Youthhostel Beaufort met kinderen: goedkoop en kindvriendelijk overnachten in Luxemburg

2
306

Luxemburg is een ideaal land voor een (korte) vakantie met kinderen. Op een paar uur rijden van Nederland kom je in een prachtig groen en glooiend landschap. Voor een korte vakantie is een hostel een goede en goedkope overnachtingsoptie. Youthhostel Beaufort bleek zo’n betaalbare en kindvriendelijke accommodatie in Luxemburg. Karijn vertelt je over deze prettige plek in het noorden van Luxemburg.

Youthhostel Beaufort met kinderen

We hebben er al een middag slenteren door Luxemburg Stad opzitten als we naar onze verblijfsplek van de komende dagen begeven. We logeren in een familiekamer in Youthhostel Beaufort en daar zijn we erg nieuwsgierig naar. Sinds we kinderen hebben, zijn we niet meer in een hostel geweest. Veel hostels in Europa hebben een flinke metamorfose ondergaan en zijn zich steeds meer gaan richten op gezinnen. Maar ergens hangt dat oude beeld  van een kamer met tien stapelbedden, een morsige keuken en een douche en wc op de gang nog wel in ons hoofd.

Aankomst bij Youthhostel Beaufort met kinderen
Aankomst bij Youthhostel Beaufort
 De kleurrijke receptie
De kleurrijke receptie

Het hostel ligt in Beaufort. We zijn Beaufort al weer uit als we het hostel zien opdoemen. In een weiland is een nieuw gebouw verrezen. Het pand is strak en oogt stoer. Via de glazen pui komen we binnen bij de vrolijk gekleurde receptie. We worden al verwacht en krijgen een vriendelijk welkom in goed Engels. Met onze sleutelkaart in de hand gaan we met de lift naar de eerste etage waar onze kamer zich bevindt. We zijn onder de indruk van de ruimte van het pand. “Dit is toch een hotel mama,” vraagt mijn dochter. En dat lijkt het ook, we zien nog geen verschil.

We hebben een kamer op de hoek. We zwaaien de deur open en zijn verrast: we hebben een balzaal als kamer! Er staat een stapelbed, twee aan elkaar staande éénpersoonsbedden. Er is een tafel met vier stoelen en een flinke kastenwand. En dan nog is er alle ruimte om te dansen en te springen. Nu merken we wel dat we in een hostel zijn en niet in een hotel. Het fijne is dat er standaard lakensets zijn. Maar anders dan in een hotel moeten we de bedden nog wel even opmaken. Geen probleem. Waar in een hotel de ruimte nog wordt aangekleed met schilderijtjes, kussentjes ed, is de ruimte hier functioneel. Het stoort niet.

Terwijl wij de spullen uitpakken, verdelen de meisjes ondertussen de plekken in het stapelbed. Als blijkt dat er onder het onderste bed nog een uitschuifbed is, zijn ze er snel uit. De oudste gaat boven, de jongste in het uitschuifbakje. Voor onze zoon hebben we een campingbedje meegenomen.

 Veel ruimte in onze kamer
Veel ruimte in onze kamer
 Lekker groene tegeltjes in de badkamer
Lekker groene tegeltjes in de badkamer

We inspecteren nog even de badkamer. En ook deze is groot en schoon. We zien de voorzieningen voor gehandicapten. Aha, misschien verklaart dat de grootte van deze kamer. Als we later op de gang even spieken in wat andere kamers zien we inderdaad dat die iets kleiner zijn.

We hebben trek en lopen naar het restaurant beneden. Ook hier is alles functioneel maar toch leuk ingericht. Overal is kleur aangebracht en dat stemt vrolijk. In het hostel kun je, als je van te voren reserveert, eten ‘wat de pot schaft’. Vandaag wordt er gebarbecueed. Er zijn worstjes, spiezen en voor de vegetariërs gevulde courgettes, salades en brood. Het laat ons goed smaken. En de kinderen zijn helemaal blij met het toetje: roomijs.

Voor de kleintjes is er een kleurrijke hoek
Voor de kleintjes is er een kleurrijke hoek

Indoor speeltuin in het hostel

Onze oudste heeft haar eten al snel op en niet zonder reden. Op weg naar het restaurant hadden we zicht op het souterrain. Hierin is een speeltuin gebouwd, met allerlei klimtoestellen. Zo gauw als ze mag, spurt ze naar de speeltuin. Even later volgen wij met de jongste twee.

Er blijkt niet alleen speeltuin te zijn. Er is ook een hoekje voor de jongsten, een biljart, icehockeytable, een tafeltennistafel. Ook staat er een grote tafel om aan te knutselen. Hoe fijn is dit. De kinderen spelen er nog even en dan gaan we naar boven. Tijd om te slapen.

“Mag ik nog even televisie kijken,”vraagt de oudste. Eh nee, dat gaat  niet. Weer zo’n verschil met een hotel. Er is geen tv op onze kamer.

Volop keuze uit brood, broodjes yoghurt, melk
Keuze uit brood, broodjes yoghurt, melk

De volgende ochtend lopen we fris gedoucht naar de eetzaal. Er zit een aantal andere gezinnen, een groep kinderen en een paar volwassenen zonder kinderen. Het ontbijt smaakt prima. Er zijn broodjes, brood, yoghurt, melk, cornflakes. Alleen de broodbeleg keuze is wat beperkt. Gelukkig is er chocopasta en jam die je in een soort ijscupje kan doen. Een eetbaar bakje, dat vinden onze meiden interessant.

Als we het eten op hebben, maken we een klein rondje door het hostel. We zien nog een bar, die ’s avonds open is en een bowlingbaan. Het is duidelijk: dit youthhostel scoort veel punten bij onze kinderen.

Youthhostel Beaufort is een prima accommodatie voor een paar nachten in Luxemburg.

 Nog een keertje uit het raam kijken en dan gaan we weer verder
Nog een keertje uit het raam kijken en dan gaan we weer verder

Omgeving Youthhostel Beaufort

In de directe omgeving van de jeugdherberg is er veel te zien en te doen. In Beaufort ligt het prachtige kasteel van Beaufort. Dit kun je zelf bezoeken. Het huis er achter is alleen met een gids te bekijken.
Een ander prachtig kasteel is dat van Vianden, op 29 km van Beaufort. Vanaf Beaufort kan je fantastisch wandelen. Het hostel ligt vlakbij de Mullertrail waar Jolinda eerder over schreef.

Wij bezochten ook Parc Merveilleux en Parc Robbescheier vanaf Beaufort. Parc Merveilleux is een park met een aantal leuke speeltuinen, waterpleinen, een sprookjesbos en een dierentuin/ grote kinderboerderij. In Robbescheier kun je met je kinderen workshops ‘oude ambachten’ volgen. Allebei aanraders!

 Youthhostel Beaufort ligt vlakbij Kasteel Beaufort
Youthhostel Beaufort ligt vlakbij Kasteel Beaufort
Tourist Center Robbescheier is goed te bereiken vanaf youthhostel Beaufort
Tourist Center Robbescheier is goed te bereiken vanaf youthhostel Beaufort

Ligging Youthhostel Beaufort

Praktisch

Het hostel beschikt over 16 kamers. Er zijn twaalf vier- en twee vijfpersoonskamers. Het hostel is geheel rolstoelvriendelijk. Er is gratis Wi-Fi maar het bereik is vooral goed in het restaurant. Buiten is er een terras en nog een kleine speeltuin. Een kamer voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen tussen de 3 en 12 jaar kost 70 euro (prijspeil juli 2017). Je kan deze makkelijk reserveren via Booking.com.

Heb jij al eens met je kinderen in een youthhostel geslapen? En hoe vonden jullie dat?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar wat je kan doen in de omgeving van Beaufort in Luxemburg? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Luxembourg for Tourism. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Wij overnachten hier drie nachtjes met oudjaar vorig jaar. Inderdaad een heel fijne, kindvriendelijke plek!
    Alleen het eten vonden wij écht ondermaats… We deden al heel veel jeugdherbergen, maar bij deze was het eten echt niet wat het bij de anderen is… Het oudjaar/nieuwjaarsfeest was dan weer wel goed in orde! Uitgebreid buffet, heel lekker en veel variatie.
    Jammer van de andere avonden… het maakt dat wij niet meteen weer kiezen voor deze jeugdherberg, maar eerder voor andere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.