Uit de oude doos: Hoek van Holland in 1989

Hoek van Holland
Hoek van Holland

In 1989 in Hoek van Holland

10 jaar oud was ik en samen met mijn moeder ging ik in het voorjaar van 1989 een weekend naar Den Haag en Hoek van Holland. Over Den Haag een andere keer meer. Waarom ik naar Hoek van Holland wilde? De naam sprak tot de verbeelding en daar zou je alle grote boten zien die naar Rotterdam varen.

Hoek van Holland. Lees de naam eens goed. Dat moet toch een bijzondere plek zijn. Een echte hoek van Nederland. In de praktijk bleek er natuurlijk geen keurige hoek van 90 graden te zijn. Dat was toch een deceptie. Fascinerend vond ik het dat het echt een uithoek van Nederland is. Als je in Hoek van Holland bent kan je niet verder. Je kan alleen terug.

In mijn herinnering viel het aantal voorbij varende boten tegen. Geen idee of dat klopt. Op de foto is wel een boot zichtbaar. Ik had het imposanter verwacht, maar misschien leken de boten wel kleiner door het grote water waarin ze voorbij varen. Ik hou van grote boten. Kan er uren naar kijken. Zal ik ook ongeveer 10 jaar oud geweest zijn toen ik in m’n eentje naar het Noorzeekanaal fietste om boten te kijken? Of was ik toen ouder? Als moeder zijnde hoop ik het laatste, maar zeker weten doe ik het niet. Ik zou zomaar net zo’n drang naar zelfstandigheid gehad kunnen hebben als mijn eigen dochter. Maar goed, terug naar dat Noordzeekanaal. Dat is een smal kanaal en dan lijken die grote boten natuurlijk groter.

Ook al viel Hoek van Holland in mijn herinnering tegen, ik ben wel blij dat ik er geweest ben. Sommige plekken van je eigen land moet je ervaren hebben en voor mij hoort daar ook deze plaats met de intrigerende naam bij.

Ben jij al eens in Hoek van Holland geweest? Wat vond je ervan?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

 

Vorig artikelVerlanglijstje voor Sinterklaas: onze top 10
Volgend artikelHoeve Krekelberg: kamperen in Zuid-Limburg
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

1 REACTIE

  1. Mooi verhaal! Het klopt hoor. Soms lijkt het bijna spits te zijn op de Nieuwe Waterweg, maar lang niet altijd. Het neemt niet weg dat de grootste schepen van de wereld Rotterdam aandoen. De reden hiervoor is niet alleen de hierboven aangehaalde ruimte, maar ook de diepte.

    1989 is best lang geleden. Tijd voor een herhaling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.