Saalfelden Leogang met kinderen: 8 x leuke activiteiten in de zomer

0
347
saalfelden-leogang-met-kinderen-7 Saalfelden Leogang met kinderen, wat een heerlijke regio om te bezoeken
Saalfelden Leogang met kinderen, wat een heerlijke regio om te bezoeken

Saalfelden Leogang met kinderen bezoeken? Doen! In deze regio in Oostenrijk is ontzettend veel te doen voor het hele gezin, van toffe speeltuinen tot klettersteigen en klimmen. In dit blog lees je alles over een bezoek aan Saalfelden Leogang in de zomer met kinderen! 

Saalfelden Leogang: toffe familiebestemming in Oostenrijk

Saalfelden Leogang ligt in de deelstaat Salzburgerland en maakt deel uit van district Zell am See. Vanuit Utrecht is het ongeveer 9 uur rijden. In ons blog over Saalfelden Leogang met kinderen lees je in willekeurige volgorde 8 tips voor je bezoek. Veel leesplezier!

saalfelden-leogang-met-kinderen-2 Saalfelden Leogang is een prachtig gebied en ook nog eens super leuk met kinderen te bezoeken
Saalfelden Leogang is een prachtig gebied en ook nog eens super leuk om met kinderen te bezoeken

#1 Asitz berg 

Uit het dal in Leogang gaat er een kabelbaan naar de Asitz, die ook wel bekend staat als ‘berg der Sinne’, oftewel de berg van de zintuigen. Bij het bergstation start de ‘Spielewandelweg’, een leuke wandelroute voor gezinnen van ongeveer 5 kilometer lang en met leuke activiteiten onderweg. Bij het bergstation is ook een zomerrodelbaan en een tof restaurant met met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. 

saalfelden-leogang-met-kinderen-15 Vanaf het Asitzbahn bergstation wandel je in 10 minuten naar een leuke wandeling
Vanaf het Asitzbahn bergstation wandel je in 10 minuten naar een leuke wandeling
saalfelden-leogang-met-kinderen-1 Boven op de berg zit een heel fijn restaurant met heerlijk eten.
Boven op de berg zit een heel fijn restaurant met heerlijk eten.
saalfelden-leogang-met-kinderen-3 En daarna met volle maag lekker rodelen ;)
En daarna met volle maag lekker rodelen 😉

#2 Asitzbahn Sinne Erlebnispark

Bij het middenstation van de Asitzbahn vind je het Sinne Erlebnispark oftewel het park der zintuigen. Hier kunnen de kinderen spelenderwijs ontdekken en leren. Er zijn in deze ‘speeltuin’ wel 30 speelstations, vooral met water. Dit bijzondere park is leuk om te bezoeken met kinderen tot en met een jaar of 14. Er is ontzettend veel te beleven, doen en ervaren. Trek hier gerust een hele middag voor uit.

saalfelden-leogang-met-kinderen-16 Ook al ben je wat ouder, klimmen en klauteren blijft leuk
Ook al ben je wat ouder, klimmen en klauteren blijft leuk
saalfelden-leogang-met-kinderen-5 Ontdekken hoe je een watertornado maakt
Ontdekken hoe je een watertornado maakt
saalfelden-leogang-met-kinderen-17 Hoe ziet de wereld er uit vanachter een waterval?
Hoe ziet de wereld er uit vanachter een waterval?
saalfelden-leogang-met-kinderen-20 Hoe laat ik de waterstraal zo hoog mogelijk gaan?
Hoe laat ik de waterstraal zo hoog mogelijk gaan?
saalfelden-leogang-met-kinderen-19 Mam, kan jij dit ook?
Mam, kan jij dit ook?

#3 Bikepark Saalfelden Leogang

Bikepark Saalfelden Leogang is een van de grootste bikparks in Europa. Het Bikepark Saalfelden Leogang biedt voor elk niveau leuke uitdagingen.

De kleinste kinderen kunnen met zijwieltjes terecht in het Kiddy Park. Kinderen vanaf ongeveer vijf jaar kunnen op avontuur in de Riders Playground. Hier zijn verscheidene korte routes om de bikeskills te oefenen. Scherpe bochten, leuke obstakels en grote keien om overheen te crossen.

Oudere kids of tieners met meer ervaring kunnen terecht op de Freeride Course. Hier is een ‘freeridelijn’ met diverse ‘drops’ en steile turns. 

Wij vonden het biken ontzettend gaaf. Ben je onervaren neem dan echt een cursus en begin beneden bij de Playground om eens te wennen aan een dergelijk avontuur. Een veiligheidsuitrusting is ook echt een must, zonder op pad gaan wordt ten zeerste afgeraden. 

saalfelden-leogang-met-kinderen-4 Voor de echte daredevils kan je van boven op de Asitz naar beneden biken
Voor de echte daredevils kan je van boven op de Asitz naar beneden biken
saalfelden-leogang-met-kinderen-21 Maar wil je eerst je mountainbike skills ontdekken? Dat kan in Bikepark Leogang.
Maar wil je eerst je mountainbike skills ontdekken? Dat kan in Bikepark Leogang.

#4 Klettersteig en Via Ferrata in Saalfelden Leogang

In Saalfelden Leogang zijn er talloze opties voor een Klettersteig / Via Ferrata. Wij probeerden de ‘Wilde Gams’ in Weissbach, een kwartier rijden van Leogang. 

Omdat het weer niet zo goed is, moeten we eerst wachten voor we op pad kunnen. De gids neemt terwijl het gelukkig steeds droger wordt de veiligheidsinstructies met ons door. Het was best een pittige tocht en soms ook wel wat eng, vooral als je boven de afgrond hangt. Vertrouwen op je touwen dus maar! We klimmen een goed uur voordat we de top hebben bereikt. 

Een Via Ferrata doen kan alleen met een ervaren gids. Bij het VVV kantoor van Saalfelden Leogang kan je een excursie boeken. Klettersteigen kan met kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Enige aanleg voor sport is noodzakelijk en hoogtevrees is niet handig. 

saalfelden-leogang-met-kinderen-9 Vind je klettersteigen te eng? Dan kan je gelukkig op nog veel manieren genieten van de bergen in Saalfelden Leogang.
Vind je klettersteigen te eng? Dan kan je gelukkig op nog veel manieren genieten van de bergen in Saalfelden Leogang.

#5 Zwembaden en meren in Saalfelden Leogang

De regio Saalfelden Leogang heeft drie verschillende openluchtzwembaden, die afhankelijk van het weer, van mei tot september geopend zijn: 

  • natuurlijk zwemparadijs aan de Ritzensee
  • avonturenbad aan de Obsmarkt  
  • recreatiebad complex bij Sonnrain

Ook leuk is het om een bezoek te brengen aan het ‘stille water’ bij het middenstation van de Asitz. Dit door mensen aangelegde meer is een fijne spot om even af te koelen. Zwemmen kan niet echt, even afkoelen is zeker een goede optie. De uitzichten zijn trouwens ook erg fijn vanaf hier! 

saalfelden-leogang-met-kinderen-8 Stille Wasser am Asitz - Speicherteich is een adembenemend mooi meer. Je mag er niet in zwemmen helaas.
Stille Wasser am Asitz – Speicherteich is een adembenemend mooi meer. Je mag er niet in zwemmen helaas.
saalfelden-leogang-met-kinderen-6 Midden in het meer vind je dit echte Kneipp reservoir.
Midden in het meer vind je dit echte Kneipp reservoir.
saalfelden-leogang-met-kinderen-18 Gelukkig is er dit ondiepe gedeelte waar kinderen heerlijk met water kunnen spelen
Gelukkig is er dit ondiepe gedeelte waar kinderen heerlijk met water kunnen spelen
saalfelden-leogang-met-kinderen-7 Saalfelden Leogang met kinderen, wat een heerlijke regio om te bezoeken
Saalfelden Leogang met kinderen, wat een heerlijke regio om te bezoeken

#6 Leogang show mine

Beleef de mijngeschiedenis van Saalfelden Leogang. In het hart van de Schwarzleotal-vallei zijn er sporen van mijnbouw die helemaal teruggaan tot de 14e eeuw. In de mijn werd vroeger erts gedolven. Nu is de mijn toegankelijk voor publiek, je kunt deze met je gezin onder begeleiding van een gids bezoeken. De rondleiding (in het Engels of Duits) duurt ongeveer 1 uur en is alleen toegankelijk voor kinderen vanaf 5 jaar.

Via nauwe gangen, tunnels en steile trappetjes krijg je een goed beeld hoe vroeger de mijnwerkers in de mijn werkten. Het is wel belangrijk om goed ter been te zijn om mee te kunnen met de rondleiding.

Na deze spannende wandeling kan je nog wat eten of drinken in het gezellige mijnwerkerscafé ‘Unterberghaus’ met een leuke speeltuin voor de kinderen. 

#7 Wandelingen in Saalfelden Leogang voor de hele familie

Saalfelden Leogang is één van de populairste en grootste wandelgebieden van Oostenrijk met veel gemarkeerde wandelroutes. 

Een toffe route voor het hele gezin is de Spielewandelweg. Deze wandelroute voor families van zo’n 5 kilometer voert je van het bergstation van de Asitzbahn naar de openlucht bioscoop en dan via de ‘Großer Asitz’ terug naar het bergstation. De wandeling gaat over een makkelijk begaanbaar pad maar is ongeschikt voor kinderwagens. Onderweg zijn allerlei leuke speeltoestellen, waaronder een trampoline. 

saalfelden-leogang-met-kinderen-13 Leos Spielewanderweg, een leuke 5 kilometer lange wandeling
Leos Spielewanderweg, een leuke 5 kilometer lange wandeling

#8 Good Life Resort Riederalm 

Een familiehotel in Saalfelden Leogang dat we echt aanraden is