Wandelroutes in Flevoland, onze tips voor wandelen met kinderen

0
268
Camiel krijgt er steeds meer handigheid in.
Camiel krijgt er steeds meer handigheid in.

Op zoek naar wandelroutes in Flevoland? Bij KidsErOpUit hebben we inmiddels aardig wat gewandeld met kinderen. We delen in dit blog onze eigen ervaringen met korte wandelroutes in Flevoland en hebben ook andere mooie wandelingen voor jullie verzameld.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

 

Wandelroutes in Flevoland

Als je niet weet waar je moet zoeken, is het best lastig om kindvriendelijke en/of korte wandelroutes in Flevoland te vinden. Inmiddels weten wij wel waar we deze wandelingen kunnen vinden, dus hebben we ze allemaal hier verzameld voor jullie.

Wil je graag goed voorbereid gaan wandelen? Dan adviseren we om voor de kinderen wandelschoenen en een softshell jas aan te schaffen. Beide maken bij ons deel uit van de vaste vakantiegarderobe en worden ook met wandelingen in Nederland gebruikt.

Veel wandelplezier!

#wandelkids

#wandelkids is een initiatief van KidsErOpUit om het wandelen leuker te maken. Even een frisse neus halen en bewegen, zonder dat je met veel mensen bij elkaar bent. Met #wandelkids doen we het volgende om jou te helpen:

  • De komende periode delen we op onze website per provincie jullie en onze tips voor wandelroutes. In dit blog lees je bijvoorbeeld de wandelroutes in Drenthe.
  • Op https://kidseropuit.nl/wandelen/ staan al veel ideeën.
  • Ga jij wandelen? Gebruik dan #wandelkids op Instagram en tag @kidseropuit. Wij delen het dan in onze Instastory.
  • Na elke wandeling kunnen jullie op deze #wandelkids plaat een vakje inkleuren. Krijg jij ‘m helemaal vol?

De #wandelkids plaat is gratis te downloaden voor onze nieuwsbriefabonnees! Het benodigde wachtwoord staat altijd onderaan in de nieuwsbrief.

Download hier de #wandelkids plaat

Ben je nog geen abonnee? Dan kun je je alsnog inschrijven op onze nieuwsbrief. Deze komt gemiddeld een keer per maand uit. In de bevestigingsmail die je daarna krijgt staat het wachtwoord dat je nodig hebt om de #wandelkids plaat te downloaden.

En dan nu onze én jullie tips voor wandelroutes in Flevoland die leuk zijn om met kinderen te doen.

Het Belevenissenbos in Lelystad

Het Belevenissenbos in Lelystad is de leukste plek om buiten te spelen in Nederland! Er gaan twee wandelroutes door het Belevenissenbos in Lelystad en deze kan je met elkaar combineren tot een rondwandeling. Je volgt dan de oranje en de gele route. 

Parkeren en de entree zijn gratis van het Belevenissenbos in Lelystad. Wel wordt er een kleine vrijwillige vergoeding gevraagd voor het onderhoud van het bos. Bij de ingang staat een snackkar en er zijn twee toiletten. De speeltoestellen in het Belevenissenbos zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er is geen begeleiding aanwezig en je speelt er op eigen risico.

Meer lezen? Ga dan naar ons uitgebreide blogartikel over het Belevenissenbos in Lelystad

Belevenissenbos wandelroutes in Flevoland is een van de leukste wandelroutes in Flevoland met kinderen
Wandelen in het Belevenissenbos in Lelystad

Wandelen op Werelderfgoed Schokland

Werelderfgoed Schokland is een eiland op het droge in het polderlandschap van de Noordoostpolder in Flevoland. Behalve diverse wandelroutes tussen de 6 en 11 kilometer, is er ook een 8 kilometer lange rugzakroute ‘van gletsjer tot bosgrond’ voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Deze route kost 2,50 euro per kind, meer informatie vind je hier

Bezoek aansluitend het Openluchtmuseum, meer daarover vind je in dit uitgebreide blogartikel over ons bezoek aan Schokland

met kinderen naar schokland wandelroutes voor kinderen in flevoland
Wandelen op Schokland

Wandelen in het Waterloopbos

Ken jij het Waterloopbos al? Dit is een historisch openlucht laboratorium in de buurt van Marknesse. In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Je vindt er bijvoorbeeld restanten van het onderzoek naar de Deltawerken. Er zijn diverse wandelroutes, voor kinderen is de OERRR route het leukst. Deze rondwandeling van drie kilometer neemt je mee naar de leukste plekken van het polderbos. Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten

Wandeling vanuit Buitencentrum Almeerderhout

Op Stadslandgoed De Kemphaan vind je Buitencentrum Almeerderhout, een centrum waar je verschillende leuke activiteiten kan doen! Een fijne plek met overal natuur om je heen, waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Leer sporen van de bever herkennen, leef je uit in het Zuiderzee speelbos, zoek het hoger op in het klimpark van Fun Forest of loop één van de doe-paden uitgezet door de boswachter. Kijk op deze website voor meer informatie

Verder lezen? Dat kan in ons uitgebreide blog over Stadslandgoed De Kemphaan

wandelen in flevoland bij stadslandgoed de kemphaan
Stadslandgoed De Kemphaan

Op zoek naar kindvriendelijke wandelingen in Flevoland

Wij zijn ontzettend blij met de tips en aanvullingen die we van lezers krijgen. Dank jullie wel hiervoor!

Heb jij aanvullingen op dit lijstje op basis van eigen ervaringen en wil je deze met ons delen? Stuur dan een kort tekstje (vergelijkbaar met hierboven) en een eigen liggende foto naar info@kidseropuit.nl. De komende tijd zullen we dit blog regelmatig bijwerken met jullie tips.

Meer wandelroutes voor kinderen in Flevoland

Deze lijst met wandelroutes in Flevoland is een eerste aanzet. Zit er niet bij wat je zoekt, dan raden we aan om eens op een van onderstaande websites te kijken:

Wandelen met een smartphone of speurtocht

Leuke wandel apps voor kinderen zijn:

Verder is Speurroutes.nl een site om eens te kijken. Hier kun je tegen betaling een speurroute door een stad downloaden of laten versturen.

Wandelen met kinderen checklist: dit moet mee!

Alhoewel je voor wandelen natuurlijk niet heel veel nodig hebt, is het toch wel handig als je goed voorbereid op pad gaat. Vooral op langere afstanden en regenachtige dagen zijn de volgende items onmisbaar:

Wandelen wordt extra leuk als je kinderen de volgende items in hun rugzak kunnen stoppen:

Onze favoriete winkels om wandelspullen voor kinderen te kopen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips over wandelen met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.