Sojka Resort, een heerlijke uitvalsbasis voor een vakantie in Slowakije

Sojka Resort ligt in de Liptov regio in Slowakije. “Het hotel zelf is geen hotel zoals je het gewoon bent”, zo zegt de website. Blogger Lineke verblijft een week met haar gezin in een familiekamer in Sojka Resort. Ze vertelt je of de uitspraak klopt.

Sojka Resort, hotel en chalets in Slowakije

Op ongeveer 1350 kilometer rijden vanaf Utrecht ligt Sojka Resort. Een hotel, appartementen en chalets in Malatiny. Een klein dorpje in de Liptov regio, midden in Slowakije.

Ligging Sojka Resort:

We rijden door de groene weidse omgeving van de Liptov regio. In Malatiny volgen we de bordjes Sojka en dan zijn we er. We melden ons bij de receptie. Tot mijn grote verrassing spreekt de dame die ons helpt goed Engels. Dat ben ik niet gewend vanuit Oostenrijk, waar we net vandaan komen.

Ze vertelt over de faciliteiten van het hotel. Het restaurant, de wellness, het zwembad. Nu begrijp ik wel waarom dit een resort genoemd wordt. Er is hier van alles te doen zonder dat je het terrein hoeft te verlaten. We krijgen twee polsbandjes die we moeten gebruiken als sleutel.

Onderweg naar onze kamer wijst B mij op een bordje bij de speeltuin. “Kijk mam, ik kan gewoon lezen wat er staat”. Grappig dat hij dat ziet. Sojka Resort is van Belgisch – Slowaakse eigenaren. Dus alles is hier naast het Slowaaks en Engels ook in het Nederlands te lezen. Best fijn in een land waar we echt niets van de taal kunnen lezen.

Sojka-Resort We zijn bij Sojka Resort in Malatiny, Slowakije
We zijn bij Sojka Resort in Malatiny, Slowakije
Een speeltuintje waar de jongens zich nog prima vermaken
Een speeltuintje waar de jongens zich nog prima vermaken
Kijk, dit bordje kan ik wel lezen mam
Kijk, dit bordje kan ik wel lezen mam

Wil je Sojka Resort alvast bekijken? Kijk dan eerst ons filmpje:

Onze ‘Ostra’ familiekamer in Sojka Resort

Alle kamers zijn vernoemd naar bergtoppen uit de omgeving. ‘Ostra’ is onze kamer. De dame van de receptie wijst ons de weg naar een huis midden op het terrein. In dit huis zijn 4 familie appartementen te huur.

We openen de deur van onze kamer en zijn aangenaam verrast. Wat ziet het er netjes en comfortabel uit. Alles van warm hout gemaakt, ik krijg een beetje een blokhut gevoel. Een groot 2-persoonsbed voor ons. Kastruimte voor de kleding.

Vanuit de andere kamer hoor ik twee kinderen onderhandelen over wie aan welke kant slaapt. Zij hebben twee 1-persoonsbedden.

De slaapkamers zijn van elkaar gescheiden door een woongedeelte. Manlief ploft op de bank en opent een flesje koud water uit de koelkast. Ik bekijk de badkamer. Deze is niet groot maar er is wel efficiënt gebruik gemaakt van de ruimte.

In de woonkamer opent B een deur en staat op het balkon. Een ruim balkon met 2 fauteuils en een tafel. Uitzicht op een prachtige tuin met rustplekken, ligstoelen en een kabelbaan voor kinderen. Je begrijpt, de jongens sprinten naar buiten om als eerste naar de overkant te kunnen zweven.

sojka-resort Kom binnen in ons Ostra huisje
Kom binnen in ons Ostra huisje
Onze slaapkamer met heerlijk comfortabel bed
Onze slaapkamer met heerlijk comfortabel bed
De kinderen zijn erg tevreden met hun kamer
De kinderen zijn erg tevreden met hun kamer
Het woongedeelte geeft me net even dat stukje chalet gevoel
Het woongedeelte geeft me net even dat stukje chalet gevoel
Een klein maar fijn balkon met uitzicht over de tuin
Een klein maar fijn balkon met uitzicht over de tuin

Half pension in Sojka Resort

Wij hebben deze week verblijf met half pension. Ons ontbijt en diner zijn in buffetvorm. De kinderen vinden dat erg fijn. Mijn kinderen zijn namelijk best kieskeurige eters en zo kunnen ze altijd wel iets vinden dat ze lusten.

Het ontbijt is uitgebreid en voor iedereen is er wel iets lekkers te vinden. Van cornflakes tot broodjes of cake. Soms is het buffet voor het diner gethematiseerd. Zo is ons eerste diner een keuze uit Griekse gerechten. Maar ook de Slowaakse keuken smaakt prima. Het is fijn dat er vertalingen bij staan op de bordjes. Wel zo prettig als je in verband met allergie niet alles mag eten.

Leuk detail, de eerste avond bestel ik een cola. De ober vraagt of ik een Slowaakse cola wil. Wel ja, waarom niet. En zo komt hij terug met een halve liter Kofola. Het is even wennen aan de smaak, maar toch bestel ik de dag er na weer een Kofola. Ik ben Kofola fan!

Ontbijt en diner in buffetvorm, dat is fijn
Ontbijt en diner in buffetvorm, dat is fijn
Eerst mijn cornflakes naar binnen lepelen
Eerst mijn cornflakes naar binnen lepelen
Je gaat voor cola en komt terug als Kofola fan
Je gaat voor cola en komt terug als Kofola fan

Faciliteiten in Sojka Resort

Sojka Resort heeft meer faciliteiten dan de buitenkant doet vermoeden.

Zwembad

Er is een redelijk groot binnenbad. Als de jongens het zwembad binnen lopen zijn twee Hollandse bommetjes een feit. Naast het zwembad is een ondiep gedeelte voor kleine kinderen. Het speelmateriaal valt ook bij mijn kinderen nog in de smaak.

Via de openslaande deuren loop ik naar het liggedeelte buiten. De houten ligbedden zien er aantrekkelijk uit. Bij het zwembad is een bar waar ik een kannetje limonade en twee glazen haal. Daarna vlei ik mezelf op dat ligbed. Even de ogen dicht.

Een heerlijk zwembad om elke dag even een duik in te nemen
Een heerlijk zwembad om elke dag even een duik in te nemen
Met een apart ondiep gedeelte voor kleinere kinderen
Met een apart ondiep gedeelte voor kleinere kinderen
En dan is het relax tijd voor mama
En dan is het relax tijd voor mama

Relaxcenter

Naast het zwembad is een deur met ‘Wellness’ erop. Alleen toegankelijk voor volwassenen. Maar dan zie ik een bordje hangen. Op dinsdag en zaterdag tussen bepaalde tijden mogen de kinderen ook mee naar binnen. Ben benieuwd hoe ze dat vinden. Maar nu… ga ik alleen naar binnen.

Van sauna tot Kneipp baden. Van stoombad tot relax ruimte. Ik probeer het allemaal en voel me langzaam ontspannen. Dat is nou wat ze bedoelen met vakantie vieren. Manlief boekt een massage en komt ook geheel relaxed terug op de hotelkamer.

Wellness zoals het bedoeld is
Wellness zoals het bedoeld is
KwaliTIJD voor mama
KwaliTIJD voor mama

Tuin met minigolfbaan

Tussen de huizen en de hotelkamers ligt een geweldige tuin. Prachtig om te zien. We kunnen ons er prima vermaken. De kinderen zijn bijna niet weg te slaan bij de kabelbaan. Behalve als we een potje gaan minigolfen achter in de tuin. Daar ligt een kleine maar leuke baan. We huren clubs en ballen bij de receptie. Kijken wie er wint.

sojka-resort De tuin van Sojka Resort is heerlijk
De tuin van Sojka Resort is heerlijk
Sojka-Resort Nog één keertje met de kabelbaan mam
Nog één keertje met de kabelbaan mam
Tijd voor een potje minigolf
Tijd voor een potje minigolf<