeven. De accommodaties zijn ingedeeld in straatjes die allemaal starten met LEGO dieren. Zo slapen wij in de straat van de beren. Herkenbaar voor de kinderen.

De straat van de beren, daar staat ons huisje overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (5)
De straat van de beren, daar staat ons huisje

Verder vind je op het park een kleine dierenweide en diverse speelplaatsen. De nieuwste speelplaats is een Ninjago gethematiseerde speelplaats. Deze valt enorm in de smaak bij de jongens.

Schommelen in een echte Ninjago speeltuin overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Schommelen in een echte Ninjago speeltuin
Ook nog even klimmen en klauteren en dan ga ik weer mee hoor overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Ook nog even klimmen en klauteren en dan ga ik weer mee hoor

Op de achterkant van de plattegrond staat een speurtocht voor de kinderen. Letters verzamelen die je verspreid over het terrein kunt vinden. De letters vormen een woord. De oplossing kan dan ingeleverd worden bij de receptie en wie weet win je een prijs.

Kijk, de letter C. Vul jij hem in op de puzzel? overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Kijk, de letter C. Vul jij hem in op de puzzel?

Lalandia, nog meer entertainment

Naast LEGOLAND Holiday Village ligt het enorme Lalandia. Een vakantiepark met amusementscentrum. Je vindt er winkels, restaurants, een groot tropisch zwemparadijs, bowlingcentrum, winterworld en nog veel meer. Leuk om te bezoeken met de kinderen. Door gebrek aan tijd lukt het ons niet om nog een bezoek te brengen aan het zwembad. Helaas want Bram zou zo graag een keertje van de nieuwe Twister willen. Dat is een enorme water glijbaan waar je in gecentrifugeerd wordt. Ik ben geloof ik wel blij dat ik daar niet vanaf hoef…

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Lalandia is super groot. De nieuwe Twister glijbaan zie je zelfs van de buitenkant.

Halloween in LEGOLAND

Het is al vroeg donker buiten. Eigenlijk willen we er nog even uit en dus lopen we richting LEGOLAND park. Voor ons is het ons eerste bezoek aan LEGOLAND. Dus vol verwondering stappen we het park binnen. De Halloween aankleding maakt het magisch. Tot in detail is het Halloween feest doorgevoerd. De jongens stuiteren van hot naar her. Overal willen ze kijken.

Halloween in LEGOLAND. Extra spannend als het donker is. overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Halloween in LEGOLAND. Extra spannend als het donker is

Van begin oktober tot begin november zijn de Halloween weken in LEGOLAND. Dat betekent dat het park tot ’s avonds 21 uur geopend is. Alles is in Halloween sfeer en iedere avond wordt om 20 uur een prachtig vuurwerk afgestoken. Als je in die periode naar LEGOLAND gaat is het zeker een toevoeging om ’s avonds het park in te gaan.

In het donker uitkijken over het magische LEGOLAND overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (14)
In het donker uitkijken over het magische LEGOLAND

World’s Tallest, hoge gebouwen in LEGO steentjes

We hebben afgesproken de grote attracties tot morgen te bewaren. We lopen alleen door miniland. In miniland vind je van LEGO steentjes nagebouwde gebouwen van over de hele wereld. Bedacht door Godtfred Kirk Christianse na een bezoek aan Madurodam. De nieuwste aanwinsten zijn onderdeel van World’s Tallest. Je vindt hier 5 van ’s werelds hoogste gebouwen nagebouwd in LEGO steentjes. Als de jongens er naast gaan staan zie je nog beter wat een bijzonder geheel dit is. Hoog, torenhoog en vooral indrukwekkend om te zien.

Kijk...Amsterdam in Denemarken. Miniland in LEGOLAND overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (7)
Kijk…Amsterdam in Denemarken. Miniland in LEGOLAND
World's Tallest, 5 grote gebouwen uit de wereld nagebouwd in LEGO steentjes overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (15)
World’s Tallest, 5 grote gebouwen uit de wereld nagebouwd in LEGO steentjes
Best hoog zo'n gebouw overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Best hoog zo’n gebouw

Al eerder hebben we bij KidsErOpUit over LEGOLAND Billund geschreven. Alle ins en outs kun je hier lezen. Wil je een kijkje nemen in het park? Kijk dan het filmpje van LEGOLAND

Verblijf in LEGOLAND Holiday Village: boek het KidsErOpUit ARRANGEMENT

Wat een verblijf in LEGOLAND Holiday Village kost is moeilijk te zeggen. Het hangt af van je gezinssamenstelling, reisperiode en verblijfsduur. In samenwerking met TUI hebben we nu een speciaal KidsErOpUit ARRANGEMENT voor je.

T/m 31 december 2017 kun je een speciale KidsErOpUit-lezersreis boeken bij TUI.

Het KidsErOpUit ARRANGEMENT bestaat uit:

  • 3x overnachting in een Ninjago cottage o.b.v. logies
  • Gas, water en elektriciteit
  • 1x LEGO cadeau t.w.v. 69 euro per boeking
  • Gratis Resort pass voor alle kinderen t/m 12 jaar in de boeking*
  • Gratis Be Happy pass met korting op uitjes en activiteiten in Billund, Kolding en Vejle

*De LEGOLAND Billund Resort pass is 4 dagen geldig. Voor andere personen op de boeking kost de Resort pass circa 79 euro. Met deze pas heb je onbeperkt toegang tot het LEGOLAND park, safaripark GIVSKUD ZOO, het tropisch zwemparadijs Lalandia Aquadome TM en binnenspeeltuin Monkey Tonky Land.

Het KidsErOpUit ARRANGEMENT is exclusief:

  • Calamiteitenfonds, 2,50 euro per boeking
  • Boekingskosten vanaf 15 euro per online boeking
  • Theedoeken, bedlinnen en handdoeken (zelf meenemen)

De reisperiode van het KidsErOpUit ARRANGEMENT is van 23 maart t/m 27 oktober 2018, aankomst dagelijks. Tip: in de meivakantie, tweede helft augustus en herfstvakantie is het KidsErOpUit ARRANGEMENT het meest voordelig!

Dit arrangement is te boeken t/m 31 december 2017. Voor meer informatie en boekingen ga je naar Tui.nl/kidseropuit.

Praktische info LEGOLAND Holiday Village

Als je de Ninjago cabins boekt dan kun je een linnenpakket (beddengoed en handdoeken) en keukenpakket (theedoek, schuurspons en afwasmiddel) huren bij de receptie. Je kunt het ook zelf meenemen natuurlijk. Dekbedden en kussens zijn aanwezig.

Op de kookplaatjes kun je geen uitgebreide maaltijd bereiden. Maar natuurlijk wel een eenvoudige. In de buurt zijn een Lidl, Aldi en Netto te vinden, maar je kunt ook boodschappen doen bij de supermarkt van het vakantiepark (is wel wat duurder).

Bij een verblijf in LEGOLAND Holiday Village krijg je een Be Happy Pass. Hiermee krijg je korting bij veel activiteiten in de omgeving van LEGOLAND en in heel Billund. Ook krijg je korting bij sommige restaurants in Lalandia.

Vlakbij LEGOLAND vind je een supermarkt. Als je zelf iets zou willen koken bijvoorbeeld. overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (10)
Vlakbij LEGOLAND vind je een supermarkt. Als je zelf iets zou willen koken bijvoorbeeld.

Ben jij al eens met je kinderen in LEGOLAND geweest? Zou het wat voor jouw gezin zijn om te overnachten in een gethematiseerde accommodatie als de Ninjago cabins?

Meer lezen

Wil je meer lezen over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met VisitDenmark, TUI en LEGOLAND. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.