Uit de oude doos: de Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989

2
221
De Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989.
De Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989.

De Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989.
De Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989.

De Veenendaalse Fietsvierdaagse in 1989

In mijn kindertijd kampeerden we regelmatig bij de boer. Maar er was nog een vorm van vakantie vieren die regelmatig terugkwam: de fietsvierdaagse. Ik vermoed dat de fietsverdaagse in Veenendaal de eerste fietsvierdaagse is waar we aan mee hebben gedaan. Dat was in 1989. Ik was 10 jaar oud, mijn broertje zal net 9 zijn en m’n zusje 5.

Via Google heb ik gekeken of deze fietsvierdaagse nog steeds wordt gehouden. Ik vond veel fietsvierdaagses, maar geen een die vanuit Veenendaal vertrekt.

Wat kan ik me nog herinneren van de Veenendaalse Fietsvierdaagse? Eigenlijk erg weinig. Herinneringen aan de fietsvierdaagses lopen door elkaar heen. Vaak kampeerde iedereen op geïmproviseerde kampeerplekken, bijvoorbeeld op een sportveld. Ik weet niet of dat in Veenendaal ook zo was. Van latere fietsvierdaagses herinner ik me dat we 40 km per dag reden, later reden m’n vader en broertje grotere afstanden. Omdat m’n zusje hier nog achterop zit, denk ik dat we hier 25 km per dag fietsten.

Als gezin vielen we behoorlijk op tussen alle andere deelnemers. De gemiddelde leeftijd is volgens mijn herinnering 65+.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Eerder deelden we al handige tips over fietsen met kinderen.

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

  1. Ha, ik denk als je nog jong bent, je iedereen boven de veertig bejaard vind! Ik heb niet de herinnering dat wij bij een fietsvierdaagse een uitzondering waren en daardoor opvielen. Maar natuurlijk heeft elk gezinslid haar/zijn eigen herinnering,zo is het nou eenmaal en ook goed om te horen!

    • Grappig, ik kan me herinneren dat we bij andere fietsvierdaagses aangesproken werden door (in mijn ogen) oudere echtparen en dat ze ons herkenden van eerdere fietsvierdaagses. Ik herinner me ook nauwelijks andere kinderen. Ben benieuwd wat de andere 2 hier nog van weten. We zullen ze het eens vragen :-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.