Disney on Ice 2018: onvergetelijke avonturen vol magie en betovering

De sprookjes van Disney zijn magische en onvergetelijke avonturen. Disney on Ice zorgt er elk jaar voor dat deze prachtige verhalen op het ijs terecht komen. Blogger Iris D.  bekeek met haar dochter de voorstelling van Disney on Ice 2018: Onvergetelijke avonturen.

Disney on Ice 2018: onvergetelijke avonturen vol magie en betovering

Voor mijn oudste dochter hebben Disney sprookjes iets magisch. De prinsessen zijn torenhoog favoriet en haar Elsa-jurk komt meteen uit de kast. De hele middag zegt ze: “Ik ben zo zenuwachtig mama! Ik heb kriebels in mijn buik”. Als we aankomen moet alle energie eruit: vol overgave zingend en huppelend gaan we op weg naar de hal.

We komen binnen in een hal vol merchandising. Van tevoren heb ik al gezegd dat we niets kopen, dus het blijft bij kijken. En dat is maar goed ook want er staan minimaal 10 kramen vol met de mooiste, glinsterende spullen.

We lopen naar onze plaatsen op de zijtribune. We kunnen zo de ijsbaan goed zien en I. bewondert het immens grote, rode gordijn van Disney on Ice 2018. Ze kan niet wachten. We horen de klanken van ‘Let it Go’. “Het is toch niet in het Engels, mama?” Om eerlijk te zijn weet ik dat niet. Maar als de eerste artiesten het ijs op komen blijkt dat die gewoon Nederlands praten.

De kramen vol mooie Disney spullen worden goed bekeken.
De kramen vol mooie Disney spullen worden goed bekeken.
De cheerleaders warmen de zaal op voor de show.
De cheerleaders warmen de zaal op voor de show.

Opwarmen met de Leeuwenkoning

Als publiek worden we opgewarmd door een paar schaatsers die kunstjes doen met boemerangs op het ijs. Ook komen er cheerleaders die ons enthousiasmeren met een dansje. Het is gaaf om naar te kijken, maar daar komen we niet voor.

Dan komen eindelijk Mickey, Minnie, Donald en Goofy het ijs op. Ze zwaaien en dansen, de show is begonnen. Ze vinden in een hoek van de ijsbaan een schatkist met daarin allemaal attributen en een boek. Daarin staat dat ze op zoek moeten naar de grootste schat op aarde. De verschillende Disney verhalen helpen ze daarbij. Want elke hoofdrolspeler of verhaal leert ze een belangrijke ‘schat’, oftewel eigenschap die nodig is in het leven.

Als eerste zien we het sprookje van de Leeuwenkoning. Meteen wordt er goed uitgepakt, want door het grote gordijn komt een enorm decorstuk: de grote rots uit de film. In het kort wordt het verhaal nagespeeld. De belangrijkste stukken uit de film worden als een soort musical nagespeeld op het ijs. De schaatsers acteren dus ook.

Niets is te gek, want we zien giraffen, zebra’s en andere dieren die door de schaatsers uitgebeeld worden. Maar ook de show die Simba en Nala samen weggeven is geweldig om naar te kijken.

De klassieke Disneyfiguren Mickey en Goofy openen Disney on Ice 2018.
De klassieke Disneyfiguren Mickey en Goofy openen Disney on Ice 2018.
De Leeuwenkoning is het eerste sprookje wat we zien.
De Leeuwenkoning is het eerste sprookje wat we zien.
Simba en Nala op de grote rots uit de Leeuwenkoning.
Simba en Nala op de grote rots uit de Leeuwenkoning.

Bijna alle Disney prinsessen

In het gedeelte voor de pauze komen haast alle Disney prinsessen voorbij. We zien Sneeuwitje, Ariël en Rapunzel. Samen met hun prinsen. Maar het spektakel komt als Mickey en Minnie in de schatkist de toverlamp vinden. Het sprookje van Aladdin is aan de beurt.

De geest uit de lamp zorgt voor de vrolijke noot en grappige situaties. Maar wat een show wordt er neergezet. Er komt een heus paleis tevoorschijn van achter het gordijn. En dan komt Aladdin ook nog eens binnen op een levensgrote olifant. Mijn dochter weet niet meer waar ze moet kijken.

Overal glitter en kleuren en danseressen. Ze zingen, springen, dansen. Echt zoals je van Disney mag verwachten. Als afsluiter voor de pauze komen alle traditionele Disney prinsessen op het ijs. Sneeuwitje, Assepoester, Belle en nog veel meer.

De zeven dwergen uit het sprookje van Sneeuwitje.
De zeven dwergen uit het sprookje van Sneeuwitje.
Aladdin komt binnen op een levensgrote olifant!
Aladdin komt binnen op een levensgrote olifant!
De fluorescerende onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin.
De fluorescerende onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin.
Oude en nieuwe sprookjes dansen samen op het ijs.
Oude en nieuwe sprookjes dansen samen op het ijs.
Alle Disney prinsen en prinsessen zorgen voor een gave dans voor de pauze.
Alle Disney prinsen en prinsessen zorgen voor een gave dans voor de pauze.

En Frozen dan?

In de pauze zegt mijn dochter: “Ik heb Elsa net niet gezien hoor, op het ijs. Ik hoop wel dat ze nog komt.” Vol verwachting gaat ze na wat te drinken dan ook weer op haar stoeltje zitten. We zien Finding Dory de revue passeren. Deze kostuums zijn echt heel grappig met de grote ogen aan de voorkant.

Toy Story komt ook op het ijs. Dit is voor haar een onbekend verhaal, maar zeker niet minder leuk om te kijken. En dan, dan is het zo ver. Eindelijk kom daar Anna het ijs op. Het kasteel van Arendelle verschijnt op de achtergrond en het slotstuk gaat beginnen. 

In tegenstelling tot sommige andere sprookjes, wordt het hele verhaal nagespeeld. Van het spelen in het kasteel, tot de vlucht van Elsa en de vrolijke noot van Olaf, alles zit erin. Uit vele kelen worden de liedjes luidkeels meegezongen. Wat een spektakel! 

Anna en haar prins, het verhaal begint.
Anna en haar prins, het verhaal begint.
Frozen is het afsluitende sprookje, compleet met sneeuw natuurlijk.
Frozen is het afsluitende sprookje, compleet met sneeuw natuurlijk.
De solo van Elsa op de bekende song: 'Laat het los' is spectaculair.
De solo van Elsa op de bekende song: ‘Laat het los’ is spectaculair.
Het spectaculaire ijskasteel van Elsa uit Frozen.
Het spectaculaire ijskasteel van Elsa uit Frozen.
De hoofdrolspeelsters: Anna en Elsa.
De hoofdrolspeelsters: Anna en Elsa.

De grote finale van Disney on Ice

Maar als alles goed is afgelopen is de show nog niet afgelopen. Het is niet voor niets Disney on Ice. Dus op de laatste klanken van ‘Laat het Los’ komen alle artiesten uit de sprookjes die we die avond hebben gezien de ijsbaan weer op. 

Samen sluiten ze Disney on Ice 2018: Onvergetelijke avonturen af. Glunderend blijven we achter op de tribune. Als ik mijn dochter vraag wat ze het mooiste vond kan ze eigenlijk geen antwoord geven, alles was mooi. En daar kan ik haar geen ongelijk in geven. Maar als ze toch moet kiezen, dan toch maar… inderdaad Frozen.

De grote finale met alle Disney figuren op het ijs.
De grote finale met alle Disney figuren op het ijs.

Praktische informatie

De show duurt 2 uur. Maar dit is zeker niet te lang. Er is continue actie en van alles te zien. Na 1 uur is er een pauze van ongeveer 15 minuten. Net genoeg om te plassen of om iets te drinken te halen. Om eerlijk te zijn komen er dit jaar wel heel veel prinsessen aan bod, dus of jongens het ook zo leuk vinden dat zul je per kind moeten bekijken.

Bij binnenkomst is er een tassencontrole. Je mag geen eten of drinken mee naar binnen nemen. Bij de diverse stands kun je wel drinken kopen. Ook is er popcorn en suikerspin te koop, maar houd rekening met hoge prijzen. Voor een flesje drinken betaal je 3,50 euro en voor een klein bakje popcorn 4 euro. 

De merchandise is ontzettend mooi. Maar je betaalt er wel de hoofdprijs voor. Dat is jammer, want voor kleine kinderen is dit moeilijk te begrijpen. Op de foto met een kartonnen Elsa kost bijvoorbeeld 8 euro, lichtgevende Minnie Mouse oren 19 euro en een zak suikerspin 9 euro.

Wij bezochten de show in Rotterdam. Parkeren bij Ahoy kost 13 euro. Maar als je parkeert bij het tegenovergelegen Zuidplein kost dat je 1 euro per 20 minuten. Zo ben je dus goedkoper uit. Het is wel een minuutje of 10 lopen naar Ahoy.

Disney on Ice is in 2018 van 12 t/m 16 december te zien in Ahoy Rotterdam. Daarna kun je de ijsshow van 22 t/m 30 december in de Jaarbeurs in Utrecht bekijken. Losse entreekaartjes beginnen van 23,50 euro per stuk. Een Family Pack voor 4 personen (incl popcorn en een programmaboek) is te koop vanaf 86 euro. Tickets zijn te bestellen via de website van Disney on Ice.

Meer informatie

Op zoek naar meer theatervoorstelling in het seizoen 2018/2019? Klik en kijk voor meer informatie.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de voorstelling van Disney on Ice op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. Ik had ook vier pakjes drinken, twee Doppers en een grote zak popcorn mee en daar werd niks van gezegd bij de tassencontrole.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.