Recreatieboerderij Johan en Caroline, mooie combinatie van comfort en spelen

Op ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’ staan vijf luxe camping villa’s. Irma verblijft hier een weekend samen met haar man en 4-jarige dochter F. Hou jij van het comfort van een huisje en de speelmogelijkheden van een camping? Ben je op zoek naar een uitvalsbasis om al het moois van West-Brabant te ontdekken? Dan is dit plekje iets voor jou.

Luxe camping villa naast de camping

Bij aankomst melden we ons bij de boerderijwinkel. Meteen zien we dat hier allemaal lekkere verse producten van de boer te koop zijn. We worden begeleid richting de luxe camping villa. Deze bevindt zich achter de camping, op een rustig plekje naast een weiland met koeien. De auto parkeren we op de naastgelegen parkeerplaats, ideaal voor het uitladen van de spullen.

Luxe camping villa op 'Recreatieboerderij Johan en Caroline'.
Luxe camping villa op ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’.
De vijf luxe camping villa's. Rustig gelegen tussen een weiland en de camping.
De vijf luxe camping villa’s. Rustig gelegen tussen een weiland en de camping.

Interieur en exterieur luxe camping villa

De luxe camping villa op ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’ ziet er nieuw uit. We zetten de deuren open en stappen naar binnen. De binnenkant is volledig van hout en ziet er erg netjes en mooi afgewerkt uit.

Bij binnenkomst rechts zien we de zithoek met een bankje en twee stoelen. Rechts achterin bevindt zich een stapelbed met zowel bovenin als onderin plek voor twee personen. Bovenin is het bed iets smaller, perfect voor twee kinderen. Onderin is het bed wat ruimer, voor twee volwassenen.

Bij binnenkomst links staat een opbergkast. Met twee lege kasten waar we onze eigen spullen in kwijt kunnen en twee lades met servies en bestek. Links achterin vinden we de kitchenette met een wasbak (koud water), koelkast, waterkoker en senseo apparaat. Ook zien we achterin een toilet.

Buiten staat een picknicktafel op een strak aangelegd terras.

Het enige wat we missen is een kookplaatje en een douche. Dat was ook erg handig geweest, maar zonder redden we ons ook prima. Ontbijt en lunch maken we in de luxe camping villa. Voor het avondeten gaan we op zoek naar een restaurant of eten we op de camping in de recreatieruimte. Je kunt natuurlijk ook je eigen kampeerkooktoestel meenemen om buiten te koken.

De benaming ‘luxe camping villa’ kan verkeerde verwachtingen wekken. Het zijn superleuke knusse huisjes, maar geen luxe villa’s. ‘Tiny house’ of ‘kampeerhuisje’ zijn benamingen die beter passen.

Opslagkasten en kitchenette
Opslagkasten en kitchenette
Toilet helemaal voor onszelf, erg prettig
Toilet helemaal voor onszelf, erg prettig
Deze serviceset ligt voor ons klaar.
Deze serviceset ligt voor ons klaar.

Sanitair

Op de camping is een klein toiletgebouw aanwezig, verbonden aan de recreatieruimte. Voor zowel dames als heren zijn er twee douches en twee toiletten aanwezig. De ruimte ziet er schoon uit.

Recreatieboerderij Johan en Caroline

‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’ bestaat uit een groot buitenterrein met volop speelmogelijkheden gericht op jonge kinderen. Daarnaast is er een recreatieruimte binnen. Er zijn twee grasvelden met kampeerplekken en een grasveld met de vijf camping villa’s.

Ingang recreatieboerderij Johan en Caroline
Ingang recreatieboerderij Johan en Caroline

Buiten spelen

Onze 4-jarige dochter vermaakt zich hier prima. Ze pakt een fiets en rijdt een aantal rondjes over de speelplaats. Daarna test ze de glijbaan en het grote houten speeltoestel. Samen met een aantal andere kinderen springt ze een tijdje op de trampoline en ook het grote springkussen is een succes.

Speelmogelijkheden genoeg op 'Recreatieboerderij Johan en Caroline'
Speelmogelijkheden genoeg op ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’
Mooi groot houten speeltoestel
Mooi groot houten speeltoestel
Enorm springkussen, zelfs overdekt. Handig als het regent
Enorm springkussen, zelfs overdekt. Handig als het regent

Kinderboerderij

Naast het speelterrein ligt een weilandje met schappen, geiten en kippen. We zien twee caravans staan in het weiland en moeten erg lachen als we zien dat de schapen hier snel in rennen als het begint te regenen. “Zouden ze ook in de caravans slapen?” vraagt onze dochter. “Dat denk ik wel” antwoord ik. Even later lees ik dat er zelfs in het voorjaar lammetjes geboren zijn in de caravan.

De schapen slapen in de caravan
De schapen slapen in de caravan

Binnen spelen

In de recreatieruimte vinden we beneden een grote kast vol met boeken en dvd’s. Tijdens ons verblijf is het wat wisselend weer. Op het moment dat het begint te regenen nemen wij even de tijd om een boekje te lezen. Op de bovenverdieping zit een speelzolder met een glijbaan, poppenkast, verkleedkleren en nog meer speelgoed. Een prima speelruimte voor een regenachtig moment.

De recreatieruimte van recreatieboerderij Johan en Caroline
De recreatieruimte van recreatieboerderij Johan en Caroline

Boerenontbijt

In de luxe camping villa staan twee bordjes met informatie. Hierop lezen we dat het mogelijk is om een boerenontbijt te bestellen. Kosten: 10 euro per volwassene, 5 euro voor een kind. We besluiten om dit te bestellen voor de eerste ochtend.

De volgende ochtend om 8 uur brengt Caroline ons een enorme mand met een overheerlijk ontbijt. Het ontbreekt aan niets. Genoeg broodjes, allerlei soorten beleg, fruit, yoghurt, melk en vruchtensappen. Er zit zoveel eten in de mand dat we er ook nog onze lunch van kunnen maken. Buiten aan de picknicktafel genieten we in alle rust van dit ontbijt. Hoogtepuntje van ons verblijf!

Heerlijk boerenontbijt
Heerlijk boerenontbijt

Andere eetmogelijkheden

In de recreatieruimte is het mogelijk om drinken te bestellen en te eten van de kleine kaart. Eten kunnen we tot 18 uur bestellen, daarna sluit de keuken. Bij een verblijf op de camping of in een luxe camping villa worden de drankjes genoteerd op een bonnetje. Deze worden aan het einde van het verblijf of per dag afgerekend.

Tijdens onze eerste avond bestellen we van de kleine kaart. Een groentesoep, pannenkoek en saté. Het eten is prima, maar niet geweldig. Daarnaast is er enige stress bij de medewerkers i.v.m. de vrijdagavond bingo voor kinderen. We moeten op tijd bestellen want om 18 uur begint de bingo.

Recreatieruimte waar je eten en drinken kan bestellen
Recreatieruimte waar je eten en drinken kan bestellen
Selectie van het eten van de kleine kaart: Saté, pannenkoek met fruit en groentesoep
Selectie van het eten van de kleine kaart: Saté, pannenkoek met fruit en groentesoep

Totaalbeeld

Wij hebben een heerlijk weekend. Vooral door het comfort van de luxe camping villa, ons kampeerhuisje tijdens deze dagen. Ook het smakelijke boerenontbijt en de speelmogelijkheden voor jonge kinderen op ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’ dragen daaraan bij. 

Recreatieboerderij Johan en Caroline
Recreatieboerderij Johan en Caroline

Wat te doen in de omgeving

Tijdens ons verblijf ontdekken wij de Biesbosch vanaf het water vanuit Drimmelen. Hier huren wij een motorbootje en varen 5 uur lang door de mooie natuur.

Daarnaast ontdekken we de Biesbosch ook nog vanuit het bezoekerscentrum bij Dordrecht. Hier nemen we een kijkje in het Beverbos. Lees hierover binnenkort meer in mijn blog over het Beverbos.

Ligging ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’:

Praktische informatie

In de voor Nederland geldende schoolvakanties/feestdagen kost bij ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’ een luxe camping villa 144 euro voor twee nachten voor drie personen (prijspeil 2019).

De uitgebreide prijzenlijst is hier te vinden.

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Ben je op zoek naar meer leuke accommodaties of bezienswaardigheden in Brabant met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met ‘Recreatieboerderij Johan en Caroline’. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.