Uit de oude doos: pre-historisch kamp bij Eindhoven 1989

2
278
1989: pre-historisch kamp bij Eindhoven
1989: pre-historisch kamp bij Eindhoven

1989: pre-historisch kamp bij Eindhoven
1989: pre-historisch kamp bij Eindhoven

1989: pre-historisch kamp bij Eindhoven

Terug naar 1989. We waren op vakantie in Oisterwijk. Volgens mij kampeerden we op NIVON-camping Morgenrood waar we echt in de bossen stonden met onze vouwwagen. Ik was bijna 11, mijn broertje net 9 en m’n zusje 5. De beschrijving in het fotoalbum vertelt dat we het pre-historisch kamp bij Eindhoven bezochten.

Nu ik deze foto zie komt er één herinnering heel duidelijk terug. Ik weet nog heel goed dat ze uitgeholde boomstammen hadden die gebruikt werden als boot. Blijkbaar heeft dat indruk gemaakt. Ook herinner ik me enkele pre-historische boerderijen. In mijn herinnering is het een kleinere versie van het Archeon.

Op de foto zie ik dat het heeft geregend en opeens vraag ik me af hoe het weer tijdens deze vakantie was, ergens staat me bij dat het weer niet zo best was. Altijd jammer als het tijdens een kampeervakantie met kinderen regent…. Maar goed, misschien herinner ik het me verkeerd.

Ik was nieuwsgierig of dit pre-historische kamp nog steeds bestaat. Het zou leuk zijn om er een keer met de kinderen heen te gaan. Even intikken in Google en zie daar: Eindhoven Museum. Het bestaat nog steeds en in de schoolvakanties en weekenden is er van alles te beleven. Met Museumkaart zelfs gratis te bezoeken.

Eindhoven Museum gaat op ons lijstje van musea die we willen bekijken. Bij jou ook?

Meer lezen

Zin in meer oude vakantiefoto’s? Klik & kijk hier:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.