Uit de oude doos: op Tienertoer in 1991

5
213
1991: op Tienertoer. Ik ben de rechtse op de foto.
1991: op Tienertoer. Ik ben de rechtse op de foto.

1991: op Tienertoer. Ik ben de rechtse op de foto.
1991: op Tienertoer. Ik ben de rechtse op de foto.

1991: op Tienertoer

Mijn eerste echte vakantie zonder ouders. Eerdere vakantiekampen tellen we niet mee, daar was begeleiding bij. In 1991 was ik 12 jaar oud, bijna 13. Net voordat ik naar de brugklas ging mocht ik met een vriendin op Tienertoer, zij was een jaartje ouder.

Volgens mij mochten we toen 4 dagen met de trein binnen een periode van 10 dagen en betaalden we hier 40 gulden voor. Tenminste, dat meen ik me te herinneren. Op de foto hierboven stonden we bij de bushalte. Vanaf hier gingen we met de bus naar station Haarlem en begon het grote avontuur. En van dat avontuur heb ik verder helemaal geen foto’s… in 1991 was een fototoestel nog geen kinderspeelgoed, dus moet ik het doen met de herinneringen die ik heb en kunnen de foto’s mij niet helpen.

Waar gingen we heen? We sliepen bij familie. In ieder geval bij een familielid van de vriendin in Den Haag en volgens mij ook bij mijn opa en oma in Almelo. De afspraak was dat we daar elke keer voor het donker waren en dan even naar huis belden. Dat lukte bijna. In Den Haag belden we vanaf het station en deden we alsof we er al waren. Ik vermoed nu dat onze ouders dat echt wel door hadden…. Dat bellen ging natuurlijk ook anders dan nu. We hadden nog geen mobiel en bellen was nog iets duurs. Voor onze ouders was het vermoedelijk ook spannend waar we waren.

Ik kan me herinneren dat we naar Middelburg zijn geweest. Daar heb je mini Walcheren. Een soort Madurodam, maar dan kleiner en veel goedkoper. Dat laatste was voor ons natuurlijk erg belangrijk. Helaas weet ik niet waar we verder nog zijn geweest en wat we daar gedaan hebben. Jammer!

De Tienertoer is een flink aantal jaren weggeweest, maar sinds een paar jaar weer terug. Ik hoop dat deze kaart blijft totdat Maureen en Camiel oud genoeg zijn. Over 5 jaar is Maureen 12 jaar en zou ze met deze kaart mogen reizen. We leren haar nu al met de trein reizen zodat ze dan weet hoe dat werkt. Duimen jullie mee dat de Tienertoer dan nog bestaat?

Ben jij vroeger ook op Tienertoer geweest?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.