Hoe vermaak je de kinderen in de auto richting de vakantiebestemming?

0
35
Vermaak-kinderen-auto

Het is vakantie! De koffers zijn gepakt, de auto is volgeladen en iedereen is klaar voor vertrek. Maar hoe houd je de kinderen rustig en vermaakt tijdens de lange autorit naar de vakantiebestemming? In dit artikel vind je enkele tips en ideeën om de reis plezierig en stressvrij te maken voor het hele gezin. Op naar een soepele vakantie autorit met kinderen!

Vermaak-kinderen-auto

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je vertrekt, is het handig om een beetje voorbereiding te doen. Zorg ervoor dat je een tas vol speelgoed, boeken, spelletjes en snacks bij de hand hebt. Laat de kinderen helpen bij het inpakken van hun eigen tas met favoriete spullen. Dit geeft hen een gevoel van verantwoordelijkheid en helpt om ervoor te zorgen dat ze dingen bij zich hebben die ze echt leuk vinden. Vooraf kan je het in grote lijnen met de kinderen al hebben over de reis. Zo kan je er ook achter komen of ze nog iets spannend vinden of juist bepaalde dingen willen zien. Hier kan je dan weer op inspelen met activiteiten voor onderweg.

Snack Box

Het is altijd goed om lekkere snacks mee te hebben voor onderweg. Dit hoeft zeker niet alleen maar snoep en koek te zijn, maar kan ook groente een fruit. Bij veel winkels vind je bakken met verschillende vakjes waar je het eten in kan bewaren zonder dat alles door elkaar gaat. Ook deze box kan je weer samen met de kinderen vullen. Ze kunnen hun favoriete groente, fruit en snoepjes erin doen. In de snack box kan je ook leuke verrassingen stoppen, zoals bijvoorbeeld hun favoriete broodje of een surprise ei. Doordat je de snack box kan vullen naar eigen idee is dit een handig middel om de kindjes zoet te houden en te voorzien van snackjes.

DEPLAY Kids Tablet

DEPLAY Kids Tablet

Tegenwoordig is een scherm niet meer weg te denken. Je kan er alles op doen van spelletjes tot filmpjes kijken. DEPLAY heeft een tablet speciaal voor kinderen. Kinderen kunnen hier educatieve spelletjes op spelen, zodat ze ondertussen ook nog aan het leren zijn. Kinderen ontwikkelen spelenderwijs taal, rekenen, maar ook creatieve vaardigheden. Bovendien zit de tablet in een stevige beschermhoes, zit er een HD Screenprotector met blauwlicht bescherming op het glas, touchscreen pen en een speciale DEPLAY kids mode app + parent control. Verder heeft de tablet een sterke batterij en kan je ruim 5 uur lang de tablet gebruiken voor deze weer opgeladen moet worden.

Tip: met de code KIDSEROPUIT5 profiteer je nu van 5% korting bij DEPLAY!

Wij hebben nu bovendien een gave winactie met DEPLAY. Die vind je hier!

Kleine cadeautjes

Een ander idee om de kindjes zoet te houden is om de zoveel tijd kleine cadeautjes te geven. Dit hoeft helemaal niet duur of groot te zijn, maar wel iets waar ze gelijk in de auto mee kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan raamstickers om op de autoramen te plakken of een tekenboek met potloden. Maar het kan ook een nieuwe drinkbeker zijn van hun favoriete tv-programma om de hele reis en vakantie te kunnen gebruiken.

Interactieve spelletjes

Er zijn ook veel verschillende spelletjes die je samen met de kinderen kan spellen of de kinderen met elkaar kunnen spellen. Je hebt er onwijs veel maar ik zal er enkele voor je uitlichten.

Reis bingo

Misschien heb je er wel al eens over gehoord en misschien ook niet, namelijk reis bingo. Dit kan je zelf maken of je kan het van internet afhalen. Eigenlijk is het een bingokaart waarbij je elementen moet afstrepen die je onderweg tegenkomt. Je kan een reis bingo uitkiezen met plaatsjes of juist met geschreven woorden. Op de bingo kan bijvoorbeeld een koe staan. Wanneer er een koe gezien is kan deze worden afgekruist. Dit is een leuk spelletje om samen te spelen tijdens de autorit.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet kent iedereen wel, maar het blijft altijd een leuk spelletje en kan je uren mee door gaan. Je neemt iets in je hoofd wat je ziet, geeft een hint over de kleur, en de andere moeten het raden door vragen te spellen.

Raad het liedje

Een andere variant van een raadspelletjes is ‘Raad het liedje’. Er wordt voor een paar seconde een liedje gespeeld en vervolgens moet het liedje geraden worden. Dit kan met kinderliedjes, maar ook populaire hits.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en kan je ze gebruiken tijdens de vakantie autorit met kinderen naar jullie vakantiebestemming!

Tip: met de code KIDSEROPUIT5 profiteer je nu van 5% korting bij DEPLAY!

Meer lezen:

Op zoek naar meer informatie om je reis vlekkeloos te verlopen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.