Familietour met Renzy: GPS speurtocht door strand en duinen

0
277

De familietour met Renzy is een originele buitenactiviteit voor het hele gezin. Iris D. ging met haar man en 2 kinderen (5 en 7 jaar) een middag op pad langs de duinen en het strand en genoten met volle teugen.

Familietour met Renzy langs strand en duinen

Op zondagmiddag rijden we naar Lisse om de familietour bij Renzy te gaan rijden. De tour heet: strand en duinen en we gaan rijden in de bijzondere Renault Twizy. De jongste ziet de wagentjes al van ver buiten staan: “kijk, met legerprint!”, hij is meteen enthousiast. Deze auto’s zijn namelijk verre van standaard.

De Renault Twizy is compact en klein, je kunt er maar met zijn tweeën in. Daarnaast heeft deze auto geen ramen, waardoor je echt het gevoel hebt dat je lekker buiten bent. Hij is ook nog eens elektrisch: hij rijdt heel stil en zo is dit een behoorlijk duurzaam uitje. We zijn echt benieuwd!

GPS speurtocht voor de kinderen

Dennis van Renzy ontvangt ons hartelijk en neemt eerst alle aandacht voor de kinderen. Want hoewel zij achterin zitten, hebben ze straks genoeg te doen tijdens de familietour. Ze krijgen allebei een speurtocht mee, afgestemd op hun eigen leeftijd. De oudste moet echt vragen lezen en beantwoorden en de jongste krijgt er een met foto’s en stickers.

Dennis laat ook alvast de schatkist zien met de twee sloten er op: “Als jullie de vragen bij de speurtocht goed beantwoorden, vinden jullie de code om de sloten open te maken.” In de kist zit voor de kinderen namelijk een kado verstopt. Dat laten mijn kinderen zich geen twee keer zeggen en er wordt meteen fanatiek gebladerd in het boekje.

Tot slot krijgen de kinderen ook een walkietalkie om hun nek, zodat ze met elkaar kunnen praten. Ook voor de ouders die rijden wel handig, want zo kun je ook afspreken wanneer je even wilt parkeren of stoppen bijvoorbeeld. De familietour van Renzy is zo echt compleet.

Op pad met een Renault Twizy

Daarna neemt Dennis de tijd om aan ons uit te leggen hoe de Renault Twizy werkt. Wij hebben al ervaring met elektrisch rijden, maar als je dat niet hebt: het is echt heel erg simpel. Beide rijders krijgen een eigen instructie zodat het echt niet fout kan gaan.

Op de TomTom voorin de auto is de route al voorgeprogrammeerd, dus verkeerd rijden is haast onmogelijk. De route zelf is 40 kilometer lang en voert alleen over binnenwegen met een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. De batterij van de Renault Twizy kan ongeveer 70 kilometer rijden dus dat is meer dan genoeg. Daarnaast speelt er een audiotour af in de auto, die aangaat op bepaalde plekken op de route.

familietour renzy03
Uitleg over de Renault Twizy.

GPS speurtocht en audiotour tijdens de familietour van Renzy

Meteen na de eerste rotonde begint de GPS-speurtocht al. Een vriendelijke stem klinkt door de speakers en vertelt over de bloembollenvelden die we zien. Ik ben nog volop bezig om de auto te ontdekken, maar de oudste is al in paniek over de eerste vraag. Want het antwoord zat in het verhaaltje en daar hebben we niet zo goed naar geluisterd.

Gelukkig zijn de vragen afwisselend. Achterin gaat I. via foto’s op zoek naar plekken waar een vraag over gesteld is. Ze stelt de vraag al van tevoren, zodat ik ook mee kan zoeken. En dat werkt perfect. In de andere auto heeft A. een fotospeurtocht. Hij heeft dezelfde foto’s als zijn zus, maar hij moet een sticker plakken als hij de juiste plek heeft gezien. Met de speurtocht hebben de kinderen tijdens de familietour van Renzy echt meer dan genoeg te doen. 

gps speurtocht renzy111
De twee verschillende speurtochten.

Route door oer-Hollands landschap

We rijden als eerste langs de bloembollenvelden. Het is jammer dat ze uitgebloeid zijn, maar ik denk dat het in het voorjaar schitterend is om hier te rijden. Vanzelf gaan deze over in wat meer bos- en duinlandschap. Overal zien we plekken om te stoppen, waar je lekker de duinen in kunt om te wandelen. De GPS-tour geeft naast informatie over de omgeving, ook regelmatig aan wat een goede plek is om te stoppen.

Wij besluiten te stoppen zodra we in Noordwijk zijn. Het is er hartstikke druk, maar we vinden gelukkig toch een parkeerplekje. We lopen naar het strand en gaan even pootje baden. We genieten van een drankje bij een van de strandtenten en gaan dan weer verder.

De route kun je, zonder te stoppen, in ongeveer 1 à 1,5 uur rijden. Maar je hebt ruim 3 uur de tijd, dus het is lekker om zo af en toe even uit te stappen. Een aanrader is bij strandtent Nederzandt, wat meer aan het einde van de route, want daar is een hele leuke speeltuin.

familietour renzy07
Lekker spelen in de zee, kan op heel veel plekken onderweg.
familietour renzy13
De speeltuin bij strandtent Nederzandt is heel erg leuk voor kinderen.

Familietour met Renzy gelukt…… of niet?

Als we terug zijn bij Renzy hebben we nog tijd nodig om de laatste vragen van de familietour op te lossen. De speurtocht voor de oudste had namelijk best wat vragen die zij niet meteen kon oplossen tijdens het rijden. Bijvoorbeeld over Romeinse cijfers of wat moeilijkere vermenigvuldigingen. 

Gelukkig is Dennis de moeilijkste niet en helpt hij een handje. Uiteindelijk zijn alle vragen goed en gaan de twee slotjes op de schatkist open. Hij zit vol met kleinigheidjes en allebei mogen ze wat uitzoeken. Onze kinderen zijn de koning te rijk.

Beide kinderen hebben zeker wel 10 keer gezegd hoe leuk ze het vonden. Zelf vond ik het soms nog wat stressvol met opletten tijdens het rijden en dan ook nog opletten op je TomTom en de audiotour, maar zij waren unaniem heel enthousiast.

familietour renzy11
Zou de code van de speurtocht kloppen zodat de kist open gaat?

Ligging

 

Praktische informatie

Als je een tour wilt doen bij Renzy houd dan rekening met een even gezinssamenstelling. Er kunnen echt maar 2 personen in een auto namelijk. Daarnaast moet degene aan het stuur uiteraard beschikken over een geldig rijbewijs.

Een familietour bij Renzy voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 120 euro (prijspeil 2020). Je kunt starten om 10 uur en om 15 uur, de tour duurt 180 minuten. Je kunt dit doen vanaf 20 mei t/m 31 oktober (data 2020).

De Renault Twizy is klein, maar er is voldoende ruimte om nog een rugzak o.i.d. mee te nemen. Deze kan prima liggen naast de bestuurder. Denk ook aan geschikte kleding, aangezien er geen ramen in de auto zitten. Er is wel een extra dekentje aanwezig voor de passagier achterin.

De speurtocht is in twee variaties verkrijgbaar, voor kinderen die kunnen lezen en die niet kunnen lezen. Er zitten wel wat vragen in die, als kinderen nog wat jonger zijn, niet helemaal zelf kunnen oplossen. Spreek van tevoren af dat je dit doet als je bv. ergens stopt. Je kunt dit echt niet tijdens het rijden oplossen, aangezien je ook op je TomTom moet letten.

Op zomerse dagen en in de vakanties is het in Noordwijk erg druk. Kies er voor om iets verder weg op de route te parkeren, of om het stadje in te rijden, en dan naar het strand te lopen. Twee plekken vinden om te parkeren bij het strand is behoorlijk moeilijk en kan ook stressvol zijn. 

Meer lezen

Wil je meer lezen over uitjes op en rondom het strand in Zuid-Holland? Klik & kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Renzy. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.