Struin- en duinpad in Norg, een leuke korte wandelroute in Drenthe

Heb je zin om een uurtje te wandelen met kinderen? Ben je in de buurt van Norg in Drenthe? Dan heeft Irma de perfecte korte wandelroute voor je gevonden: het Struin- en duinpad in Norg. Een wandeling met leuke natuurlijke belevenissen. 

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Struin- en duinpad in Norg: startpunt van de wandelroute

Na een lekkere lunch bij bospaviljoen Norgerberg, lopen we naar de overkant van de weg voor de start van onze wandeling op het Struin- en duinpad in Norg. Bij het begin van de wandeling lezen we het bord. We moeten de groene bordjes volgen, dat moet goed komen.

Snel rennen we de eerste heuvel op. Onze dochter F. (4 jaar) heeft haar loopfiets mee. Ze is niet zo’n loper, maar met haar loopfiets gaat het vele malen soepeler en sneller.

Start van de wandeling bij de Norgerberg
Start van de wandeling bij de Norgerberg
Uitleg over de wandeling over het Struin- en duinpad
Uitleg over de wandeling over het Struin- en duinpad
Deze bordjes volgen we
Deze bordjes volgen we

Wandelroute in Drenthe met hindernissen en belevenissen

Aan de andere kant van de heuvel scheuren we naar beneden en zien we de eerste hindernis liggen. We kunnen verder lopen over een grote boomstam of over allemaal kleine paaltjes. Onze dochter kiest voor de boomstam. Deze blijkt erg glad te zijn. Een helpende hand kan ze wel gebruiken. Mijn man en ik gaan voor de kleine paaltjes.

De eerste hindernis over boomstammen en -stronkjes
De eerste hindernis over boomstammen en -stronkjes

Slangen

Na een stukje wandelen komen we bij wat hogere palen. Aan de boom vinden we een informatief bordje over slangen. Die komen blijkbaar voor in deze bossen. Ieeeh! Mijn dochter weet dat ik bang ben voor slangen en zegt: “Kom mam, we gaan weer terug naar de auto.” Dan lezen we dat de slangen die op het Struin- en duinpad in Norg voorkomen niet giftig zijn. Laten we dan toch maar verder lopen. Nu moeten we ons als een slang gaan bewegen. Al kronkelend gaan we tussen de palen door.

Genoeg heuvels om vanaf te racen
Genoeg heuvels om vanaf te racen
En boomstammen om overheen te klimmen
En boomstammen om overheen te klimmen

Schommelen in het bos

De volgende belevenis die we tegen komen zijn twee schommels. Een ronde schommel en een gewone schommel. Beide zijn bevestigd aan een boom. Onze dochter probeert ze allebei even uit. De ronde is haar favoriet.

Een rondje schommel, dat is eens wat anders
Een rondje schommel, dat is eens wat anders
Maar de 'normale' schommel blijft ook leuk
Maar de ‘normale’ schommel blijft ook leuk

Een boom met een  ‘pukkel’

In de verte zien we een boom met een enorm ronde bol eraan. Er hangt een informatief bord naast. De boom heeft ooit een infectie gehad. Deze ‘pukkel’ is een soort van korstje op de wond. We lezen dat meubelmakers er dol op zijn want binnenin zitten prachtige structuren.

Struin- en duinpad in Norg wandelen met kinderen
Een ‘pukkel’ op een boom
wandelen in norg met kinderen
Uitleg bij de ‘pukkel’

Nog meer belevenissen op het Struin- en duinpad in Norg

We komen weer langs een mooie boomstam om overheen te lopen. Springen door een parcours met vakken. En glijden van een soort van brandweerstang. Dan komen we bij een mooi trappetje, wat ons naar een hoger gelegen stuk brengt. Hier staan picknicktafels, dit ziet eruit als een mooie plek om een broodje te eten tijdens een wandeling over het Struin- en duinpad in Norg. Wij hebben net een lekkere lunch gehad dus we gaan verder.

Struin- en duinpad in Norg
Zelf evenwicht bewaren, maar toch wel handig als papa je hand vasthoudt
Springen van het ene naar het andere vak op het Struin- en duinpad
Springen van het ene naar het andere vak op het Struin- en duinpad
Struin- en duinpad in Norg
Via dit trappetje komen we weer een niveautje hoger

Let op de route tijdens de wandeling

Even raken we de weg kwijt want we kunnen de bordjes van het Struin- en duinpad nergens meer vinden. Toch maar even op de navigatie van de telefoon kijken waar onze auto staat. Rechtsaf dus, we gaan weer verder.

We klimmen over een boomstam op stenen. Daarna stuiteren we over een bruggetje. En rusten even uit op een enorme stoel van hout.

Tadaa ik ben er zelf opgeklommen
Tadaa ik ben er zelf opgeklommen
Hobbel de bobbel over dit bruggetje
Hobbel de bobbel over dit bruggetje
Struin- en duinpad in Norg
Kleine prinses op de troon

Einde van het Struin- en duinpad in Norg

Als afsluiter maken we een foto in de fotolijst van het Struin- en duinpad in Norg. Wat een heerlijke wandeling met kinderen. Aanrader als je op zoek bent naar een korte wandelroute voor kinderen in Drenthe.