Uit de oude doos: Madurodam in 1985

Treinen kijken in Madurodam (1985)
Treinen kijken in Madurodam (1985)

Madurodam in 1985

Najaar 1985. Toen was ik net 7. Precies zo oud als Maureen nu is. Grappig om te zien dat ik op die leeftijd in Madurodam was, want laatst hadden Maureen en ik het over Madurodam. Ze las het boek “Pinkeltje in Madurodam” en vroeg zich af wat Madurodam is. Ik heb haar verteld dat ze daar Nederland in het klein hebben nagebouwd, precies in dezelfde maat als Pinkeltje. Die nieuwe informatie heeft haar een paar dagen bezig gehouden en eigenlijk vond ze het heel grappig dat er zoiets bestaat.

Ik kan het me nog herinneren dat we hier waren. Op mij heeft het toen indruk gemaakt, zelfs zoveel indruk dat ik later planologie ben gaan studeren. Want landen inrichten en bepalen wat waar gebouwd gaat worden, dat leek me wel wat. Zou die interesse tijdens dit bezoek ontstaan zijn? Het zou zomaar kunnen.

Het meest indrukwekkend vond ik de haven en het vliegveld. Wat ontzettend gaaf om daar alles zien te bewegen. Ik hou er van! Ook leuk waren natuurlijk de plekken waar je een dubbeltje in een machine kon doen en dat er dan van alles ging bewegen.

Later zijn Gerard en ik een keer met z’n tweeën naar Madurodam geweest. Ook toen vond ik het erg leuk. Eigenlijk wordt het nu tijd om een keer met Maureen en Camiel er heen te gaan… Jeetje, weer iets op onze lijstje om met hen te doen. We komen tijd te kort!

Ben jij al eens in Madurodam geweest? Als kind of met je eigen kinderen?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude foto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelMijn vakantie: Bosrijk Efteling met kinderen
Volgend artikelSnoezelen met baby
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.