Overnachten in een Ninjago cabin in LEGOLAND Holiday Village

Overnachten in een Ninjago-cabin in LEGOLAND Holiday Village bij LEGOLAND Denemarken, wie wil dat niet? Blogger Lineke gaat voor het eerst naar LEGOLAND Billund en maakt haar twee Ninjago-fans erg blij met deze bijpassende accommodatie.

Dit blog is geschreven in 2017 en voorzien van een update in 2020.

Naar LEGOLAND Billund in Denemarken

“Dan stap ik zo uit mijn bed en kan gelijk de achtbaan in”, hoor ik mijn jongste zoon zeggen op de achterbank. We zijn onderweg naar LEGOLAND Billund in Denemarken. Het park ligt op ongeveer 700 kilometer rijden vanaf Utrecht.

We overnachten in LEGOLAND Holiday Village. Een bungalowpark op 500 meter afstand van LEGOLAND. We slapen niet in zomaar een accommodatie. Nee, we overnachten in een Ninjago-cabin in LEGOLAND Holiday Village. De jongens kunnen hun geluk niet op. LEGO Ninjago is het helemaal op dit moment. Dus onderweg wordt er druk gefantaseerd over hoe, wat en waar.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (4)
LEGOLAND Holiday Village, hier gaan we slapen.

Inchecken bij LEGOLAND Holiday Village

De navigatie brengt ons netjes naar LEGOLAND Holiday Village. We parkeren de auto en melden ons bij de receptie. De jongens ben ik al kwijt geraakt bij de grote LEGO-bouwwerken naast de voordeur. Bij de receptie legt een dame ons aan de hand van de plattegrond uit waar onze LEGO Ninjago-cabin ligt. We krijgen de door ons gehuurde linnenpakketten mee en gaan op zoek naar ons huisje. Bij de LEGO-beren moeten we het straatje in. En ja hoor, na wat wild westcabins vinden we onze Ninjago-cabin.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (7)
Daar liggen ze, de Ninjago cabins.
Yay, wij overnachten in een Ninjago cabin!
Yay, wij overnachten in een Ninjago-cabin!

Overnachten in een Ninjago-cabin in LEGOLAND, welkom bij Master Wu

De buitenkant spreekt al enorm tot de verbeelding. De jongens benoemen de Ninjagofiguren bij naam en ik ben ze terplekke al weer vergeten. De enorme ninjaster van LEGO in de muur maakt de cabin per direct ‘super cool’ volgens mijn kinderen.

Dan is het tijd om binnen te kijken. Het interieur is eenvoudig en efficiënt. Thematisch is dit geniaal ingericht. Van hygiëne-aanwijzingen door LEGO-figuurtjes tot LEGO Ninjagozwaarden om de keuken te verlichten. Een enorme poster van de LEGO Ninjagofiguren boven de eettafel geeft mij een tweede kans de namen te oefenen en te onthouden.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Doorspoelen, handen wassen en tanden poetsen. Ook Ninja’s doen dat!
overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
“Mam, oefen de namen nog eens die je op de poster ziet.”

Kleine, maar efficiënt ingerichte cabin

De Ninjago-cabins zijn niet erg groot, maar wel efficiënt ingericht. Je hebt er in ieder geval alles wat je nodig hebt voor een paar dagen verblijf.

De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. De keuken is een aanrechtblok, kastjes met serviesgoed, koelkast en een 2-pits gasplaatje om wat op te warmen. Er is koffie- en theeapparatuur om zelf te kunnen zetten. Er staat een grote eettafel met zes stoelen, een driepersoonsbank, een fauteuil en een salontafeltje in het woongedeelte. Een slaapkamer met stapelbed en kledingkast voor de kinderen. En een ouderslaapkamer met tweepersoonsbed en kledingkast.

Terwijl wij de bedden opmaken, zetten de jongens de TV aan. Uiteraard met de tv-serie LEGO Ninjago. Dat het in het Deens is interesseert ze niet. De jongste vraagt of ik zijn tablet op de gratis wifi wil zetten. En zo begint voor ons allemaal het vakantiegevoel. Dit wordt vast een fijne vakantie.

Wil je zelf binnenkijken in een echte Ninjago-cabin? Kijk dan het filmpje waarin B. je een rondleiding geeft:

LEGOLAND Holiday Village, wat is er te doen?

In LEGOLAND Holiday Village vind je diverse accommodaties waar je kunt overnachten. Een motel, een indianentent, wild westcabins, maar ook met je eigen kampeermiddel kan je hier terecht. De nieuwste accommodaties zijn de Wilderness Barrels (soort wijnvaten) en de Ninjago-cabins.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland Zelfs in LEGOLAND Holiday Village is het Halloween
Zelfs in LEGOLAND Holiday Village is het Halloween.

Ontbijten bij de piraten

Na een goede nacht in onze Ninjago-cabin ontbijten we bij Pirates Inn, het piratenrestaurant van LEGOLAND Holiday Village. Een uitgebreid ontbijtbuffet maakt dat er voor iedereen wat lekkers is. Het leukste vinden de kinderen dat je zelf pannenkoeken kunt bakken hier. Het restaurant is erg kindvriendelijk. Na het ontbijt gaan de jongens gamen in de spelkamer van het restaurant en nemen wij nog een kop koffie.

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (6)Mijn eigen ontbijt samenstellen in Pirates' Inn restaurant
Zijn eigen ontbijt samenstellen in Pirates’ Inn restaurant.
Wij gaan nog even gamen, drinken jullie maar even rustig je koffie mam overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (13)
“Wij gaan nog even gamen, drinken jullie maar even rustig je koffie mam.”

LEGOLAND Holiday Village is overzichtelijk vorm gegeven. De accommodaties zijn ingedeeld in straatjes die allemaal starten met LEGO-dieren. Zo slapen wij in de straat van de beren. Herkenbaar voor de kinderen.

De straat van de beren, daar staat ons huisje overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (5)
De straat van de beren, daar staat ons huisje.

Lekker spelen

Verder vind je op het park een kleine dierenweide en diverse speelplaatsen. De nieuwste speelplaats is een Ninjago-gethematiseerde speelplaats. Deze valt enorm in de smaak bij de jongens.

Op de achterkant van de parkplattegrond staat een speurtocht voor de kinderen. Letters verzamelen die je verspreid over het terrein kunt vinden. De letters vormen een woord. De oplossing kan dan ingeleverd worden bij de receptie en wie weet win je een prijs.

Schommelen in een echte Ninjago speeltuin overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Schommelen in een echte Ninjago-speeltuin.
Ook nog even klimmen en klauteren en dan ga ik weer mee hoor overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
“Ook nog even klimmen en klauteren en dan ga ik weer mee hoor.”
Kijk, de letter C. Vul jij hem in op de puzzel? overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Kijk, de letter C. Vul jij hem in op de puzzel?

Lalandia, nog meer entertainment

Naast LEGOLAND Holiday Village ligt het enorme Lalandia. Een vakantiepark met amusementscentrum. Je vindt er winkels, restaurants, een groot tropisch zwemparadijs, bowlingcentrum, winterworld en nog veel meer. Leuk om te bezoeken met de kinderen. Door gebrek aan tijd lukt het ons niet om nog een bezoek te brengen aan het zwembad. Helaas want mijn oudste zoon zou zo graag een keertje van de nieuwe Twister willen. Dat is een enorme water glijbaan waar je in gecentrifugeerd wordt. Ik ben geloof ik wel blij dat ik daar niet vanaf hoef…

overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Lalandia is supergroot. De nieuwe Twister glijbaan zie je zelfs van de buitenkant.

Halloween in LEGOLAND

Het is al vroeg donker buiten. Eigenlijk willen we er nog even uit en dus lopen we richting LEGOLAND-park. Het is ons eerste bezoek aan LEGOLAND. Dus vol verwondering stappen we het park binnen. De Halloweenaankleding maakt het magisch. Tot in detail is het Halloweenfeest doorgevoerd. De jongens stuiteren van hot naar her. Overal willen ze kijken.

Halloween in LEGOLAND. Extra spannend als het donker is. overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Halloween in LEGOLAND. Extra spannend als het donker is.

Halloween in LEGOLAND

Van begin oktober tot begin november zijn de Halloweenweken in LEGOLAND. Dat betekent dat het park tot ’s avonds 21 uur geopend is. Alles is in Halloweensfeer en iedere avond wordt om 20 uur een prachtig vuurwerk afgestoken. Als je in die periode naar LEGOLAND gaat, is het zeker een toevoeging om ’s avonds het park in te gaan.

In het donker uitkijken over het magische LEGOLAND overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (14)
In het donker uitkijken over het magische LEGOLAND.

World’s Tallest, hoge gebouwen in LEGO-steentjes

We hebben afgesproken de grote attracties tot morgen te bewaren. We lopen alleen door miniland. In miniland vind je van LEGO-steentjes nagebouwde gebouwen van over de hele wereld. Bedacht door Godtfred Kirk Christianse na een bezoek aan Madurodam. De nieuwste aanwinsten zijn onderdeel van World’s Tallest. Je vindt hier vijf van ’s werelds hoogste gebouwen nagebouwd in LEGO-steentjes. Als de jongens er naast gaan staan zie je nog beter wat een bijzonder geheel dit is. Hoog, torenhoog en vooral indrukwekkend om te zien.

Kijk...Amsterdam in Denemarken. Miniland in LEGOLAND overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (7)
Kijk… Amsterdam in Denemarken. Miniland in LEGOLAND.
Best hoog zo'n gebouw overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland
Best hoog zo’n gebouw.

Kijkje nemen

Wil je een kijkje nemen in het park? Kijk dan het filmpje van LEGOLAND:

Praktische info LEGOLAND Holiday Village

Als je de Ninjago-cabins boekt dan kun je een linnenpakket (beddengoed en handdoeken) en keukenpakket (theedoek, schuurspons en afwasmiddel) huren bij de receptie. Je kunt het ook zelf meenemen natuurlijk. Dekbedden en kussens zijn aanwezig.

Op de kookplaatjes kun je geen uitgebreide maaltijd bereiden, maar ze volstaan om iets eenvoudigs klaar te maken. In de buurt zijn een Lidl, Aldi en Netto te vinden, maar je kunt ook boodschappen doen bij de supermarkt van het vakantiepark (is wel wat duurder).

Bij een verblijf in LEGOLAND Holiday Village krijg je een Be Happy Pass. Hiermee krijg je korting bij veel activiteiten in de omgeving van LEGOLAND en in heel Billund. Ook krijg je korting bij sommige restaurants in Lalandia.

Vlakbij LEGOLAND vind je een supermarkt. Als je zelf iets zou willen koken bijvoorbeeld. overnachten-in-een-ninjago-cabin-in-legoland (10)
Vlakbij LEGOLAND vind je een supermarkt. Als je zelf iets zou willen koken bijvoorbeeld.

Ben jij al eens met je kinderen in LEGOLAND geweest? Zou het wat voor jouw gezin zijn om te overnachten in een gethematiseerde accommodatie als de Ninjago-cabins?

Ligging LEGOLAND Holiday Village

Meer lezen

Een KidsErOpUit over LEGOLAND Billund geschreven. Alle door ons verzamelde informatie lees je in dit  blog.

Wil je meer lezen over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met VisitDenmark, TUI en LEGOLAND. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.