Uit de oude doos: kamperen bij de boer in Aalten in 1989

0
90
Kamperen bij de boer in Aalten in 1989: hier zit ik met m'n broertje en zusje voor onze Holtkamper vouwwagen.
Kamperen bij de boer in Aalten in 1989: hier zit ik met m'n broertje en zusje voor onze Holtkamper vouwwagen.

Kamperen bij de boer in Aalten in 1989: hier zit ik met m'n broertje en zusje voor onze Holtkamper vouwwagen.
Kamperen bij de boer in Aalten in 1989: hier zit ik met m’n broertje en zusje voor onze Holtkamper vouwwagen.

1989: kamperen bij de boer in Aalten

Herinneren jullie je nog het ontzettend leuke stukje van mijn moeder over haar vakantie in Nijverdal in 1959? Het meest bijzondere was dat ze nog steeds goed bevriend is met de penvriendin van toen. Ik heb ook een tijdje een penvriendin gehad. Nu zou ik haar niet meer herkennen. Want zoals dat met de meeste penvriendinnen gaat, verwaterde het contact. We hebben het hier namelijk over de tijd dat er nog geen e-mail en social media waren…. Vroeggûh, zeg maar.

Pinksteren 1989 kampeerden we bij de boer in Aalten. Natuurlijk keken we bij de koeien en kliederden we met water in een nabij gelegen sloot. Van de camping zelf kan ik me weinig herinneren, behalve dat we op een grasveld stonden. Tja, daar zijn er meer van. Ik kon de camping dus nu niet terugvinden. Wel jammer, want een paar jaar geleden was ik bij de SVR-beurs en daar heb ik nog staan praten met de eigenaren van de camping. Zelfs de folder van de camping meegenomen, maar die zal ik bij een recente opruimactie vermoedelijk hebben weggegooid.

Maar goed, terug naar de penvriendin. De boer had een dochter van mijn leeftijd en met haar ben ik een tijdje penvriendin mee geweest. Ik weet niet meer hoelang we het hebben volgehouden, maar het zijn zeker meerdere brieven geweest. Toen ik haar ouders op de SVR-beurs sprak wisten ze ook nog wie ik was en dat ik een tijdje met hun dochter had geschreven. Ik vond het leuk om te horen hoe het nu met haar was, maar vooral vond ik het bijzonder om ruim 20 jaar na onze vakantie deze vriendelijke campingeigenaren weer tegen te komen.

Zo klein is de wereld dus.

Heb jij vroeger ook een penvriendin gehad? Is dat contact ook verwaterd of is er toch iets van over gebleven? Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.