Instant vakantiegevoel bij Mooi Twente Lodges in Markelo

Hoognodig toe aan ontspanning kwam Froukje terecht bij Mooi Twente Lodges. En een ontspannen weekend werd het, in de fonkelnieuwe lodge in het natuurrijke buitengebied van Markelo!

Mooi Twente Lodges in Markelo

Als we ons na een lange rit vanuit de randstad bij de receptie van Mooi Twente Lodges melden, worden we hartelijk ontvangen. “De jacuzzi staat al aan en badjassen en handdoeken liggen klaar”, meldt de receptioniste. Zoon (7 jaar) en ik kijken elkaar aan; dit klinkt ons als muziek in de oren. Snel zoeken we ons ‘huisje’, maar wandelend over het terrein begint het ons te dagen. Ons onderkomen voor dit weekend is niet zomaar een huis, het draagt niet voor niets de naam ‘lodge’.

Het kleine park, dat hoort bij camping Landgoed Kattenbergse Hoeve, is nog in aanbouw. Toch ademt het al luxe en rust, door de perken met veldbloemen en een grote diversiteit aan planten. Nieuwsgierig geworden lopen we het paadje op naar onze lodge.

Nieuwsgierig lopen we het paadje op naar ons huis van Mooi Twente Lodges. Het lijkt wel een villa.

Ruim en modern

De inrichting van het huis is modern en het is zeer ruim van opzet. Met twee slaapkamers, twee badkamers, een keuken die van alle gemakken voorzien is en een grote woonkamer, kun je hier prima met vier personen tot ontspanning komen. De sauna, en de jacuzzi op het terras dragen daar natuurlijk ook aan bij.

Mijn zoon rent een snel rondje door de lodge om alles te bekijken, maar wil eigenlijk maar één ding: zijn zwembroek aan en het bubbelbad in. Nog geen tien minuten na aankomst zit hij heerlijk te chillen in de jacuzzi en als hij me uitnodigt erbij te komen, zeg ik natuurlijk geen nee.

De lodge is ruim, en modern ingericht.
De lodge is ruim, en modern ingericht.
Heel gaaf detail, een doorkijkhaard. Hij heeft warmte en gezelligheid in de huiskamer én op het terras.
Heel gaaf detail, een doorkijkhaard. Hij geeft warmte en gezelligheid in de huiskamer én op het terras.
Het is bijna jammer dat we er ook af en toe op uit 'moeten'. Het liefst zouden de kinderen de hele dag willen bubbelen in het warme water.
Het is bijna jammer dat we er ook af en toe op uit ‘moeten’. Het liefst zouden we de hele dag willen bubbelen in het warme water.

Kinderen zijn de baas

Dat Twente prachtig is, wisten we al, toch ben ik ook nu weer verrast door de omgeving. We laten de auto lekker op de camping en nemen de benenwagen naar Markelo voor wat boodschappen. Het is een route van ongeveer 2,5 kilometer langs rustige weggetjes. Het glooiende landschap doet me een beetje denken aan Frankrijk en een enorm vakantiegevoel overvalt me.

Wat ook leuk is: deze zomer (2022) zijn kinderen de baas in Hof van Twente, de gemeente waar ook Markelo bij hoort. Kijk voor alle activiteiten speciaal voor kinderen op de website van Hof van Twente.

De omgeving waarin de Mooi Twente Lodges liggen is echt prachtig. We wandelen door een glooiend landschap naar Markelo.
De omgeving waarin de Mooi Twente Lodges liggen is echt prachtig. We wandelen door een glooiend landschap naar Markelo.
Te voet boodschappen doen in het dorp is een fijn uitje.
Te voet boodschappen doen in het dorp is een fijn uitje.

Landgoed Kattenbergse Hoeve

Camping Landgoed Kattenbergse Hoeve ligt op een royaal terrein. Er zijn honderd jaarplaatsen, met huisjes en tuinen die door de eigenaren naar eigen smaak zijn ingericht. In het midden van het terrein is een groot kampeerveld met veertig plekken en er is een klein aantal ingerichte tenten te huur. In het hoogseizoen is er een animatieprogramma, er is een zwembad en een mooie speeltuin. 

Voor mijn zoon is het hoogtepunt van de camping dat je een ontbijt kunt bestellen. Hij is in Hof van Twente de baas, dus dat doen we dan ook een ochtend. Hij geniet met volle teugen van zijn lekkere broodjes.

We bestellen een ontbijt op de camping. Wij halen het zelf op, maar je kunt het ook laten bezorgen bij je lodge. Nog meer luxe!
We bestellen een ontbijt op de camping. Wij halen het zelf op, maar je kunt het ook laten bezorgen bij je lodge. Nog meer luxe!
De hoofdgebouwen van Landgoed Kattenbergse hoeve waarop de Mooi Twente Lodges staan. Met kleine winkel en restaurant.
De hoofdgebouwen van Landgoed Kattenbergse hoeve waarop de Mooi Twente Lodges staan. Met kleine winkel en restaurant.
Airtrampoline, altijd goed. De camping heeft een zwembad en een leuke speeltuin.
Airtrampoline, altijd goed. De camping heeft een zwembad en een leuke speeltuin.

Oorlogswandeling door het bos

Tussen de folders die we bij de receptie kregen, vinden we de wandelroute ‘Sporen van de Tweede Wereldoorlog’. Ons weekend hier is veel te kort om alles in de omgeving te doen, maar voor mijn zoon staat vast dat we deze wandeling zeker moeten maken: “Ik hou van geschiedenis en dit is een geschiedeniswandeling.” Met een afstand van 3,5 kilometer is de wandeling prima te doen met kinderen, dus we besluiten ervoor te gaan.

De 7-jarige wordt niet teleurgesteld, de wandeling leert hem een heleboel over hoe het er in Markelo en omgeving aan toeging in de oorlog. Vanaf Mooi Twente Lodges lopen we naar het campingrestaurant. Daar, bij de zij-ingang van de camping, start de route. Deze voert ons langs een bomkrater, we lopen een stukje door de loopgraven van destijds en ontdekken een onderduikershol. Vooral dit laatste maakt grote indruk. Het hol is muf, klein en donker. Dat hier mensen heel lang verstopt zaten is bijna niet voor te stellen.

Maar niet alleen mijn kind is onder de indruk. Ik ook. De wandeling is heerlijk, we struinen bergop, bergaf over bospaadjes, horen de vogels, snuiven het groen. Te weten dat destijds hevig gevochten is, dat de vijand alle bomen kapte om goed uitzicht vanaf de berg te hebben en alle Joodse mensen uit Markelo zijn weggevoerd is in deze omgeving een bijna surrealistisch besef.

Een bomscherf en een bomkrater maken grote indruk op de 7-jarige.
Een bomscherf en een bomkrater maken grote indruk op de 7-jarige.
De wandelroute Sporen WO2 is een mooi en met 3,5 kilometer over leuke bospaden goed te doen voor kinderen.
De wandelroute Sporen van de Tweede Wereldoorlog is mooi en met 3,5 kilometer over leuke bospaden goed te doen voor kinderen.

Terras met speeltuin: goed idee

Met lichte tegenzin pakken we na twee nachtjes ons boeltje weer in. Vlak voor we de snelweg opdraaien en het Twentse land achter ons laten, maken we nog een pitstop op het terras van De Poppe. Het terras is trekpleister voor fietsers en andere recreanten, dus ik kan me voorstellen dat het er op een weekenddag behoorlijk druk kan zijn. 

Wij vinden nog een plekje en terwijl mijn kind wacht op zijn frietjes, duikt hij snel de speeltuin in. De Poppe is misschien niet de meest idyllische plek in de omgeving, maar zoals iedere ouder weet: een speeltuin naast het terras is een enorme pre. Op je gemak koffiedrinken en bijkletsen terwijl het kroost zich uitleeft op de glijbaan is iets wat je jezelf gewoon af en toe cadeau moet doen.

We lunchen een keer op terras van De Poppe, een bekend restaurant in de buurt. Fijn als de kinderen lekker kunnen spelen terwijl je op de bestelling wacht.
We lunchen een keer op terras van De Poppe, een bekend restaurant in de buurt. Fijn als de kinderen lekker kunnen spelen terwijl je op de bestelling wacht.

Meer informatie over Mooi Twente Lodges 

De lodges liggen zoals eerder gezegd op een apart terrein naast camping Landgoed Kattenbergse Hoeve. Als gast van de Mooi Twente Lodges kun je ook gebruik maken van de faciliteiten van de camping: onder andere speeltuin, zwembad en restaurant. Bij de receptie zijn allerlei folders met informatie over de regio te verkrijgen.

De huisjes zijn zeventig vierkante meter en hebben twee slaapkamers, twee badkamers, een sauna en een groot terras met jacuzzi. Handdoeken en badjassen zijn bij de prijs inbegrepen. Een vakantie in deze lodge is geen low-budgetuitje, maar je baadt dan ook in luxe. In het hoogseizoen betaal je bijvoorbeeld 1915,50 euro voor vijf nachten (prijspeil juni 2022). Omdat het terrein nog in aanleg is, geldt de komende periode een korting van 35 procent op alle boekingen. Kijk voor alle actuele prijzen op de website van Mooi Twente Lodges.

De camping ligt net buiten het dorp Markelo. De wandeling naar het dorp is 2,5 kilometer, uiteraard is het ook met auto (gratis parkeren) en fiets goed te bereiken. Het dorp heeft onder meer twee supermarkten, een bakker en een drogist. In en rond Markelo zijn diverse restaurants, wandelroutes en andere (actieve) uitstapjes te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Visit Twente.

Ligging Mooi Twente Lodges in Markelo

Meer lezen

Meer lezen over vakanties in het oosten van het land? Bekijk dan ook deze blogs:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Marketing Oost. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelWindscherm voor op de camping
Volgend artikelBijzonder overnachten met kinderen in Nederland en Europa: 27 tips!
Voor Froukje, Pascale en hun jongens (2011 en 2015) begint de vakantie al als ze in hun (iets te) kleine auto stappen. Op weg naar avontuur! Ze zijn alle vier dol op kleine avonturen, zoals zandkastelen bouwen op het strand of een speurtocht door een museum, maar ook grotere plannen worden altijd met gejuich ontvangen. Dus reist het gezin regelmatig naar onbekende plekken in Nederland en daarbuiten. Froukje is niet alleen blogger bij KidsErOpUit, maar ook redacteur Scandinavië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.