Favoriete citytrips met kinderen

1
317
Citytrip Praag met kinderen

Citytrips met kinderen zijn leuk! Ben jij nieuwsgierig wat de favoriete citytrip-bestemmingen zijn van het KidsErOpUit-team? Of zoek jij een leuke stad voor je eerste stedentrip met kinderen? Lees dan verder.

Dit blog is in 2015 geschreven en in 2020 voorzien van een update

Favoriete citytrips met kinderen van Saskia: Rotterdam en Stockholm

Ik speel direct vals, want ik heb twee favoriete steden. In Nederland is dat Rotterdam en in het buitenland Stockholm.

Rotterdam is ontzettend veelzijdig en op een relatief korte afstand van elkaar is er heel veel te zien. Je kan er origineel overnachten (in de SS Rotterdam of in de kubuswoningen) en ontzettend lekker eten (mijn favoriet: Bazaar aan de Witte de Withstraat).

Wij wonen zelf in een kleine stad met een historisch centrum, dus hoogbouw en wolkenkrabbers kenden M. en C. eerst niet. Ze keken hun ogen uit in Rotterdam.

Stockholm is heel anders, maar ook erg geschikt voor een citytrip met kinderen. Het historische centrum is niet te groot, dus met kinderen kan er ook fijn doorheen struinen. Vlakbij ligt het parkachtige eiland Djurgarden met heel veel gave musea zoals Skansen, Vasa Museet en Junibäcken.

Maar als je even de stad uit wil, dan kan dat ook makkelijk. De archipel van Stockholm biedt daar heel veel mogelijkheden voor.

 

Citytrips met kinderen Rotterdam

Citytrips met kinderen Stockholm Junbacken

Stockholm stedentrip met kinderen

Stockholm citytrip met kids

Favoriete citytrip met kinderen van Suzanne: Clermont-Ferrand

Ik heb nog niet veel stedentrips gedaan met de kinderen. We houden meer van sportieve uitjes, wandelingen in de natuur en oude gezellige middeleeuwse dorpjes en braderieën. Maar als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik voor Clermont-Ferrand, de provinciehoofdstad van de Auvergne.

Vorig jaar stonden we op een camping in het noorden van de Auvergne en mijn zus stond met haar gezin een eind zuidelijker. We spraken toen af om gezamenlijk met onze kinderen een dagje naar Clermont-Ferrand te gaan. Onze ontmoetingsplek was ’s ochtends bij de Office du Tourisme.

Vanaf daar hebben we een stadswandeling door de oude stad gedaan. Heerlijk dwalen door de straten, kerken bekijken, over vele pleinen langs vele leuke fonteinen, waar de kinderen heerlijk mee konden spelen. Onderweg gezellig op één van de vele knusse terrasjes lunchen en tot slot naar het winkelcentrum bij onze parkeergarage.

Hier zaten twee geweldige winkels naast elkaar, onder andere Okaido. Okaido is een leuk Frans kinderkledingmerk met betaalbare prijzen (categorie H&M) en is in elke Franse stad wel te vinden. Uiteraard werd er flink ingeslagen door mijn zus en mij. Een mooie afsluiting van de dag. Clermont-Ferrand is een mooie stad, met een gezellige sfeer en heeft ons enorm verrast!

Clermont Ferrand met kinderen

 

Clermont Ferrand met kids

Clermont Ferrand met kids

Clermont Ferrand kinderen

Clermont Ferrand bezoeken met kinderen

 

Favoriete citytrip met kinderen van Lineke: Stockholm

Stockholm by far. Hoewel wij heel graag Duitse steden bezoeken is Stockholm de meest kind en gezinsvriendelijke stad waar ik geweest ben. Van bus tot dierentuin tot museum…. als kind voel je je welkom en BEN je ook welkom.

Ik ben er met onze oudste zoon geweest, maar een paar dagen, maar oh wat hebben we het leuk gehad. Skansen openluchtmuseum en zoo…. adembenemend mooi en relaxed. En kindermuseum Junibäcken… Saskia heeft het allemaal al eens beschreven in haar Zweden blogs en het is echt fantastisch. Dus ja… Stockholm is een must om met je kids te bezoeken!

 

 

Stockholm met kids

Favoriete citytrip met kinderen van Marije: Praag

De mooiste citytrip die ik heb mee mogen maken met gezin was onze 5 daagse citytrip naar Praag midden in de winter… E. was toen net 2 en de zomer daarvoor waren wij in Tsjechië op vakantie en toen waren wij 1 dag in super toeristisch zomers Praag.

We gingen met de trein en toen we eenmaal daar waren hadden we maar 3 uur om Praag in te gaan want daarna moesten we de trein terug al hebben (hoezo foute planning!) dus herkansing in de winter met het vliegtuig deze keer.

Jeetje wat was Praag ontzettend gaaf in de winter!!! Betoverend mooi onder een laagje sneeuw en zo gastvrij en vriendelijk voor die paar toeristen die er waren. De rivier de Moldau, de Karelsbrug, de joodse wijk, Josefov en de oude joodse begraafplaats, de burcht van Praag en natuurlijk Staré Mesto, de oude stad… Echt we konden nog wel een aantal dagen rondstruinen in deze stad!

 

Naar Praag vliegen met kinderen

 

Praag met kids

 

Praag met kinderen

 

Stedentrip Praag met kinderen

 

Citytrip Praag met kinderen

Winterse citytrip Praag

 

 

Favoriete citytrips met kinderen van Fieke: Rotterdam, Avignon en Sienna

Sinds wij kinderen hebben blijven we op vakantie steden bezoeken, zoals we altijd met zijn tweeën ook deden en doen. Een echt favoriete stad met kinderen heb ik nog niet. Afgelopen jaar wel voor het eerst op citytrip geweest met de kinderen naar Rotterdam, deze stad is zo anders dan andere steden in Nederland en heeft daarnaast veel diversiteit te bieden (Spido, oude en nieuwe gebouwen, haven, musea).

Maar ook steden als Avignon en Sienna vond ik erg leuk om met kinderen te bezoeken. Heerlijk ronddwalen door oude binnensteden, genieten van de straatmuzikanten, fonteinen mooie gebouwen, etc.

De kinderen lopen kleine steegjes in en brengen je op bijzonder mooie plekjes. Ergens lunchen met lokale gerechten maakt zo’n stadsbezoek wel af. Nu de kinderen wat groter worden zullen we ook steeds meer echt dingen gaan doen of bezoeken, maar ik blijf erbij dat je een stad het beste kan ‘voelen’ door er te lopen, zitten, kijken en proeven. En volgens mij zijn er dan heel veel mooie steden om met kinderen te bezoeken.

Citytrip Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen

Wat is jouw favoriete citytrip bestemming als je met de kinderen er op uit gaat?

Meer lezen

Al zin gekregen in een citytrip met kinderen? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.